Nagrania tzw. "rybek"

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Re: Nagrania tzw. "rybek"

Post autor: Pioetrek »

Karolek78 pisze: Ja odniosłem zupełnie odwrotne wrażenie - fatalny śpiew i niedbale zrobione podkłady jedynie po to aby zapisać pewną wizję aranżacyjną ;)
Ja myślę, że Peter to napisał, tylko innymi słowami :).

Co do tego jak to brzmi - wystarczająco, żeby spełnić swoją rolę a jednocześnie pokazuje, że Dieter nakreślił dość dobrze finalny kształt nagrań już na tym etapie (to widać również w innych demo).

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Tak się zastanawiam , czy nie ma gdzieś w sieci całości AIC jeśli coraz dłuższy kawałek dostępny.I tej drugiej DNMAL
I LOVE DB AND TA!
gipsy2

Post autor: gipsy2 »

Niewiem dlaczego czepiają się tych kaset w sensie ich jakości , demo to demo - nie musi być wybitne. Pojawił się zarys - reszta ludzi zrobiła to co miała zrobić. Nikt się nie bedzię męczył z wybitnym aranżem,idealnym wokalem jeśli ktoś przerabiał spore ilosci piosenek jak Bohlen. Tych dem jest bardzo dużo ... parę osób ma te taśmy u siebie :) . Jednak szykuje się inna afera związana z tymi kasetami , już pojawiają się ciekawe wpisy na Facebooku od ciekawych i znanych nam ludzi , może to ucichnie a może nie :) . Zobaczymy :)
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

gipsy2 pisze:Jednak szykuje się inna afera związana z tymi kasetami , już pojawiają się ciekawe wpisy na Facebooku od ciekawych i znanych nam ludzi , może to ucichnie a może nie :) . Zobaczymy :)
Rozwiniesz proszę? Systemsi coś znowu kombinują?
Dieter Bohlen Królem Polski
gipsy2

Post autor: gipsy2 »

Zgadłeś .

Staram się to skleić w kupę bo wątki są po niemiecku i bywa że są usuwane. Udzielają się Sibowie osobiście :) .Jak coś więcej się dowiem to napiszę , z Gellerem średnio dobrze mi się rozmawia na ten temat (nie jest wylewny :p) ... Może Peter coś wyciągnie od Monique ?

Zapomniałem dodać : chodzi oczywiście o chórki :)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Poszukiwałam czy tych nowych nie ma w całości a znalazłam takie fajne stronki gdzie wiele starych jest pod ręką. Można nawet pobrać bez kłopotu.

http://lookingforlyrics.com/catalog/Die ... 20DEMO%20/

http://mp3lie.org/en/index.php?q=Dieter ... 20-%20Demo

Nie przesłuchałam jeszcze wszystkiego ale chyba nic nowego tam nie ma.
I LOVE DB AND TA!
Tomaszek

Post autor: Tomaszek »

Odnalazłem całkiem przypadkowo fragment nagrania demo "Diamonds Never Made A Lady" porównane z wersją ostateczną.

http://cicimusic.com/?mp3=Dieter+Bohlen+Demo+Diamonds
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Czego to dowodzi? Ano tego, że jak średnim jest wokalistą tak świetnym jest keyboardzistą, podkład niemal ostateczny. Umie grać na syntezatorach.
Tomaszek

Nagranie, w którym Dieter gra na fortepianie fragment swojej bardzo popularnej ballady :)

https://www.youtube.com/watch?v=PdsyCu7FcgA#t=26m09s
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Długi ten wywiad, szkoda że nie piszesz gdzie, ale z przyjemnością cały oglądnę. Dzięki
I LOVE DB AND TA!
Tomaszek

Sekwencja czasowa oznaczona w linku :)
26 min. 09 sek.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Patrzcie na to :shock: Trochę nie wiadomo czy śmiać się czy płakać jak patrzę jak pomylił się w takcie z początku ale może przejęty nagraniem video. Za to widać że jakaś melodia raczej osobiście wymyślona za nim krąży. Ciekawe czy ten beat z instrumentu to jego zaprogramowany czy już gotowiec jakiś.

Ale porusza się super w rytm tej muzyki, jak na starość nie zamierza tworzyć to powinien zacząć tańczyć :wink:
Ps. Nie wiem czemu tu na podglądzie mi błąd odtwarzania wyskakuje, jeśli komuś też tak to tu cały link działający
https://www.youtube.com/watch?v=hBIJ-5I ... ugFu1HA6RQ
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Ja tu nie widzę żadnej pomyłki ;) On tutaj improwizuje, coś tam próbuje na szybko wymyślić. Gdyby to była pomyłka, to znając Dietera nie puściłby tego. Podkład to zapewne jakiś gotowiec tzw. styl z keyboarda (podobno korzysta z Yamahy Tyros).
Karolek78
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Pomyłka to że mając akord gotowy tak jakby sfałszował nie trafiając w odpowiedni klawisz. Z początku też myślałam że improwizuje ale jak się przyjrzałam to wygląda tak jak by chciał sobie jakąś melodię przypomnieć którą znał. Choć kto wie może i na miejscu wymyślał. Nagranie w każdym bądz razie ciekawe. Fajnie jak by ten podkład był jego ale też mi wygląda na gotowca czyli sprzedawany z keyboardem.
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ