Artyści, którzy zmienili muzykę

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Jacek Z.

Re: Artyści, którzy zmienili muzykę

Post autor: Jacek Z. »

marian123 pisze:Moje małe pytanie ? a gdzie Genesis , Phil Collins , Peter Gabriel , Depeche Mode , Bon Jovi , Europa ?
Czyżbyś miał na myśli Europe? To oni, wraz z Helloween, są wymieniani jako zespoły, które przerzuciły mosty pomiędzy synthpopowym brzmieniem klawiszy i gładkimi wokalami a metalem (co potem pociągnęły Nightwish, Within Temptation i cała gromada innych).

Nie była chyba tutaj wymieniana też Metallica ze swoją czarną płytą, która udowodniła, że metal jest nie tylko dla naćwiekowanych i naćpanych długowłosych młodziaków, ale jest też muzyką dla zwykłych, myślących i pracujących ludzi, czasem tylko trochę zgorzkniałych lub wkurzonych.

Oczywiście, zaraz ktoś pewnie powie, że wcześniej były AC/DC czy Van Halen. Ale właśnie, ciekaw jestem co było wcześniej...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

W Polsce na pewno Ryszard Rynkowski, czym byłaby muzyka polska bez jego przebojów? Bez disco polo nic by się złego nie stało. A bez Ryszarda? Trudno sobie to wyobrazić, mam pytanie czemu fani MT tak bardzo nie lubią Pana Rynkowskiego?
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

To raczej kwestia tego na jakiej muzyce rodzicielskiej się wychowywano. A jeśli mówisz o polskiej i znów przytaczasz Rynkowskiego ( wiem że wyniosłeś go od pampersa z domu rodziców bo na innym forum wspominałeś często) to w moim z tego typu polskich królował Turnau i Bajor.
Nie wiem czy zmienili bieg muzyki, bo to poezja śpiewana znana od dawna, ale na pewno mocno się wpisali w historię.
I trendy jakieś wyznaczyli. Takie utwory jak np Ważne Są Dni Których Jeszcze Nie Znamy Turnaua czy Bajora Nie Chcę Wiecej tak wrosły się w historię POLSKIEJ muzyki, niczym Georgowskie Last Christmas bez których wigilii na całym świecie miało by nie być, tak tym faszerują :wink:
O Rynkowskim akurat jako dziecko mało słyszałam , więc nie nasiąkłam, ale sama też muzycznie nie podążałam potem za rodzicami wysłuchując albumów Bajora czy Turnaua (choć ich hity nadal uwielbiam)
Wtedy podążyłam własną ścieżką słuchając Modernów np którymi następnie napompowałam rodziców :mrgreen:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

"Dni ktorych jeszcze nie znamy" to nie przypadkiem Marek Grechuta? Ja te zaliczam wpadkę leci jakaś piosenka i mówię ale ten Nalepa ma głos a potem: "zaraz zaraz, przecież to Marek Grechuta" ja zawsze będę mylić właśnie Nalepę z Grechutą.. :lol: . to tak na marginesie.

Nie rozumiem tych hejtów na Rynkowskiego, może teraz narozrabiał to trochę wyjaśnia, ale muzyka jego to kanon polskiej muzyki rozrywkowej i tych podjazdów pod Rynkowskiego nie rouzumiem, zmienił (także z Voxem) polską muzykę rozrywkową jak mało ko. Obok niego Niemen (mimo wszystko (mimo kiczu)) Maryla Rodowicz, Perfect, Kombi, Budka Suflera, Vox, Republika.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Oczywiście że to Grechuty, pomyłka, ale ostatnio wersja z Tournauem pojawiła się w sieci. I tak krążyła za mną choć gorsza niż Grechuty. Jakoś oparłam pisząc posta powyżej.
On też wykonał ten utwór.

Sośnicka Zdzisława była jeszcze fajna i Kukulskiej naszej Natalii młodej -mother, z piosenką Latawce Dmuchawce. :P
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

MODERN JEANNE pisze:
Sośnicka Zdzisława była jeszcze fajna i Kukulskiej naszej Natalii młodej -mother, z piosenką Latawce Dmuchawce. :P
Jahwe widzisz to i nie grzmisz a jeśli grzmisz to dlaczego nie trafiasz, no masakra normalnie....
Oczywiście Anna Jantar-Kukulska, a swoja drogą jej mąż miał spory wpływ na muzykę: Anna, Monika Borys i właśnie Natalia to jego podopieczne.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

A Ty się w końcu nauczyłeś pisać Jahwe przez samo H bo miałeś z tym problem. Shock , ja innej wiary ale nie na forum o tym.
I w ogóle nie wiem o co Ci chodzi, może przeczytaj ze zrozumieniem bo pisałam o mamie Natalii czyli..
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
voyteck73

Post autor: voyteck73 »

Co ma wspólnego Anna Jantar z piosenką Dmuchawce, latawce, wiatr ?
Ostatnio zmieniony wt lip 11, 2017 15:03 przez voyteck73, łącznie zmieniany 1 raz.
Świat powstał z chaosu... ale nie całego, sporo jeszcze zostało.
smok04

Post autor: smok04 »

MODERN JEANNE pisze:A Ty się w końcu nauczyłeś pisać Jahwe przez samo H bo miałeś z tym problem. Shock , ja innej wiary ale nie na forum o tym.
I w ogóle nie wiem o co Ci chodzi, może przeczytaj ze zrozumieniem bo pisałam o mamie Natalii czyli..
Czyli Urszuli? Bo " Dmuchawce, latawce, wiatr" to jej piosenka. Nie wiedziałem, że Natalia też jest jej :shock: Przeczytałem, zrozumiałem
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Spox , coverów było sporo, akurat nie interesuje mnie tak mocno wręcz babciny okres w Polskiej muzyce.
I LOVE DB AND TA!
smok04

Post autor: smok04 »

MODERN JEANNE pisze:Spox , coverów było sporo, akurat nie interesuje mnie tak mocno wręcz babciny okres w Polskiej muzyce.
Dziadkiem nie jestem, lubię piosenki Anny Jantar i bardzo mnie interesuje cover tej piosenki w jej wykonaniu. Ale to chyba w tym przypadku nie cover a prawykonanie bo Anna Jantar zginęła 3 lata przed wykonaniem Urszuli.
Awatar użytkownika
Peter

O wokalistkach już starczy a Krawczyk, Cugowski, Markowski, Niemen, Zaucha, Riedel, Skawiński i właśnie Rynkowski to chyba ci artyści zmienili na dobre polską muzykę. Dlaczego tu na tym forum nie lubi się tego ostatniego? Ze śpiewa z chrypką, że nie posiada włosów? To jeszcze nie powód. Moim zdaniem - mimo że muzyka mocno odbiegająca od typowego mainstreamu radiowego - zrobił całkiem sporo udanych, dobrych rzeczy dla polskiej muzyki, może ciut za ambitny dla ludzi słuchających tylko dyskotekowy pop. On nawet oddalił się mocno od stylistyki Voxów, a co ci panowie zrobili po jego odejściu? Gdzie dzisiaj oni a gdzie on?
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Ja bym dodał Roya Orbisona.
Orbison wylansował dużo hitów
Wg. duży miał wpływ na muzykę, image piosenkarza.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Prześliczny utwór o dziwo po raz pierwszy go słyszę. Widzisz to wszystko zaczyna wyglądać tak że co żeśmy z kołyski od rodziców wynieśli to potem krąży za nami do śmierci . Fajnie że jest tu grupa osób która akurat MT , DB i TA zajęta. Tak naprawdę nie jest to takie łatwe bo są tacy którzy tą ukochaną muzykę wyśmiewają.
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ