znalazłem nagranie z koncertu na którym wykonano "Locomotion Tango". Być może stanowiło ono część miksu, niemniej jednak jest to niezły rarytas, bo:
- wstawka jest bez rapera
- słychać dodatkową perkusję
- Bohlen podśpiewuje w refrenie
Czy istnieje cała wersja tego nagrania?
Czy Thomas kiedyś dorzuci Locomotion Tango do repertuaru koncertowego?
Locomotion Tango - Live
- tanathos
Locomotion Tango - Live
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- tanathos
Re: Locomotion Tango - Live
a to dopiero gratka - spory fragment space mixu na żywo i bez Singletona!!!
- Karolek78
Całość tej wersji do ściągnięcia z rosyjskiej strony internetowej po wpisaniu frazy "modern talking locomotion tango studio demo"tanathos pisze:znalazłem nagranie z koncertu na którym wykonano "Locomotion Tango". Być może stanowiło ono część miksu, niemniej jednak jest to niezły rarytas, bo:
Karolek78
- tanathos
czy to jest wersja oficjalna czy fanowski remix?Karolek78 pisze:Całość tej wersji do ściągnięcia z rosyjskiej strony internetowej po wpisaniu frazy "modern talking locomotion tango studio demo
mam wątpliwości, bo "locomotion tango studio demo version" różni się trochę od tej wersji ze spacemixu.
różnice są następujące:
- w wersji ze space mixu we wstawce jest głośnijeszy bas, a cichsze to coś co brzmi jak "trąbki"
- w wersji ze space mixu po każdym wersie zaśpiewanym przez chórek jest odgłos szybkiego klaśnięcia,
w "studio demo version" tych rzeczy nie ma
- Karolek78
I to jest dobre pytanietanathos pisze:czy to jest wersja oficjalna czy fanowski remix?Karolek78 pisze:Całość tej wersji do ściągnięcia z rosyjskiej strony internetowej po wpisaniu frazy "modern talking locomotion tango studio demo
mam wątpliwości, bo "locomotion tango studio demo version" różni się trochę od tej wersji ze spacemixu.
różnice są następujące:
- w wersji ze space mixu we wstawce jest głośnijeszy bas, a cichsze to coś co brzmi jak "trąbki"
- w wersji ze space mixu po każdym wersie zaśpiewanym przez chórek jest odgłos szybkiego klaśnięcia,
w "studio demo version" tych rzeczy nie ma
Karolek78
- Peter
W której sekundzie tu - rzekomo słychać - Bohlena w refrenie?tanathos pisze:znalazłem nagranie z koncertu na którym wykonano "Locomotion Tango". Być może stanowiło ono część miksu, niemniej jednak jest to niezły rarytas, bo:
- tanathos
Wydawało mi się, że słyszę jego pisk w drugiej części refrenu,Peter pisze: W której sekundzie tu - rzekomo słychać - Bohlena w refrenie?
wg mnie słychać też dwa głosy w pierwszej części refrenu oraz w zwrotce, w powtarzanym wersie 'Our love survive", ale teraz nie jestem pewien, czy to głos Bohlena, czy głos Andersa "na żywo" nakładający się na głos Andersa "z playbacku"