Czy Walking i Garden to jedna linia produkcyjna?

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daniel

Czy Walking i Garden to jedna linia produkcyjna?

Post autor: Daniel »

Nie macie czasem zważenia, że piosenki BS z 1 albumu oraz MT z 6tego pochodzą z tej samej linii produkcyjnej?
Dieter napisał 15 piosenek (a może 20, 30 40), po czym porozdzielał je jedne dla siebie, drugie dla Thomasa.
Czemu tak uważam? Posłuchajcie piosenki "Good Girl Go to Heaven", ale nie wokalu tylko muzyki.
Czy ta piosenka nie pasuje idealnie pomiędzy Big Boys Don't Cry, a Love Me More?
Moim zdaniem, jakby była żywcem wyjęta z albumu Blue System!
Być może początkowo miała trafić na płytę Walking On A Rainbow, ale ostatecznie z jakiegoś powodu wylądowała na In The Garden Of Venus.
To ostatnia piosenka na albumie (myślę że nie bez powodu jest jako ostatnia!), być może Dieterowi nie chciało się już komponować więcej dla MT i po prostu zabrał jedną piosenkę od Blue System :)
Inna teoria spiskowa może być taka, że ta piosenka jest jakby łącznikiem 6tego albumu MT z 1szym albumem BS :)
"Good Girls Go To Heaven - Bad Girls Go To Everywhere" wraz z końcem "In The Garden Of Venus" przenosi nas w świat Blue System.
(repryzy nie liczę jako piosenkę)
Awatar użytkownika
Peter

Re: Czy Walking i Garden to jedna linia produkcyjna?

Post autor: Peter »

Arek swego czasu napisał że pierwszy album nie jest aranżowany tak dyskotekowo jak piosenki Modern Talking ja się nigdy z tym nie zgadzałem, według mnie jest to najbardziej modernopodobny album Blue System,a już kolejny był zupełnie inny, nieco mroczniejszy.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Jak takie Shes a Lady może nie być dyskotekowe?
Jedyny brak "modern-podobności" bo brak chórków.
Te pojawiły się dopiero wraz z Magic Symphony.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Masz dużo racji te piosenki były mocno dyskotekowe a co do chórów to ja już pierwsze przymiarki do nich słyszę w "Love Suite" choć to pojedyncze wstawki, w piosence co podałeś masz już pełne chóry.
ODPOWIEDZ