Wymuszona zmiana na wokalu Blue System

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Re: Wymuszona zmiana na wokalu Blue System

Post autor: Pioetrek »

Peter pisze:Co z Twoją teorią Piotrek gdzie leży prawda?
Właśnie ją obaliłeś, masz minusa :)

PS: Kojarzycie może nagranie gdzie Dieter śpiewa u Stefana Raaba TV makes a Superstar, kiedyś to było na YT a teraz nie mogę znaleźć.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

MODERN JEANNE pisze:To nie jest wg mnie Piotrku że mu się głos popsuł tylko jak już nie raz pisałam starał się śpiewać modną chrypą. Ten trend poznałam w latach 80 gdy mieć "przepity" i "zalajkowany" wokal to był trend.
Do dziś on istnieje zobacz jak stara się chrypieć Chylińska.
A że Didi po rozpadzie cukierkowego MT założył grupę bardziej rockową starał się sprostać takim trendom. By nie przesłodzić tam a jego wokal do tego pasuje. Co nie oznacza że czysto i to wysoko jak w chórkach MT nie potrafi.
I ciekawe te wątki na tym forum czy tylko Systemsi w tych chórkach byli . Wg mnie niekoniecznie.
Tego linka już znasz bo podałam Ci na innym forum ale niech też inni posłuchają jak falsetem czysto potrafi.
Chyba zafajkowany, a czemu przepity? Chyba się nie wzorował na Alice Cooperze i jego manierze wokalnej? :P A Blue System to rockowy według Cb zespół był? Musze się wybrać jutro do laryngologa...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Tak pisali kiedyś w czasopiśmie BravoKategoria Pop/rock. W recenzjach i zapowiedziach płyt. Te pierwsze płyty bo potem to eurodance , europop.Gdzieś miałam wycinki . Ale na wielu stronach podają różnie bardzo. Synhpop, pop elektroniczny. No jeśli Didi jest twórcą własnego brzmienia to się wyłamuje z kategorii.
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ