witam powoli kończy się 'zamieszanie'wokół składanki Dieter-Die Mega Hits a przed nami przecież jakże znaczący czas 30-lecie powstania BLUE SYSTEM!!! Trzy lata temu świętowaliśmy MODERN TALKING 30 a dziś czas na BLUE SYSTEM 30!! Marzy mi się fajna składanka od Sony ale to raczej niemożliwe ja sam tworzę megamixy 2-godzinne do każdego z 13 albumów BS zawierające oczywiście wszystkie instru i maxi wersje plus super remiksy piosenek na każdym albumie.
Dlatego z tej okazji napiszcie proszę Wasze typy na album BLUE SYSTEM 30 gdyby taki miałby się ukazać....zaznaczam że wydawnictwo takowe powinno zawierać 3CD.
Wkrótce napisze swoje typy pozdrawiam
...To już trzydzieści lat. W moim odczuciu muzyka Blue System zawsze była w cieniu Modern Talking i przez to zostaje zapomniana dlatego żadnej składanki się nie spodziewajmy.
W przypadku BS wszystko już było ("Magic Symphonies" to bodajże 2009 rok był...) pamiętam falę składanek jakie po niej nastąpiły, wszystko zostało już wydane nawet pełne DVD.
Wątpię aby sam Dieter nawiązał do 30lecia Blue System gdyż kiedyś stwierdził,że Blue System to najgorsze gówno w jakim brał udział, ale pewnie tyle do samego projektu co do panów SIB ,którzy upomnieli się o swoje Bohlen nie ma nie miłych wspomnień.
Jednakże gdyby jednak miała powstać jakaś składanka na tą okoliczność to życzyłabym sobie to co wyszło na singlach wydane w nowych wersjach 2017.
Dieter Bohlen ogólnie był przeciwny twórczości MT i BS bo powiedział: "ich bin nicht so mehr interessieren in dieses alte scheisse" tyle że słow "Scheisse" pada z jego ust bardzo często.... co innego wytwórnia, jeśli uzna że na tym zarobi to coś się kroi, pytanie kto to kupi? Wielu ludzi ma awersję na wokal Bohlena, poza tym w Niemczech jest kontrowersyjnie odbierany, może by to wydać z naciskiem na Europę Centralną z naciskiem na Rosję, gdyby coś było ekstra można byłoby na tym rynku naprawdę sporo ugrać... w Polsce chyba tylko najstarsi fani to kupią ale w Rosji już dałoby się tego multum sprzedać. Poza tym skoro nie było żadnej rocznicowej składanki BS może wytwórnia nie będzie przynajmniej na zachodnią Europę się pchać w "30" tkę...
Moje typy na składankę to :
- Under my skin
- Love me on the rocks
- My bed is too big
- Magic symphony
- Too young
- Body heat
- Voo Doo nights
- Vampire
- Do you wanna be my girlfriend
- Big boys don't cry
- G.T.O.
Myślę, że żadnego wydawnictwa nie będzie, skala popularności jaką do dzisiaj się cieszy Modern Talking czy Bad Boys Blue jest jednak nieporównywalna do tego czym było Blue System nawet w swych "złotych" czasach czyli na początku, ale chciałbym usiąść tu za rok i powiedzieć sobie w jak wielkim jednak błędzie bylem...