Osobiście pod względem przebojowości Just Like An Angel stawiam niżej niż numery 2 i 6 z tego albumu, chociaż zgodzę się, że na siłę jeszcze można byłoby z tego utowu singla zrobić (takiego na TOP20). Reszta się nie nadaje kompletnie.Peter pisze:Masz rację "With A Little Love" jest za wolne by zawojować listę ale już nie "Just Like An Angel" tylko że mógłby być zbyt podobny do "Send e An Angel"....
Wasze typy na single
- Karolek78
Re: Wasze typy na single
Karolek78
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Dla mnie Geronimo's Cadillac jest nr 1 zaraz po CCL i szkoda, że nie dotarł na listach do 1 pozycji, bo aranż ma lepszy od poprzednich singli.
- Karolek78
Też uważam, że GC nie jest gorszy od poprzednich singli (od You Can Win If You Want nawet lepszy), ale coś nie zagrało. Może MT już zaczęło się przejadać? Po dwa albumy na rok, single niespecjalnie różniące się od siebie - to mogło już wielu irytować. Dodatkowym czynnikiem może być też coraz gorsza atmosfera w samej grupie, która raczej dobrej sławy jej nie przynosiła.Anita Anders pisze:Dla mnie Geronimo's Cadillac jest nr 1 zaraz po CCL i szkoda, że nie dotarł na listach do 1 pozycji, bo aranż ma lepszy od poprzednich singli.
Karolek78
- Jor
Co do Geronimo's Cadillac to niezrozumiałe jest dla mnie jak po 5 numerach jeden i po trzymajacych poziom kilku teledyskach, wytwornia mogla postawic na tak niskobudżetowa produkcje ktora widzimy w oficialnym video do singla. Tematycznie jest mnostwo interpretacji tytulu piosenki i mozna bylo by zrobic naprawde fajne video. Byl ogromny sukces poprzednich wydawnictw wiec nie rozumiem skad to nagle skąpstwo promocyjne. Jesli chodzi o Give Me Peace on Earth to teledysku z prawdziwego zdazenia wogole nie bylo tak jak nie bylo tez nic nowego na singlu - po prostu same kawalki albumowe, to wg mnie pomoglo w slabej sprzedazy.
Co do typow na drugi singiel z drugiego albumu to dla mnie wybija sie Wild Wild Water. Tam jest cholernie oryginalny klimat i tez bardzo dobry tekst. Jeden z najlepszych kawalkow pierwszego MT w mojej skromnej opini...
Co do typow na drugi singiel z drugiego albumu to dla mnie wybija sie Wild Wild Water. Tam jest cholernie oryginalny klimat i tez bardzo dobry tekst. Jeden z najlepszych kawalkow pierwszego MT w mojej skromnej opini...
- MODERN JEANNE
Też uważam Wild Wild Water jako jedną z lepszych piosenek MT. Są opinie że jest za wolna na singiel, ale jeśli Dieterowi udało się wprowadzić tyle ballad na listy , myślę że mogłaby mieć szanse.
Tym bardziej że jest tak pierońsko przyczepna i potrafi krążyć za człowiekiem.
Kolejną niedocenioną piosenką jest dla mnie Hey You. Jak mi się z niej podoba linia melodyczna i aranże. A chórki w niej wręcz brzmią bosko.
Choć jak by tak wymieniać, to lista moich utworów na single obejmowała by chyba większość piosenek ale ze starszej twórczości. Bardzo przebojowy i żywiołowy kawałek to np Heaven Will Know.
Tym bardziej że jest tak pierońsko przyczepna i potrafi krążyć za człowiekiem.
Kolejną niedocenioną piosenką jest dla mnie Hey You. Jak mi się z niej podoba linia melodyczna i aranże. A chórki w niej wręcz brzmią bosko.
Choć jak by tak wymieniać, to lista moich utworów na single obejmowała by chyba większość piosenek ale ze starszej twórczości. Bardzo przebojowy i żywiołowy kawałek to np Heaven Will Know.
I LOVE DB AND TA!