Karolek78 pisze:
Ja odniosłem zupełnie odwrotne wrażenie - fatalny śpiew i niedbale zrobione podkłady jedynie po to aby zapisać pewną wizję aranżacyjną
Ja myślę, że Peter to napisał, tylko innymi słowami .
Co do tego jak to brzmi - wystarczająco, żeby spełnić swoją rolę a jednocześnie pokazuje, że Dieter nakreślił dość dobrze finalny kształt nagrań już na tym etapie (to widać również w innych demo).
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Niewiem dlaczego czepiają się tych kaset w sensie ich jakości , demo to demo - nie musi być wybitne. Pojawił się zarys - reszta ludzi zrobiła to co miała zrobić. Nikt się nie bedzię męczył z wybitnym aranżem,idealnym wokalem jeśli ktoś przerabiał spore ilosci piosenek jak Bohlen. Tych dem jest bardzo dużo ... parę osób ma te taśmy u siebie . Jednak szykuje się inna afera związana z tymi kasetami , już pojawiają się ciekawe wpisy na Facebooku od ciekawych i znanych nam ludzi , może to ucichnie a może nie . Zobaczymy
gipsy2 pisze:Jednak szykuje się inna afera związana z tymi kasetami , już pojawiają się ciekawe wpisy na Facebooku od ciekawych i znanych nam ludzi , może to ucichnie a może nie . Zobaczymy
Staram się to skleić w kupę bo wątki są po niemiecku i bywa że są usuwane. Udzielają się Sibowie osobiście .Jak coś więcej się dowiem to napiszę , z Gellerem średnio dobrze mi się rozmawia na ten temat (nie jest wylewny :p) ... Może Peter coś wyciągnie od Monique ?
Patrzcie na to Trochę nie wiadomo czy śmiać się czy płakać jak patrzę jak pomylił się w takcie z początku ale może przejęty nagraniem video. Za to widać że jakaś melodia raczej osobiście wymyślona za nim krąży. Ciekawe czy ten beat z instrumentu to jego zaprogramowany czy już gotowiec jakiś.
Ale porusza się super w rytm tej muzyki, jak na starość nie zamierza tworzyć to powinien zacząć tańczyć
Ps. Nie wiem czemu tu na podglądzie mi błąd odtwarzania wyskakuje, jeśli komuś też tak to tu cały link działający https://www.youtube.com/watch?v=hBIJ-5I ... ugFu1HA6RQ
Ja tu nie widzę żadnej pomyłki On tutaj improwizuje, coś tam próbuje na szybko wymyślić. Gdyby to była pomyłka, to znając Dietera nie puściłby tego. Podkład to zapewne jakiś gotowiec tzw. styl z keyboarda (podobno korzysta z Yamahy Tyros).
Pomyłka to że mając akord gotowy tak jakby sfałszował nie trafiając w odpowiedni klawisz. Z początku też myślałam że improwizuje ale jak się przyjrzałam to wygląda tak jak by chciał sobie jakąś melodię przypomnieć którą znał. Choć kto wie może i na miejscu wymyślał. Nagranie w każdym bądz razie ciekawe. Fajnie jak by ten podkład był jego ale też mi wygląda na gotowca czyli sprzedawany z keyboardem.