Walentynki z Thomasem 10.02.2018 Kraków
- marco
- Członek TAFC Polska
Walentynki z Thomasem 10.02.2018 Kraków
Witam szanownych forumowiczów
Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi: 10.02.2018 o godzinie 18:00 będzie koncert Walentynkowy w Krakowie na którym wystąpi Thomas Anders wraz z Modern Talking Band, Joy ,Savage, Fancy. Znalazłem także informację że jednocześnie 10.02.2018 o godzinie 19:00 odbędzie się koncert DISCOTEX w Katowicach na którym mają wystąpić Bad Boys Blue, Francesco Napoli, Joy, Fancy i Savage. Czy te gwiazdy Joy, Savage i Fancy mogą występować w 2 miastach jednocześnie???
Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi: 10.02.2018 o godzinie 18:00 będzie koncert Walentynkowy w Krakowie na którym wystąpi Thomas Anders wraz z Modern Talking Band, Joy ,Savage, Fancy. Znalazłem także informację że jednocześnie 10.02.2018 o godzinie 19:00 odbędzie się koncert DISCOTEX w Katowicach na którym mają wystąpić Bad Boys Blue, Francesco Napoli, Joy, Fancy i Savage. Czy te gwiazdy Joy, Savage i Fancy mogą występować w 2 miastach jednocześnie???
- Skyliner89MT
Re: Walentynki z Thomasem 10.02.2018 Kraków
Witam.
Możliwe, że w pierwszej kolejności w Katowicach wystąpi Franceso Napoli, później dołączy do niego Savage, Joy i Fancy
Pewnie jako ostatni w Krakowie wystąpi Thomas Anders, a w Katowicach Bad Boys Blue.
Jazda autostradą z Krakowa do Katowic to ok. godzina jazdy
.
Możliwe, że w pierwszej kolejności w Katowicach wystąpi Franceso Napoli, później dołączy do niego Savage, Joy i Fancy
Pewnie jako ostatni w Krakowie wystąpi Thomas Anders, a w Katowicach Bad Boys Blue.
Jazda autostradą z Krakowa do Katowic to ok. godzina jazdy
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- marco
- Członek TAFC Polska
Rozumiem tylko z doświadczenia wiem że jeśli koncert jest na godzinę 18:00 to nigdy o tej godzinie nie ma rozpoczęcia zawsze jest minimum 30 minut opóźnienia, ciekawe czy zdążą dojechać do Katowic...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Na ticketpro jest błąd ! zamiast Kraków jest wpisane Katowice !
- skoti2003
- Członek TAFC Polska
Ciekawe czy to jest faktycznie błąd.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Moim zdaniem TAK, dlatego, że sprzedawane są bilety w Polskim Fanklubie Thomasa na Kraków, a nie na Katowice 
-
pancio11
- Skyliner89MT
Witam
Koncert mi się ogólnie podobał.
Bardzo podobał mi się występ zespołu JOY. Najważniejsze, że całość była na żywo.
Fancy śpiewał chyba z playbacku lub z półplaybacku. Savage wypadł znacznie lepiej niż Fancy.
Za to Thomas Anders skradł całe show. Krótko mówiąc pozamiatał.
Pomimo upływających lat nadal ma ten piękny głos. Było to słuchać kiedy śpiewał akustycznie z Larsem na gitarze.
Ludzie najlepiej bawili się podczas występu Thomasa. Było to widać i słychać.
Thomas Anders ma zakaz używania na koncertach oryginalnej aranżacji piosenek Modern Talking stworzonej przez duet Bohlen-Rodriguez?
Koncert mi się ogólnie podobał.
Bardzo podobał mi się występ zespołu JOY. Najważniejsze, że całość była na żywo.
Fancy śpiewał chyba z playbacku lub z półplaybacku. Savage wypadł znacznie lepiej niż Fancy.
Za to Thomas Anders skradł całe show. Krótko mówiąc pozamiatał.
Pomimo upływających lat nadal ma ten piękny głos. Było to słuchać kiedy śpiewał akustycznie z Larsem na gitarze.
Ludzie najlepiej bawili się podczas występu Thomasa. Było to widać i słychać.
Thomas Anders ma zakaz używania na koncertach oryginalnej aranżacji piosenek Modern Talking stworzonej przez duet Bohlen-Rodriguez?
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Dr Mabuse
Dobre pytanie na końcu posta Skyliner89MT. Też mnie to zastanawia, ale chyba coś jest na rzeczy...

-
kayo
Zakazu nie ma , tylko nie da sie na zywo odtworzyc calej aranzacji na koncertach a szczegolnie te z lat 80tych ,znaczy mozna ale to pojdzie z tasmy jak w Depeche Mode ,chodzi o brzmienie analogowych syntezatorow itd , a dwa to Thomas chcial zmienic aranz , odmlodzic i dac szybsze tempo piosenka ,pozdrowka
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Z tego co mi wiadomo to takiego zakazu nie ma. Za nowym brzmieniem podczas koncertów. które zmienia się średnio co 2 lata stoi klawiszowiec grupy Bernd Höfer. Skąd to wiem? Thomas opowiadał o tym w jednym z wywiadów.Skyliner89MT pisze: Thomas Anders ma zakaz używania na koncertach oryginalnej aranżacji piosenek Modern Talking stworzonej przez duet Bohlen-Rodriguez?
Wychodzi to przy jednych utworach lepiej przy innych gorzej, ale jakieś urozmaicenie jest.
Ostatnio zmienił się repertuar Unplugged Medley .
Podczas ostatniego koncertu na, którym byłam w czerwcu 2017 Thomas zaśpiewał wiązankę ballad Lady Lai, We Still Have Dreams, All I Have i When Will I See You Again.
W Argentynie zrezygnował z When Will I See You Again , a włączył Soldier.