Systems In Blue - syndrom Baccary?

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
Awatar użytkownika
Peter

Systems In Blue - syndrom Baccary?

Post autor: Peter »

Tak ja to widzę. Baccara ma cudowne teraz nagrania kompletnie jednak niesłuchalne z powodu wokali, nie wiem kogo oni teraz dali ale słuchać się tego nie da, coś jak Systems In Blue, muzyka: miodzio ale te wokale.... A wokal to jak dla mnie połowa piosenki. Też tak macie?
jan kowalski

Re: Systems In Blue - syndrom Baccary?

Post autor: jan kowalski »

Na szczęście nie !
Gorąco współczuję :/ .
Awatar użytkownika
Peter

Kiedyś tak nie było mówię o zespole 2008-.
Awatar użytkownika
MrMidicial

Post autor: MrMidicial »

Też tak mam, że wokal to połowa piosenki - oczywiście jeżeli dany utwór ma wokal. :)
Baccary jeszcze nie znam - muszę obczaić.
Awatar użytkownika
Peter

Baccara to zespół założony przez Luisa Rodrigueza napisał dla nich min. "Fantasy Boy" podobać Ci się będzie. Nowa płyta też nowy album, to esencja lat 80 tych ale inne są wokale.
Awatar użytkownika
voyteck73

Post autor: voyteck73 »

Baccare założył Rodriguez? Ciekawe.
Świat powstał z chaosu... ale nie całego, sporo jeszcze zostało.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

"...Podczas jednego z występów dla niemieckich turystów w hotelu Tres Islas na wyspie Fuerteventura duet został dostrzeżony przez Leona Deane'a, menedżera z ramienia niemieckiej filii wytwórni RCA. Dean zaprosił je do Hamburga na spotkanie z holenderskim producentem muzycznym i kompozytorem Rolfem Soją. Od tamtej pory duet nawiązał z nim współpracę i zaczął występować pod nazwą Baccara, która nawiązywała do innej nazwy czarnej róży, co miało symbolizować ciemne karnacje wokalistek..."

źródło Wikipedia.pl
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Baccara

Być może Rodriguez maczał palce w jakiś kompozycjach, ale chyba nie On był pomysłodawcą założenia tego duetu.
jan kowalski

Post autor: jan kowalski »

DRAMAT !!!
Mylicie zespół Baccara z " New Baccara " Rodriguez miał do czynienia tylko z New Baccara nawet Rolf Köhler się tam udzielał .
Awatar użytkownika
Peter

Really? A nowa płyta Baccary to też New Baccara?
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Peter pisze:Really? A nowa płyta Baccary to też New Baccara?
Skład jest taki, że jest tam Mendiola (która po rozejściu z Mateos kontynuowała karierę z Marisą Perez pod szyldem New Baccara) i Cristina Sevilla (która była jedną z współwokalistek Mateos w jej Baccarze). New Baccara w latach dziewięćdziesiątych zmieniła nazwę z powrotem na Baccara i tak sobie funkcjonowały dwa zespoły z tą samą nazwą. Czyli masz teraz 50% wokalu z Fantasy Boy...

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Pytanie czemu wokale w "Fantasy Boy" brzmiały tak dobrze a teraz aż tak źle?
gipsy2

Post autor: gipsy2 »

Bo wiek i maniery wokalne robią swoje :) . To samo masz ze Sib'ami , a raczej z tym co z nich zostało . Można tu dorzucić w nieco innym kontekście TA , ale daruję sobie to.
Awatar użytkownika
Peter

Tyle że TA wydał teraz płytę która urywa cztery litery jest tak dobra, ciekawe czy to samo zrobią teraz we wrześniu Systemsi? Może jeszcze kilka lat temu bym stał tego dnia pod empikiem a teraz patrzę na to jako na taką ciekawostkę przyrodnicza z przymrużeniem oka.
gipsy2

Post autor: gipsy2 »

W sprawie TA chodziło mi o coś innego, ale to nie jest istotne w tej chwili. Na płytę Sibów w zasadzie nie ma co czekać bo jakie to ma być? Będzie to raczej przeciętne i nijakie, a szkoda :(. Gdzieś na VK czy YT były ze 4 demówki i nie było to dobre. Jeszcze dochodzi frustrujący Johann, który nie wiadomo co tam robi (choć do niego jako człowieka nic nie mam), a jedynie ośmiesza się jakąś "współpracą z MT", unowocześnia brzmienie Sibów z ich wysłużonym analogowym Michaelem i z racji braku większych sukcesów cieszy się z ilości nabitych odtworzeń na SoundCloud czy YT. Żal mi jakoś Detlefa bo to wyjątkowo fajny gość, więc staram się na Sibów patrzeć spokojniej i z przymrużeniem oka :) .
Awatar użytkownika
Peter

Ale żeś teraz trafił w dychę, Johann znany jest z bicia piany, ciągle wkleja ilość odsłon na Sound Cloud i stara się udowadniać jaki on jest wielki do tego miał napisane na fb: pracował w Modern Talking, jeden taki już był (rzekomo) prawdziwym głosem Modern Talking), bez Systemsów (rzekomo) Bohlen by niczego nie zdziałał a solowo to już całkowicie, to jeszcze mamy oryginalnego producenta (?), aranżera (?) nagrań Modern Talking. ;) To ja mówię po co Bohlen po co Luis po co Anders? Chórki mamy, piosenkę może zaśpiewać Nino czy Ashley a muzykę stworzy Johann. :lol:

Czy Scholz faktycznie coś ugrał tym singlem z Johannem na listach? Bo Johann pisze jak by podbił Europę, czy gdzieś to było wogóle grane?

Co do nowego albumu Systems In Blue podoba mi się na razie okładka, a muzyka nawet nawet tylko straszliwy wokal był w singlu promującym (mogliby to dać młokosowi, on ma śliczny głos) a druga jest taka bardziej niesystemsowa takie eurodannce a wokale były znowu straszne. O co chodzi z tym analogowym Michaelem? Ja to inaczej odbieram, facet ma parcie na szkło a solowo bez wsparcia 2 pozostałych głos brzmi słabo, tego wcześniej nie było bo śpiewał kto inny a on dośpiewywał tylko schowany za klawiszami teraz mu przyszło grać pierwsze skrzypce. Słyszałem jak radzi sobie z innym gatunkiem muzyki i nawet to ciekawie brzmi, musi być to wolne nie może być szybki disco. On ma taki jakiś miękki głos ale bardzo ograniczony zakres wokali że nie wyciągnie takiego poweru jak Rolf (refren "Schluss Aus Vorbei" chociażby) tylko momentami przypomina to Rolfa jak zaniży wokal, w głosie mocno wysłużonym czuć mocno wiek i nie tylko i wogóle jakoś brzmi dziwnie jako wiodący wokal, on brzmiał fajnie jako podgłos/background do 3 pozostałych lub bez Birgera. Ja jestem w szoku jak oni zaśpiewali jako Talkingsi "You Are Not Alone" we dwóch bez jednego tylko głosu to przecież kosmos czy oni to śpiewali wogóle na płycie "Alone"? Ulli tam nie śpiewa. Tylko te dwa dziadki.

Uwaga tym oto nagraniem chcą Systemsi wreszcie podbić świat to z nowego albumu:

ODPOWIEDZ