https://www.youtube.com/watch?v=p03x_5p3Jfs
Nowość od Norbiego
- bibigmbh
Nowość od Norbiego
nie cierpię Norbiego, ale posłuchajcie do końca-kilka fragmentów jakby skądś znanych 
http://www.bibigmbh.cba.pl
e-mail: bibigmbh@wp.pl
@BibiGmbH
http://www.bezdomnechrupki.flog.pl
---
You Can Win If You Want
e-mail: bibigmbh@wp.pl
@BibiGmbH
http://www.bezdomnechrupki.flog.pl
---
You Can Win If You Want
- MrMidicial
Re: NOWOŚĆ
No, troszeczkę podobieństwa jest... Ale może to czysty przypadek, może nie ma nic wspólnego z MT poza tymi fragmencikami 
- Peter
Jezusicku ale ta piosenka porażka, a Norbi to taki fajny gość kiedyś był. Gdzie podobieństwo do YMHYMS? Ja tego zupełnie nie słyszę. Że jest nie sam norbi a dwóch gości?
- MODERN JEANNE
Ja też go nie cierpię , jakoś gostek leci mi po pudrze. Za to o dziwo ostatni zaczęłam uwielbiać Scatmana. To też ikona lat 90 którą w tamtym czasie wyśmiewałam czasem bo zwyczajnie on starał się być zabawny.bibigmbh pisze:nie cierpię Norbiego, ale posłuchajcie do końca-kilka fragmentów jakby skądś znanych
A gościu potrafi , może wg Petera Norbi też, tylko na tego drugiego mam uczulenie od lat 90 do dziś.
Scatman wymiata, wiecie jaki on ma talent?
I LOVE DB AND TA!
-
smok04
Czy Modern Talking to tylko " YMHYMS "? Kto tak wcześniej napisał bo nie zauważyłem. A Przesłuchałeś tę "porażkę" do końca? Sama piosenka nie jest na poważnie. Wyśmiewa pewne grupy ludzi, których pełno na plażach. Trochę dystansu. Są wakacje, jest lato, jest zabawa. Cytuję wypowiedz z pod teledysku- "Piosenka dla beki, polaczki nie zrozumiejąPeter pisze:Jezusicku ale ta piosenka porażka, a Norbi to taki fajny gość kiedyś był. Gdzie podobieństwo do YMHYMS? Ja tego zupełnie nie słyszę. Że jest nie sam norbi a dwóch gości?
- MODERN JEANNE
Można by do tego też podejść w sposób o którym piszesz. Ile Love Songów krąży po sieci. I może to właśnie po to aby nakręcić grupę małolatów które właśnie opalają się na plaży i czekają na atrakcję?
Z YMHYMS akurat według mojego odbioru jest inaczej. Nie straciłam jej z radaru podczas ponad 30 lat upływających od jej wydania. Landych piosenek stworzonych w tym czasie jest od groma, akurat z tą i więcej od Modernów, nawet po 30 latkach nie mogę się rozstać
Z YMHYMS akurat według mojego odbioru jest inaczej. Nie straciłam jej z radaru podczas ponad 30 lat upływających od jej wydania. Landych piosenek stworzonych w tym czasie jest od groma, akurat z tą i więcej od Modernów, nawet po 30 latkach nie mogę się rozstać
I LOVE DB AND TA!
- MrMidicial
MODERN JEANNE, ja też lubię Scatmana. Mama nawet miała kiedyś zgraną jego płytę na CD, najbardziej znam "I'm calling out from Scatman's world, if you..." he.
Spoko jest. 
-
smok04
MODERN JEANNE pisze:Można by do tego też podejść w sposób o którym piszesz. Ile Love Songów krąży po sieci. I może to właśnie po to aby nakręcić grupę małolatów które właśnie opalają się na plaży i czekają na atrakcję?
Szanowna Dama dalej brnie. Masz dziwną przypadłość mieszania tematów. Ten dotyczy piosenki Norbiego z nawiązaniem w końcówce do " Brother Louie" a co ma wspólnego wymyślony przez Peter'a a powielany przez Ciebie "YMHYMS" nie mam pojęcia.
- Pioetrek
- Kontakt:
Początek tego chórku wg mnie jasno wskazuje, że to nie jest przypadkowe podobieństwo (lubi, lubi, lubi/louie, louie, louie). Jeśli ktoś jeszcze szuka to między 2:00 a 2:20 dość dobry przykład podobieństwa.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Piosenka jest z gatunku straszliwych, nie da się tego dosłuchać do końca, więc nie pytajcie mnie czy dosłuchałem do końca, ja to cudo wyłączyłem po 17 sekundach.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
To po co skomentowałeś ?Peter pisze:Piosenka jest z gatunku straszliwych, nie da się tego dosłuchać do końca, więc nie pytajcie mnie czy dosłuchałem do końca, ja to cudo wyłączyłem po 17 sekundach.
Peter pisze:Jezusicku ale ta piosenka porażka, a Norbi to taki fajny gość kiedyś był. Gdzie podobieństwo do YMHYMS? Ja tego zupełnie nie słyszę. Że jest nie sam norbi a dwóch gości?
-
smok04
Żeby wypowiedzieć się na jakiś temat należałoby poświęcić te parę minut a nie pisać bzdury.Peter pisze:Piosenka jest z gatunku straszliwych, nie da się tego dosłuchać do końca, więc nie pytajcie mnie czy dosłuchałem do końca, ja to cudo wyłączyłem po 17 sekundach.
- Peter
Re: Nowość od Norbiego
Wypowiedziałem się bo mam takie prawo, napisałem co sądzę o tym nagraniu. Dla mnie to koszmarek, nie jestem w stanie tego słuchać dłużej niż 20 sekund. Sorry taki mamy utwór. Parafrazując klasyka.
Teledysk z obleśnym gościem pominę milczeniem.
A nawiązanie do MT? Że jest ich dwóch tak ja to widzę. Rozmus w roli Andersa chyba (?). Jedynie z tym YMHYMS strzeliłem nie wielką gafę
gdyż mi się otwiera taka szufladka że jak ktoś parafrazuje MT to oni znają tylko jedną piosenkę...
A nawiązanie do MT? Że jest ich dwóch tak ja to widzę. Rozmus w roli Andersa chyba (?). Jedynie z tym YMHYMS strzeliłem nie wielką gafę
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Peter ,pewnie,że masz prawo skomentować, ale skoro nie byłeś w stanie wysłuchać tego nagrania w całości,a przynajmniej do momentu,o który tu chodzi to po co komentujesz po 17 sekundach z których nic nie wynika? Ani sekundy z YMHYMS w ciągu tych 17 sek.nie słychać,ani nawet 3 min.piosenki. Irytują mnie w takich momentach Twoje nie przemyślane komentarze.
-
smok04
Możesz wszystko jak jedyna słuszna partiaPeter pisze:Wypowiedziałem się bo mam takie prawo, napisałem co sądzę o tym nagraniu. Dla mnie to koszmarek, nie jestem w stanie tego słuchać dłużej niż 20 sekund. Sorry taki mamy utwór. Parafrazując klasyka.Teledysk z obleśnym gościem pominę milczeniem.
A nawiązanie do MT? Że jest ich dwóch tak ja to widzę. Rozmus w roli Andersa chyba (?). Jedynie z tym YMHYMS strzeliłem nie wielką gafęgdyż mi się otwiera taka szufladka że jak ktoś parafrazuje MT to oni znają tylko jedną piosenkę...
- MODERN JEANNE
Piotrkowi chodziło ogólnie o brzmienie zwyczajnie a co pierwszego nie przychodzi na myśl jak YMHYMS?
I Norbi i MT wydają się być wtedy dziwną mieszanką nie do porównania, ale tak szczerze to nie znam albumów Norbiego bo jak ktoś napisał że jest obleśny to mi się też z początku taki wydał i nigdy nie ciągnęło. Może i coś tam modził w Modernowym stylu, przecież patrzcie na Chylińską której większość twórczości tak strasznie odbiega od tego brzmienia a nagle oświadcza że jest fanką Modernów i powstaje Modern Rocking.
I Norbi i MT wydają się być wtedy dziwną mieszanką nie do porównania, ale tak szczerze to nie znam albumów Norbiego bo jak ktoś napisał że jest obleśny to mi się też z początku taki wydał i nigdy nie ciągnęło. Może i coś tam modził w Modernowym stylu, przecież patrzcie na Chylińską której większość twórczości tak strasznie odbiega od tego brzmienia a nagle oświadcza że jest fanką Modernów i powstaje Modern Rocking.
Też go polubiłam ostatnio bardziej jakoś , choć może to głupie. Bo jego image bardziej się nadaje na miano kabaretonów i właściwie mało śpiewa tylko wydaje nieartykułowane dźwięki wiec jak na pisać że ma np dobry głos? Ale on te dźwięki potrafi wydawać w tak profesjonalny sposób, że jak ostatnio przesłuchałam jego jakieś 2 albumy to aż mnie zamurowało. Może to też kwestia dobrej muzyki, melodyjnej i porywczej jaka się na nim znajdowała. Nie dało się przy tym wynudzić , zresztą utwór który podajesz sam zawsze na dyskotekach podrywał ludzi do tańca. Będe miała chwilkę to podam Ci naprawdę ciekawe i zupełnie nie znane utwory które mnie tak zafascynowały. Ze nigdy nie byłam jakąś mega fanką od początku, tylko od niedawna, musiałabym sobie odświeżyć bo nazwy piosenek uleciały. A niektóre naprawdę ciekawe, na miarę jego hitów.MrMidicial pisze:MODERN JEANNE, ja też lubię Scatmana. Mama nawet miała kiedyś zgraną jego płytę na CD, najbardziej znam "I'm calling out from Scatman's world, if you..." he.Spoko jest.
I LOVE DB AND TA!