Modern Talking - Comeback w 2010??

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Modern Talking - Comeback w 2010??

Post autor: MODERN JEANNE »

Mogło być i tak, zresztą Modern Talking Reloaded też ma afisze że to niby oryginalny zespół gra i trzeba się przypatrzeć by ie wpaść w błąd, a ilu mniej zagorzałych fanów mogło się na to nadziać ku uciesze organizatorów.
Ci z Torunia mogli liczyć na to samo zresztą.

A najdziwniejsze jest to że nie czytałam na tej stronce o jakiejś aferze że ktoś od nas pisał maile że będzie żądał zwrotu za bilet o czym pisali w artykule. Chyba że przeoczyłam
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ta... za stary jestem by wierzyć w jakikolwiek comeback Modern Talking. Już to widzę: piosenkę śpiewa na scenie Thomas Anders wraz ze schowanymi Systemsami (bo urodą nie grzeszą (choć Detlef w młodości był bardzo przystojnym mężczyzną, także Rolf)), a z przodu obok Thomasa będzie stał jego odwieczny gitarzysta i udawał będzie, że to on śpiewa a nie dwaj pozostali przy życiu Systemsi. 8)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Na jakiejs gali mogliby sie pokazac ,ale chyba nie ma mowy o wspolnej trasie jak po BFG. Choc wtedy tez byly odswiezance w nowych wersjach. Czytalam tu niedawno ze TA zaczal sie przychylniej wypowiadac o TA natomiast nie wiem jaki jest stosunek TA.Nie wydaje mi sie by stanął na scenie obok DB. Ma spora dume a DB podchodzi do tego tylko zarobkowo raczej i pewnie wsie mu ryba. Jesli nie wstydzi sie po stworzeniu kultowego brzmienia szlagierami strzelać.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

MODERN JEANNE pisze:...Czytalam tu niedawno ze TA zaczal sie przychylniej wypowiadac o TA natomiast nie wiem jaki jest stosunek TA...
Chyba się zamotałaś. Te zdanie jest zupełnie niezrozumiałe...
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Peter

Ja też niczego z tego zdania nie zrozumiałem są dwie wersje, albo Thomas zaczął się przychylniej o sobie wypowiadać albo chodziło o inną osobę o tych samych inicjałach. :)

Co do comebacku, 8 lat minęło od daty w temacie ja już od dawna na comeback nie liczę.
kayo

Post autor: kayo »

Mieli propozycje rok lub dwa lata tem za trase koncertowa proponowali im 20 milionow euro ale Dieter odrzucil ,mogl sobie pozwolic majac na koncie ponad 100 milionow a i Thomas tez ma odlozone na koncie spora sume
kinia510

Post autor: kinia510 »

:D dla prawdziwych fanów MT to żałosne bo na zawsze zostaną wierni swoim idolom,więc głoa do góry ich nikt nie zastąpi :D :D :D
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

edmund1974 pisze:
MODERN JEANNE pisze:...Czytalam tu niedawno ze TA zaczal sie przychylniej wypowiadac o TA natomiast nie wiem jaki jest stosunek TA...
Chyba się zamotałaś. Te zdanie jest zupełnie niezrozumiałe...
:lol: :wink: Się przejęzyczyłam , miałam na myśli że DB o TA się przychylnie wypowiadał. To już dawno było, wiele lat temu, lecz już po napisaniu książki oczerniającej go. Coś w stylu mówił że niektóre chwile miło z nim wspominał. Łudziłam się że mozże wrócą ale na marne. Jeszcze się czasem łudzę że kiedyś staną obok siebie, choć na jakimś występie.
A tak przy okazji to TA mówił o DB że można się było czasem z nim pośmiać więc też nie brzmiało to żle, jakby gdzieś tam miło wspominali współprace. :D
kayo pisze:Mieli propozycje rok lub dwa lata tem za trase koncertowa proponowali im 20 milionow euro ale Dieter odrzucil ,mogl sobie pozwolic majac na koncie ponad 100 milionow a i Thomas tez ma odlozone na koncie spora sume
Ciekawe czy tylko to że mają kasę ich przed skorzystaniem z tak wielkich zarobków powstrzymało. Raczej duma i to że od czasu kłutni nigdy nie podali sobie dłoni. Poprostu się na siebie boczą.
Zresztą DB w tym czasie z DSDS ciągnął kase a nawet nie wiem ile . Ciekawe :?:
On kiedyś powiedział, że na stare lata nie bardzo ma ochotę na skakanie na koncertach z gitarą, wiec taka spokojna praca na stołku widocznie też mu była bardziej na rękę.
TA który jednak bardziej z koncertów zarabia by się przydała taka współpraca, ale on jest bardziej dumny niż DB by po obrażeniu go stanąć u DB boku. A szkoda bo na takich koncertach naprawdę można miliony zarobić a fani by mieli radochę. Dopiero co trąbili o Brytney Spears, że po latach wraca z trasą koncertową na której wytrzepie miliony więc sumy są olbrzymie.
https://www.radiozet.pl/Muzyka/Britney- ... ny-dolarow
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Dla mnie Modern Talking wcale nie musi wracać z nową muzyką. Stworzyli ponadczasową muzykę, której nigdy nie będzie końca.
Pójść na koncert Thomasa Andersa i Modern Talking Band to nie to samo co pójść na koncert Modern Talking czyli Thomasa Andersa, Dietera Bohlena i spółki. Po cichu liczyłem, że może kiedyś dadzą ostatni koncert. Chętnych by nie brakowało.
Wyjechali by w światowe tournee i z pewnością by zarobili dużo $$$.
W przyszłym roku pożegnalny koncert daje Elton John i rockowy zespół KISS. Dlaczego nie Modern Talking?
Jak kończyć to z impetem.
Niech Dieter nie gada głupot, że jest za stary, bo w tym roku Rollings Stones mimo ponad 70 na karku dali czadu w Warszawie :)
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Peter

Ciekawi mnie co złego było w muzyce takiego Eltona Johna że postanowił dać pożegna;ny koncert? Przecież to fenomenalny jest artysta i miał ponadczasową muzykę choć nie mój gatunek ale na pewno marka większa niż MT. Bardziej rozpoznawalna w zakątkach gdzie nikt nie zna Mt jak w USA gdzie o MT mało kto słyszał... co mu przeszkadzało grac dalej? To samo robi Phil Collins zupełnie nie rozumiem tych gości. To samo Budka Suflera ale co do tego zespołu wierzę głeboko że za jakieś 10 lat się jeszcze reaktywują. W Polsce ciężko jest będąc artystą wyżyć z emy, Cugowski ma ponoć strasznie małą emę sam narzekał i mówił że gdyby nie koncerty cieńko by piszczał, Lipko pewnie nie lepiej ma... tak w tym kraju ceni się kulturę, niestety. :(

MT miało ruszyć w pożegnalną trasę dostaliby dużo $ ale ponoć Dieter - rzekomo - pazerny na kasę się na to nie zgodził. Także w comeback nawet poza płytowy nie wierzę.
ODPOWIEDZ