Co stało się z proektem Skynight Avenue?

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Co stało się z proektem Skynight Avenue?

Post autor: Peter »

Zniknął jeszcze szybciej niż się pojawił, ktoś wie więcej? tak swoją drogą ta nazwa to jak SIB i BS... hehe. Kto wie ten wie.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Co stało się z proektem Skynight Avenue?

Post autor: MODERN JEANNE »

Nikt nie wie Piotrku, masz na myśli że słuch zaginął? :wink: :D
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Na mój gust to był pomysł by przetrwać, coś dorobić w trudnym momencie, a jak znaleźli trzeciego wrócili do Systems In Blue.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Ja sie zastanawiam, czy oni tak nie zmieniają tej nazwy by ich nie kojarzono z czyms co nie zrobilo wcześniej szalu na listach czyli SIB. Bo nikt tego nie bedzie chcial kupowac jakis chórzystów MT z czego pod tym szyldem zaslyneli.
Czy bardziej prawa do nazwy jak Kombi i Kombii np bo przez innych produkowane ?
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Myślę że jak dobrali trzeciego to wrócili do korzeni, Moja teza jet że Systems In Blue trio.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Dieter Bohlen i wielu wokalistów nieraz występowało pod pseudonimami by ich nie kojarzono ze starej twórczości. Najczęściej z tego co nie zdobyło popularności wielkiej. By się odciąć wiec kto wie?
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Ciekawa interpretacja, tylko po co wracać do czegoś równie mało unsukcesywnego? Mogliby kolejny projekt stworzyć bo choć trzech to jednak inni ludzie w 1/3 ale jednak... Dla mnie SIB to Michael, Detlef, Rolf i Thomas. Skynight Avenue to Michael i Detlef, a Micha, Detlef i Olaf to jednak zupełnie inny twór niż Systems In Blue, powinni wymyślić inną nazwę, nie obciążoną porażką dwóch poprzednich. Zwłaszcza że brzmią całkiem inaczej wokalnie.

Są jak Queeeni ale Queeni się nie zeszmacili. Nigdy nie nagrali żadnej piosenki jako Queen z nowym wokalem zawsze było to jako dodatek. Może Systems In Blue + Olaf Senkbeil?
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Czemu w Skynight Avenue pomijasz Thomasa, też tam był i swój udział miał.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Z prostej przyczyny: Thomas był członkiem Systems In Blue, był nawet na zdjęciach z książeczek do płyt o Skynight Avenue nic mi nie wiadomo. Wiem tylko że pisał im teksty ale tam jeszcze byli Andreas Radolf (kompozytor) i Mitch Kelly ale oni także nie byli wliczani do składu. Pierwszy to kompozytor, Widrat tekściarz a Kelly coś tam dośpiewał do Michaela głosu.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Przecież Thomas Widrat jest też producentem oraz autorem muzyki w Skynight Avenue.
Awatar użytkownika
Peter

O tym mówię: on był producentem i tekściarzem Skynightsów ale oficjalnie nie był przecież członkiem, raczej był człowiekiem od czarnej roboty. Coś jak Alan Wilder przy "A Broken Frame" DM.
Awatar użytkownika
Peter

No i mamy już odpowiedź. Projekt się nie skończył, może w każdej chwili się reaktywować. Będą zamówienia, będzie kasa, będą nowe piosenki. Reguły biznesu nie zmieniają się tu od lat. ;) Wszyscy muzycy żyją także reaktywacja tego tworu jest o wiele łatwiejsza do wyobrażenia sobie przeze mnie niż niegdyś reaktywacja Systems In Blue a i to nastąpiło. Po prostu dostaną zamówienia wejdą do studia i coś sklecą w stylu Detlefa. Oni działają obecnie na wielu muzycznych płaszczyznach, mimo że otrzymują przecież emerytury chcą coś dorobić. Reaktywacja Systemsów długo nie mieściła się w mojej głowie nie umiałem sobie wyobrazić za Chiny jak miałoby to zabrzmieć tu jest sprawa prosta z tym zespołem.
ODPOWIEDZ