Justin Timberlake

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ

Czy podoba Ci się muzyka Justina Timberlake?

1. Tak
5
28%
2. Nie
12
67%
3. Nie mam zdania
1
6%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
Peter

Justin Timberlake

Post autor: Peter »

Justin Randall Timberlake, w skrócie JT (ur. 31 stycznia 1981 roku w Memphis w Tennessee w) – amerykański piosenkarz, aktor, producent, tancerz. Jego rodzicami są Lynn Harless i Randy Timberlake. Urodził się jako jeden z bliźniaków, lecz jego siostra Laura Katherine zmarła zaraz po przyjściu na świat.
Karierę w show-biznesie rozpoczynał jako 11-latek, kiedy występował w programie Nowy Klub Myszki Mickey, podobnie jak Britney Spears i Christina Aguilera.
Justin Timberlake znany jest przede wszystkim z boysbandu 'N Sync. W 2002 roku, jako pierwszy członek tej popularnej grupy, zdecydował się na nagranie solowej płyty. Album "Justified" odniósł spory sukces głównie dzięki przebojom "Rock Your Body" i "Cry Me A River". W sumie krążek zakupiło ponad 7 milionów osób. Zawartość płyty była podobna twórczości 'N Sync - to połączenie muzyki dance, pop i brzmień klubowych.
Drugi album artysty, "FutureSex/LoveSounds", ukazał się we wrześniu 2006 roku. W nagraniu płyty Justina wspomagali między innymi Nelly Furtado, Mario oraz T.I., zaś za brzmienie albumu odpowiadali znani producenci: Timbaland, Rick Rubin, JAWBreakers oraz sam Timberlake. Album promował singiel "SexyBack", który tuż po premierze podbił listy przebojów, docierając w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii do pierwszych pozycji.

źródło: http://www.miastomuzyki.pl/biografia-ju ... erlake,654
W moim odczuciu pierwszy album jest lepszy, bo po prostu brzmienie niektórych piosenek bardziej mi odpowiada i są to głównie te piosenki, których autorem nie jest Timbaland. Najfajniejsze w moim odczuciu są "Rock your body" - kapitalny teledysk! i "I'm lovin' it" - jeszcze fajniejszy teledysk, gdzie akcja dzieje się w Nowym Jorku i piosenka jest sloganem MC Donalds i duety z Madonną i duet z Britney Spears, a z nowszych podoba mi się duet z Ciarą "Love Sex and Magic". Nie lubię za to piosenki w duecie z Timbalandem "Carry out", choć teledysk jest superowy. Nie jestem może jego jakimś wielkim entuzjastą, ale lubię kilka jego utworów i jego falset. Ciekaw jestem jak odbieracie tego typu muzykę, bo z tego co zauważyłem, jest tu kilku sympatyków JT. ;) Podobno kreowany jest na nowego Króla Popu.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Justin Timberlake

Post autor: MODERN JEANNE »

O Peter dzięki za oświecenie na temat jego twórczości.Powiem Ci że jego muzyka zaczęła mnie interesować od bardzo niedawna po natknięciu się na jedną piosenkę która mi się spodobała.
Potem było trochę więcej piosenek którym nie mogłam nic zarzucić ale słuchając go nigdy za bardzo nie skupiałam się na kompozycjach tylko po prostu podobał mi się jego głos a dokładnie falset.
A jak już pisałam strasznie podoba mi się jak chłopaki śpiewają falsetem dlatego że nie zdarza się to często i brzmi trochę inaczej niż śpiew większości męskich wykonawców.
Mam kilka ulubionych zespołów gdzie słychać śliczny ,niesamowity falset i zastanawiałam się czy Justina do nich nie zaliczyć.Ale musiałabym się bardziej zapoznać z jego piosenkami bo jak na razie cenie go po prostu za dobry za głos.Jak na razie piosenkom przez niego wykonywanym też nie mogę nic zarzucić ale nie znam jeszcze wszystkich :D
I też nie jestem jakąś jego wyjątkową fanką ale człowiek mnie zaciekawił
Dzięki za przybliżenie portretu Justina
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Powiem Ci szczerze, ze też ostatnio zacząłem się zagłębiać w jego twórczość. Ciekawe są płyty składankowe jak "Just In the mix" gdzie sa to mixy jego hitów robione min. przez Oakenfolda i Van Dyka czy Tiesto oraz Mr. Timberlake, to składanka jego featuringu u innych wykonawców oraz parę nowych piosenek, wszystkie oczywiście oficjalne, wydane przez Jive, a w Polsce dystrybuowane przez SONY BMG.
A jak wam się podoba ta piosenka?
http://www.youtube.com/watch?v=NRdHsuuXxfk
Mi nie specjalnie, ale teledysk jest świetny.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Piosenka jest okropna ale fajnie słychać w niej podlotowy głos Justina.
A teledysk to się na pewno może podobać męskiej części forumowiczów :lol: :lol:
I LOVE DB AND TA!
przemal38

Post autor: przemal38 »

Tragedia
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Ale Justin ma fajny głos i niektóre piosenki np My Love są naprawdę świetne
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Muzyka tego gościa w ogóle do mnie nie przemawia. To jedyne co mam tu do powiedzenia. Jest wielu współczesnych wykonawców, których słucham, ale Timberlake niestety do nich nie należy. Nie mam zamiaru nikogo do niego zrażac, więc nic więcej nie napiszę.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Peter

Dzisiaj premiera 5 (!) już albumu Justina, byłem ciekawy czy Timbaland jeszcze tworzy i jaka muzykę dzisiaj robi i okazuje się że jest aktywny ale w moim odczuciu nie jest to klasyczny pop a jakaś papka, po 5 u albumach Justina mam wyrobione zdanie że jest kreowany na króla popu a jest zwyczajnie kiepski, cienki.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

:mrgreen: Fajny był ze względu na jego falset i on mnie tylko kręcił. I dlatego zwróciłam na niego uwage.
Płyta przerosła jego samego, bo jak pisał to miała być najlepsza płyta w jego twórczości wiec rezultaty takich zmagań u gwiazd ,nie powinny być nam obce. :mrgreen:
Ale jednak Justinowi było dane to że zasłużył wcześniej na miarę POP KING zaraz po MJ Jackonie wiec zobaczymy co z siebie wydoła. Spocił się pewnie niemiłosiernie takim tytułem, wiec ceńmy że postarał się dać z siebie wszystko.
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ