Nie przypadkiem cały chór Systemsów z Rolfem śpiewającym ostrzej niż we wiodącej partii?Peter pisze:Czy też macie tak jak ja, że w "That's Love" słyszę trzy głosy? Bohlena, Koehlera i .... ? No właśnie, Rolf śpiewa "This Love Is Like a Fire" ale w tle pobrzmiewa jeszcze grubszy i mocniejszy, czyj, nie wiem.
Blue System 21 st Century
- Karolek78
Re: Blue System 21 st Century
Karolek78
- Peter
Tak, cały chór, a jednej głos potężniejszy - mówiąc słowami mojej Asi - jak z piekła rodem. Tak jakby Rolf śpiewał na dwa glosy.
- MODERN JEANNE
Z piekła rodem
Tak to bym najbardziej określiła głos Dietera gdy chrypką śpiewa.
Zauważyłam też że piosenki BS dość różnie czasem brzmią w refrenach mimo że niby te same osoby śpiewają.
Pewnie to z tego powodu że w różny sposób zmiksowane.Nieraz właśnie na główny plan wychodzi taki niski wokal jak np w Baby Belive Me.A jak inaczej brzmi przy tym Laila
Zauważyłam też że piosenki BS dość różnie czasem brzmią w refrenach mimo że niby te same osoby śpiewają.
Pewnie to z tego powodu że w różny sposób zmiksowane.Nieraz właśnie na główny plan wychodzi taki niski wokal jak np w Baby Belive Me.A jak inaczej brzmi przy tym Laila
I LOVE DB AND TA!
- Peter
O ile refren "Lady Unforgetable" daje łatwą odpowiedź kto za nim stoi, o tyle to co dzieje się po drugiej zwrotce "That's Love" to nie odgadniona do dzisiaj tajemnica. Taki potężny głos. jakby Birger.
- Karolek78
Bardzo słaba płyta. Nieciekawe aranżacje i kiepskie melodie, momentami mocno przekombinowane, tak jakby próbowano tym zakryć brak pomysłów. Ballady zrobione strasznie na siłę, ich brzmienie jest infantylne w mojej opinii, nigdy tego typu utworów nie lubiłem. This Old Town, inspirowane Jacksonem Sacrifice i 6 Years 6 Nights - to się tylko nadaje, reszta bardzo przeciętna lub po prostu słaba.
Karolek78
- Peter
Jeżeli to jest słaba płyta to aż strach pomyśleć co sądzisz o poprzedniej która jest przecież dużo słabsza, ta to jest powrót po dwóch latach posuchy...
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Dla mnie najlepszy jest This Old Town 
- Adrian77
- Kontakt:
Słaba? Dla mnie to najlepsza płyta Blue System i jeszcze z mojego rocznikaKarolek78 pisze:Bardzo słaba płyta. Nieciekawe aranżacje i kiepskie melodie, momentami mocno przekombinowane, tak jakby próbowano tym zakryć brak pomysłów. Ballady zrobione strasznie na siłę, ich brzmienie jest infantylne w mojej opinii, nigdy tego typu utworów nie lubiłem. This Old Town, inspirowane Jacksonem Sacrifice i 6 Years 6 Nights - to się tylko nadaje, reszta bardzo przeciętna lub po prostu słaba.
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
- Karolek78
Backstreet Dreams aranżacyjnie tak samo uboga jak i XXI wiek, ale jedno przemawia na korzyść tamtej - melodie. BD jest bardziej chwytliwa po prostu. Oczywiście, tam też można znaleźć niedopracowane (bardzo dobre refreny i słabsze zwrotki na przykład), jak i zwyczajnie słabe utwory.Peter pisze:Jeżeli to jest słaba płyta to aż strach pomyśleć co sądzisz o poprzedniej która jest przecież dużo słabsza, ta to jest powrót po dwóch latach posuchy...
Karolek78
- Peter
W czym leży wyższość takich wypocin jak "Backstreet Heven", "I'm So Excited" czy zwłaszcza gniota "Lovers In A Missing World" nad tym albumem bo nie ogarniam? Nawiasem mówiąc to najgorsza piosenka starego Blue System obok oczywiście megagniota "Wonderful World" tych dwóch piosenek starego Blue System strawić bez mojego ukochanego Guinnessa się zwyczajnie nie da a lubię ze starego Blue System wszystkie piosenki i słucham ich codziennie.. Nowe BS było od singla "Dr Mabuse" i o ile dwa albumy po nim były super w całości o tyle BTB i HIA to już porażka tak słabego Bohlena wtedy mieliśmy mało (Whittaker, projekty eurodance, Wildecker Herzbuden)....
- Karolek78
Wiem, że robisz to celowo i wiesz doskonale, że właśnie z grubsza te utwory miałem na myśli pisząc o słabościach BDPeter pisze:W czym leży wyższość takich wypocin jak "Backstreet Heven", "I'm So Excited" czy zwłaszcza gniota "Lovers In A Missing World" nad tym albumem bo nie ogarniam?
Karolek78