Właśnie ją obaliłeś, masz minusaPeter pisze:Co z Twoją teorią Piotrek gdzie leży prawda?
PS: Kojarzycie może nagranie gdzie Dieter śpiewa u Stefana Raaba TV makes a Superstar, kiedyś to było na YT a teraz nie mogę znaleźć.
Pozdrawiam
Piotrek
Właśnie ją obaliłeś, masz minusaPeter pisze:Co z Twoją teorią Piotrek gdzie leży prawda?
Chyba zafajkowany, a czemu przepity? Chyba się nie wzorował na Alice Cooperze i jego manierze wokalnej?MODERN JEANNE pisze:To nie jest wg mnie Piotrku że mu się głos popsuł tylko jak już nie raz pisałam starał się śpiewać modną chrypą. Ten trend poznałam w latach 80 gdy mieć "przepity" i "zalajkowany" wokal to był trend.
Do dziś on istnieje zobacz jak stara się chrypieć Chylińska.
A że Didi po rozpadzie cukierkowego MT założył grupę bardziej rockową starał się sprostać takim trendom. By nie przesłodzić tam a jego wokal do tego pasuje. Co nie oznacza że czysto i to wysoko jak w chórkach MT nie potrafi.
I ciekawe te wątki na tym forum czy tylko Systemsi w tych chórkach byli . Wg mnie niekoniecznie.
Tego linka już znasz bo podałam Ci na innym forum ale niech też inni posłuchają jak falsetem czysto potrafi.