Która ze składanek najlepsza była?
- Peter
Która ze składanek najlepsza była?
Jak dla mnie jednak mimo wszystko "Back for Gold", bo aranżacje z "30" tki przyprawiają mnie o dreszcze szczególnie to jak skopano jakimś bassflwoem piękne ongiś Brother Louie. Bassflow "gwałcił" mnie tym dziełem przez uszy hehe, aranże z BFG lepsze. Na 25 właściwie niczego nie ma.
- MrMidicial
Re: Która ze składanek najlepsza była?
Mi natomiast bardziej podobają się remixy z "30", jakoś "Back For Gold" nie za bardzo przypadło mi do gustu. Z "Back For Gold" lubię tylko "YMHYMS 2017" i "Geronimo's Cadillac 2017". Trawię natomiast jedynie "Brother Louie 2017" oraz "Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love) 2017". Lecz kto wie - może z czasem polubię "Back For Gold". Wracając do "30" - troszeczkę remix "Just Like An Angel" zabiera taki klimat tego utworu, jednakże nie jest zły, tak samo jest z "Give Me Peace On Earth". Co do "25" sądzę tak samo jak Peter - właściwie niczego nie ma.
- Peter
U mnie jest odwrotnie, choć też nie od razy BFG(old) przypadło mi do gustu... jest to na mój gust dobrze wykonana robota. Lubię Christiana Gellera ale niekiedy jego wersje są groteskowe ("Give Me Peace On Earth) tam mam wrażenie że linia melodyczna się kompletnie rozjeżdża z aranżem Gellera albo ta groteska Christiana z przyśpieszeniem TVMTS. Wiem, że trzeba było wszystko sprowadzić do jednego mianownika ale to ujednolicenie tak diametralnie różnych utworów jest po prostu nieciekawie brzmiące.
Mam oba wydawnictwa, nie przyglądałem się tylko na szacie graficznej, jedno to digipack a drugie jewel case, więc teoretycznie ten drugi jest ciekawszy, daję mu jeszcze plusa za "Shooting Star" gdyż płyty solowej Dietera w polskiej dystrybucji nie ma (kiedyś była w empikach) a teraz młodsze pokolenie fanów może sobie tą piosenkę spokojnie kupić (oczywiście ten procent co kupuje jeszcze tradycyjnie płyty).
Mam oba wydawnictwa, nie przyglądałem się tylko na szacie graficznej, jedno to digipack a drugie jewel case, więc teoretycznie ten drugi jest ciekawszy, daję mu jeszcze plusa za "Shooting Star" gdyż płyty solowej Dietera w polskiej dystrybucji nie ma (kiedyś była w empikach) a teraz młodsze pokolenie fanów może sobie tą piosenkę spokojnie kupić (oczywiście ten procent co kupuje jeszcze tradycyjnie płyty).
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Zdecydowanoe "30" za świetną według mnie wersję "Give Me Peace On Earth" , które zresztą uważam,że wokal został nagrany na nowo.
Druga moja perełka to "Just Like An Angel" za dodany chórek.Pozostałe remixy na jednym poziomie.
Druga moja perełka to "Just Like An Angel" za dodany chórek.Pozostałe remixy na jednym poziomie.