Talking System
- Peter
Re: Talking System
Tam już refreny zaśpiewać musiał Michael i brzmi to groteskowo a tu posłuchajcie co zrobili z "Deja Vu". Jak wam ta wersja przypadła do gustu? Rolf na refrenie jeszcze i całkiem ciekawy głos na zwrotkach gdyby poćwiczył bardziej emocjonalne śpiewanie...
Rolf tu ewidentnie na nowej ścieżce jest bo nie brzmi to jak stara:
A mnie zastanawia dlaczego te produkcje im tak gładko wychodzą że są wyśmienite muzycznie a jak grają medleya Mt na koncercie to taka groteska?
Rolf tu ewidentnie na nowej ścieżce jest bo nie brzmi to jak stara:
A mnie zastanawia dlaczego te produkcje im tak gładko wychodzą że są wyśmienite muzycznie a jak grają medleya Mt na koncercie to taka groteska?
- Pioetrek
- Kontakt:
Jak puściłem sobie oryginał przed chwilą jest taki fragment "my love sweet" gdzie głosy w refrenie się rozjeżdżają i słychać wg mnie, że jeden głos pod Rolfem ma podobną barwę do Michaela, nawet podobny sposób śpiewania tego elementu.Peter pisze:Oto jak można sprofanować muzyczne arcydzieło gdy zabrakło kilku osób:
Dietera w zwrotkach (głos jak głos ale są w nim emocje, jakaś modulacja) a tu jest cały czas jednostajnie bez iskry.
Luisa czyniącego perły z aranżacji utworów.
Rolfa którego refreny były ozdobą piosenki, Michael tu jakiś nieporadny w refrenie.
Co do zwrotek, nie wiem kto to śpiewa ale niektóre półamatorskie produkcje mają więcej emocji
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Malediwy
A ja po odsłuchaniu tego zastanawiam się... Po co coś takiego nagrywać?... Przesłuchałem raz z ciekawości ale żebym to częściej miał słuchać?... Nie, raczej nie...
Bardzo podobało mi się System in Blue bo to jednak coś innego trochę było ale to?...
Bardzo podobało mi się System in Blue bo to jednak coś innego trochę było ale to?...
Spokojem można kamień ugotować...
- Peter
Jak to po co? Nagrali to by na tym trochę zarobić.
- Peter
Ja traktuję Talkingsów jako ciekawostkę przyrodniczą jako reaktywację Blue System bez Bohlena i w znacznej mierze bez Koehlera...
Refreny jeszcze jakoś ale zwrotki...
Albo takie Modern Talking bez Thomasa i Dietera i dwóch Systemsów... Po co nagrali to? Chcieli zarobić to takie coś nagrali, niestety nie trafili w gusta fanów i sprzedali tego mało...
O dziwo aranż wyszedł im poprawnie o tyle lata świetlne dzielą te chórki od pierwotnej wersji:
Produkcja muzyczna pierwsza klasa aż dziw bierze że Systemsi tego nie graja na koncertach tylko jakieś ochłapy z tego puszczają w medleyach.
Refreny jeszcze jakoś ale zwrotki...
Albo takie Modern Talking bez Thomasa i Dietera i dwóch Systemsów... Po co nagrali to? Chcieli zarobić to takie coś nagrali, niestety nie trafili w gusta fanów i sprzedali tego mało...
O dziwo aranż wyszedł im poprawnie o tyle lata świetlne dzielą te chórki od pierwotnej wersji:
Produkcja muzyczna pierwsza klasa aż dziw bierze że Systemsi tego nie graja na koncertach tylko jakieś ochłapy z tego puszczają w medleyach.
- Pioetrek
- Kontakt:
Nie było trudno bo w 1998 powstała wersja classic mix, która nabrała świeżości, jeśli w innych przypadkach sięgali do nagrań BS z początku lat 90 albo końcówki 80 to już trzeba było się wysilić i mieć dobry warsztat. Chociaż ja od czasu do czasu lubię posłuchać wszelkiego rodzaju nagrań Dieteropodobnych. W Talking System problemem jest wokalista, który chyba jest szefem tego projektu, więc jego nie zmienią.Peter pisze:O dziwo aranż wyszedł im poprawnie o tyle lata świetlne dzielą te chórki od pierwotnej wersji:
edit: mimo, że nagrania z płyty In My Backstreet Heaven mają datę 2008 to na discogs w chórze wymieniony jest także Rolf. Może to miał być materiał na pracę własną Systemsów a śmierć Rolfa pokrzyżowała plany.
Pozdrawiam
Piotrek
- Peter
Ale ten kociak fajnie zaśpiewał intro Nadii z "Deja Vu' co nie? Wokal jest taki że facet śpiewa jakby gawędził/opowiadał,ja go postrzegam jako bardziej starego gawędziarza niż śpiewaka. A Rolf jest przecież słychać go w refrenach kilku piosenek, ścieżki wokalne są inne. A kto miałby w tym projekcie wg Cb śpiewać? Michael/Detlef zrobiliby to lepiej?
Ale tez nowsze produkcje wychodzą im doskonale:
Ale decyzja o zmianie chóru była strzałem już w dziesiątkę...
Jeszcze takie wykopalisko:
Ale tez nowsze produkcje wychodzą im doskonale:
Ale decyzja o zmianie chóru była strzałem już w dziesiątkę...
Jeszcze takie wykopalisko:
- Pioetrek
- Kontakt:
Wg mnie tak, zrobiliby to lepiej, chociaż zrealizowaliby to pewnie poniżej swoich możliwości. Poza tym nie rozumiem czemu ten cały Ulli na siłę próbował naśladować Bohlena (bo może tylko tu jest problem). Może jakby zaśpiewał po swojemu... Ja na ten przykład chciałbym usłyszeć kilka piosenek BS czy C.C. Catch w wykonaniu Thomasa Andersa.Peter pisze:A kto miałby w tym projekcie wg Cb śpiewać? Michael/Detlef zrobiliby to lepiej?
Wracając do Talking System przez ten wokal częściej słuchałem SIB-ów, Skynight Avenue, Tonschatz, Modern Tracking i wiele innych zainspirowanych muzyką Dietera.
edit (coś często mi się to zdarza ostatnio):
Spojrzałem na pierwszą stronę wątku, znalazłem tam swój komentarz co do wokalu w zwrotkach i jak widać od 2008 zdania nie zmieniłem. Ale dzięki tamtym wpisom przypomniałem sobie, że projekt miał pierwotnie nazwę Modern System (którą nakazano im zmienić). Wszedłem więc na stronę modernsystem.de i tam jest taki set informacji:
"MODERN SYSTEM: In My Backstreet Heaven
Tracks:
1. You're My Heart, You're My Soul 3:21 / 2. Atlantis Is Calling 3:19 / 3. No. 1 Hit-Medley 6:34 / 4. Sexy Sexy Lover 3:44 / 5. My Bed Is Too Big 3:27 / 6. Ready For The Victory 3:41 / 7. Lucifer 3:35 / 8. Win The Race 3:45 / 9. Doctor Mabuse 4:57 / 10. Déjà Vu 3:36 / 11. China In Her Eyes 3:54 / 12. Sorry Little Sarah 3:18 / 13. You Can Win If You Want 3:30 / 14. Six Years Six Nights 4:01 / 15. Under My Skin 3:38 / 16. (In My) Backstreet Heaven 3:11
Production Details:
Vocals: Rolf Köhler, Michael Scholz, Detlef Wiedecke, Marc Chandler, Ulrich Eichblatt
Harmonies / Backing Vocals: Tina Long, Andy Matern, Nicky
Whispers in the Dark: Ute Betjemann
Recording Studios: Vintage Music, Blue Moon, Mountain Pop
Sound Engineers: Marc Chandler, Andy Matern, Günter Schlatter
Mastering: Abbey Road
Produced by MODERN SYSTEM
(C) Akasa Records
I tak sobie nie mogę poukładać, że Rolf narzekał, że współpracował z fałszującym Bohlenem, a odpowiadał mu Eichblatt...
I jeszcze tekst piosenki, wyboldowane tytuły piosenek Bohlena:
Pozdrawiam(In My) BACKSTREET HEAVEN
(Marc Chandler) Apart MV
I thought that I could lose you
You’re walking down the line
I don’t wanna feel so deep blue
We’re on our edge of time
But running through the deep night
The best is yet to come
The stars were shining so bright
But now’s all said and done
In my backstreet heaven
I’m counting to seven
And kiss you all over again
Sister Cool Vampire
We’re dancing high-wire
Be ready for a brand new start
Your love will drive me crazy
You love me on the rocks
Six years six nights amaze me
That’s love, so don’t get shocked
And Lucifer is crying
For old Madonna Blue
I fear our love is dying
Hey Laila I miss you
In my backstreet heaven
I’m counting to seven
And kiss you all over again
Sister Cool Vampire
We’re dancing high-wire
Be ready for a brand new start
Piotrek
- Peter
To Modern Tracking to moje odkrycie wokalista śpiewa nie zwykle wysoko prawie jak kobieta, ale projekt rewelacja, bije na głowę to co nam zaserwować chcą systemsi po prostu i produkcja o niebo lepsza i wokale tylko chórki mają do kitu i tu by się przydało im to co zostało z systems in blue... i tylko do tego się nadają.... a szkoda bo dużo radochy sprawiały mi 2 pierwsze płyty..
O Talkingsach na tym tle nie wspomnę...
O Talkingsach na tym tle nie wspomnę...
- Pioetrek
- Kontakt:
Z tym, że w Modern Tracking mają też kobietę (chyba, że masz na myśli ich cover YMHYMS),
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
- MODERN JEANNE
Jezuuu... nie dało rady Talkingsów przesłuchać dla mnie starałam się kilka lat temu, przysięgam.Pioetrek pisze:
Wracając do Talking System przez ten wokal częściej słuchałem SIB-ów, Skynight Avenue, Tonschatz, Modern Tracking i wiele innych zainspirowanych muzyką Dietera.
To już sadomasochizm.
Wstępnie przesłuchałam wyłączając po chwili, bo w całości nie do przesłuchania zwyczajnie. Podziwiam ludzi którym się to udało.
Ja może do nich kiedyś wrócę, ale pierwsze rytmy i wokale spowodowały takie zniechęcenie że szok
Wg mnie oni z tymi wokalami nadają się właśnie na background.
Ale też trzeba docenić takiego niewyraźnego na pierwszym planie lektora do filmów który właściwie swoim głosem nie spowodował żadnych emocji. Taki głos który niby jest, a właściwie go nie ma.
I LOVE DB AND TA!