Year Of The Dragon

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
Monis

Re: Year Of The Dragon

Post autor: Monis »

Moje typy z tego albumu to: Part Time Lover i Avec Toi.
Call me Dr Love
dawidsikorski2

Post autor: dawidsikorski2 »

Niezaciekawa najlepsza plyta po powrocie to UNIVERSE!!!!
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Hmn... "Year of the dragon" - jak na moje, to całkiem fajna płytka ;)

Najbardziej do gustu przypadły mi następujące piosenki:

"China in her eyes" - fajny kawałek, aczkolwiek wolę go w wersji bez Erica, poza tym, clip - bardzo udany! :D

"Don't take away my heart" - można przy nim napisać to, co przy poprzednim ;)

"No face no name no number" - wspaniałe brzmienie gitarowe i niezwykły wokal Thomasa! - Cudo!

"Can't let you go"
- ballada, która poruszyła mnie za serduszko - zwłaszcza po obejrzeniu na youtube śpiewającego Andersa, grającego na pianinie! Normalnie widok - marzenie! :D

i "I'll never fall in love again" - piosenka reprezentującą niezwykłą historię o prawdziwej miłości ;) Jestem romantyczką, więc tego typu utworu zawsze będą dla mnie wyjątkowe ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Jest to płyta lepsza od Alone, ale tylko od Alone. Za najciekawsze piosenki uznaję tutaj "China In Her Eyes", "My Lonely Girl", "Part Time Lover", "Walking In The Rain Of Paris" i "Fly To The Moon". Lubię też balladę "It's Your Smile". Utwór do którego bardzo długo się tu przekonywałem to "Cosmic Girl"; nie potrafiłem jej jakoś przyswoić. Do dzisiaj jest jedną ze słabszych dla mnie. Piosenka "Don't Take Away My Heart" od kiedy pierwszy raz ją usłyszałem przypominała mi jakąś inną piosenkę. Do dziś nie wiem jaką mi przypomina :lol: taki refren gdzieś już słyszałem. Chciałem dodać, że album ma najgorszą okładkę ze wszystkich albumów Modern Talking.

Ogólna ocena dla albumu to 4/6
Obrazek
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Płyta bardzo mi się podoba.
Don't take away my heart - jedna z pierwszych piosenek Mt jakie słuchałam. taka wesoła i w ogóle świetna.
Girl out of my dreams i I'll never fall in love again to moje 2 ulubione ballady z tego albumu. Doskonałe.
No face, no name,no number Nigdy bym nie przypuszczała,że piosenka w takim stylu mi się spodoba a jednak.
Part time love Podoba mi się jak Thomas śpiewa refren w tej piosence. Tak fajnie akcentuje.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Marcin87

Zwróciłem uwagę, że album ten ma tak na prawdę nieco inną nazwę niż jest to podane w dyskografii. Nie jest to album "Year Of The Dragon", ale "2000 - Year Of The Dragon". Jest dokładnie napisane na krążku CD:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Zależy od wydania - w Niemczech "2000 - " było obecne, w innych krajach już nie.
Obrazek
http://www.discogs.com/viewimages?release=242196
Jak piszesz tak cię widzą.
Marcin87

A to ciekawe :wink: nie wiedziałem o tym.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bohlenowicz

Post autor: Bohlenowicz »

Płyta mi sie nie podoba, niektóre piosenki owszem ale jako całość już nie. Nie rozumiem dlaczego utwór No Face No Name No Number nie ukazał się na singlu, akurat ta piosenka zdecydowanie się wyróżnia (jeden z lepszych kawałków po powrocie). Właśnie o to zapytałbym Thomasa gdybym miał taką możliwość. Panowie od wywiadów uczyńcie to kiedyś, bardzo proszę.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Bohlenowicz pisze:Nie rozumiem dlaczego utwór No Face No Name No Number
Thomas ten utwór jako jedyny nie wydany na singlu śpiewa na koncertach (no może po za "Mari'ą",której już nie wykonuje). Kiedyś też o tym wspomniał na koncercie chyba w Kielcach.Widocznie jego zdaniem powinien był być wydany na singlu.
Moim zdaniem ,jeżeli nie osobno to chociaż jako bonus do "China In Her Eyes" albo "Don't Take Away My Heart".
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Po powrocie to zdecydowanie mój ulubiony album, była to też moja pierwsza własna płyta Modern Talking więc do wartości czysto muzycznej dochodzi cała masa sentymentów i wspomnień, wprawdzie takich samych jak i przy innych albumach czy piosenkach ale pierwszą rzecz, pierwszy raz zawsze się inaczej kojaży/pamięta. Klimaty orientalne kolejny raz dały dawkę motywacji i weny wszystkim tym którzy nad nim pracowali dzięki czemu światło dzienne ujrzała kolejna porcja dobrej muzyki. Dla mnie wydanie to było też ostatecznym argumentem by kupic sobie odtwarzacz MP3 i mieć ulubione melodie zawsze przy sobie, zwłaszcza na rowerze (gdzie wtedy najwięcej marzyłem hhehe 8)).

China In Her Eyes - Jak cały album był przebojem mojej wiosny 2007 to przez ten kawałek najbardziej uszkodziłem sobie w tamtym czasie słuch. Cała piosenka jak również teledysk bardzo dynamiczna, typowy wysoki refren i piekna płynność głosu. W wersji albumowej jedynie początek jest nieco irytujący i zbyt długi, a co do rapu; Erick mi tu nie przeszkadza. 5+/6

Don't Take Away My Heart - Doskonale pamiętam moment największego zauroczenia, był to koniec kwietnia gdy pisałem egzamin gimnazjalny i to właśnie melodia z tej piosenki nie pozwalala mi się w pełni skupić nad arkuszem hehe a może wręcz przeciwnie, rozjaśniała umysł bo test poszedł całkiem nieźle. Tak jak już kiedys pisałem wersja rap jest mocniejsza i według mnie akutat ten kawałek zyskuje bardzo dużo. 5+/6

Fly To The Moon - Piękna wspaiała perła wśród wszystkich albumów. Już zawsze kojażyć mi się będzie z materiałem TV z występu w Moskwie, któe to wpadło w moje ręce w tym samym czasie co album, Thomas i Dieter za kulisami, starsze z "Blue System in Moscow'', super to zmontowali. 6/6

Part Time Lover - Kolejna prześwietna kompozycja, miłe i regularne zwrotki które najbardziej mi się w niej podobają i w których to Thomas rozmyślił się na temat tego pierścionka (gdyby kontynuować wątek z tekstu "Jet Airliner"). 5+/6

Time Is On My Side - Może i techno...a niech będzie i techno bo gatunek ten weług mnie wychodzi w wykonaniu naszych ulubieńców zdecydowanie lepiej niż coś z innego wora, np. taki "Blackbird''. Zresztą...kto z nas nie chciałby mieć upływającego czasu jako sprzymierzeńca działającego cały czas na naszą rękę. 4+/6

My Lonely Girl - Następna z tego albumu perła. Myyy...Lonelyyy...Girlll, powolne wejście w refren, przyśpieszenie i chórki potem spokojna i czysto brzmieniowa zwrotka. 6/6

Cosmic Girl, After The Love Is Gone, Avec Toi - Te utwory choć troszeczkę słabsze od powyższych to świetnie prezentują styl "Year Of The Dragon". Typowa dynamiczna (jak na tamte czasy) aranżacja połączona z typowym dyskotekowym brzmieniem głosu Thomasa. 5/6

No Face No Name No Number - Ssezonowiec", dlatego że aranżacje a'la lationo któą mamy tu okazję usłyszeć po pewnym czasie po prostu się nudzą, wychodzą z mody i dopiero za jakiś czas można wrócic do przyjemności ze słuchania, sam utwór wporządku. 4/6

I'm Not Guilty - Ten kawałek mnie (chyba nie tylko) przygnębia i nie moja to wina :D. Jeszcze jakiś czas temu walczyłem by się do niego przekonać ale nic z tego. 1/6

Can't Let You Go, Fight For The Right Love - Dwie wyróżniające sie ballady zrobione tak jak lubię, wprowadzaja dużo spokoju na tym jakże szybkim smokowym krążku. 5/6

Girl Out Of My Dreams - Klasa niżej niż powyższe ale jeszcze trzyma poziom pozwalający co jakis czas do niej powracac. 3+/6

Walking In The Rain Of Paris, Love Is Forever, It's Your Smile, I'll Never Fall In Love Again - Wprawdze długo o siebie walczyły podskakując czasem w prywatnyh notowaniach ale ostatecznie wszystkie wylądowały na dnie i takim kopmozycjom mój instynkt i gust mówi nie ! 1/6
Ostatnio zmieniony ndz wrz 09, 2012 15:46 przez FMike, łącznie zmieniany 1 raz.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

FMike pięknie piszesz, ale na litość boską! weź słownik ortograficzny, bo mnie osobiście bolą twoje błędy ortograficzne :( odnośnie albumu... nie ma na nim piosenek, które mi by się nie spodobały :D
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Też chyba na tym albumie nie ma piosenek których bym nie lubił słuchać a jest to ilość wręcz przemysłowa, nawet jak by wziąć pod uwagę ilość piosenek jakie wychodzą na współczesnych albumach. Na szczęście ilość poszła w parze z jakością nagrań i co ważne nie są robione na jedno kopyto jak to wcześniej bywało. Bardzo udany album jedynie "Fight For The Right Love" czy "Walking In The Rain of Paris" nieco bez pomysłu zrobiono.
ODPOWIEDZ