Thomas Anders - album 'Pures Leben'

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
Husku
Członek TAFC Polska

Re: Thomas Anders - album 'Pures Leben'

Post autor: Husku »

Okej, rozumiem. Myślałam, że to jakiś uniwersalny zbiór zasad dzięki którym piosenka nie razi... Taki wiesz, ogólnoprzyjęty ;)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Tego się nie da powiedzieć ad hoc musi mieć to coś w sobie, Andrea też nieco razi jak Bohlen klepie dla niej piosenki idąc na łatwiznę. Prosty przykład "PIraten Wie Wir". Już dużo chętniej słucham takich piosenek jak singielek Thomasa. Ta piosenka -- może gdyby nie było tego ooooo jest naprawdę całkiem fajna.
Husku
Członek TAFC Polska

Tu się zgodzę, mi cała piosenka podchodzi, tylko te "oooo" trochę gorzej :D Ogólnie lubię Thomasa w niemieckojęzycznych wykonaniach, bardzo podobał mi się jego cover utworu "Geboren" Die Fantastischen Vier.
Awatar użytkownika
Peter

O tak! To była naprawdę dobra kompozycja miała zdecydowanie to coś, bardzo mi to przypominało stylistykę "Good Karmy" oby nowy album poszedł w kierunki takiej muzyki.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Puki co singielek plasuje się na 2 i 5 miejscu szlagierów :)
Husku
Członek TAFC Polska

A album będzie dostępny również na vinylu :)
Awatar użytkownika
Peter

Ciekawe jak go można kupić w Polsce chyba tylko przez amazona i ebaya.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

No to zamów na amazonie albo na ebay. Dla chcącego nic trudnego. Jak nie ogarniasz wersji angielskiej i niemieckiej to zamów na polskiej.
Awatar użytkownika
Peter

Oba ogarniam, chętnie kupię tylko nie spodziewam się by to można było kupić w empiku, jeżeli już to w wersji cyfrowej bo tam jest wszystko co nowe.
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

Na Spotify jest juz streaming calego albumu: https://play.spotify.com/album/0qeTrmRgl0bFa51TRuKj4n

Po pierwszym odsluchaniu mam wrazenia bardzo pozytywne. Jest pare muzycznych niespodzianek. Produkcja jak i wykonanie sa tez duzo ciekawsze niz na History mimo, ze to ta sama ekipa. Nawet chorki w niemieckiej wersji Lunatic brzmia lepiej. Milo tez zobaczyc Thomasa w roli kompozytora na swoim albumie.
Troche ciekawi tez udzial Thomasa Widrata jako wspolkompozytora jednego z utworow...
Awatar użytkownika
Peter

Parę diamencików może ze dwa słabsze nagrania (dwójka szczególnie) ale album jest taki że lubię bardzo taką muzykę.
Husku
Członek TAFC Polska

Ja po pierwszym odsłuchu nie mam jeszcze zdania... Nie jest to ani coś co mnie odrzuciło ani też zachwyciło.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Ja dopiero na wieczór zarzucę odkrylam wlasnie odsluch na YT ale jestem niezmiernie ciekawa.
Zanim znalazlam trafilam na jakies wywiad TA na temat plyty, moze fanow ucieszy.

http://www.swr.de/swr4/rp/musik/bilderg ... index.html
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

U mnie jest tak, że albo coś trafi za pierwszym razem albo wogóle mi się album podoba i chyba tak zostanie.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Witajcie,
fakt, że Thomas wydaje album niemieckojęzyczny krążył w mojej głowie już od dawna, ale dopiero dziś zauważyłem, że wydał go... wczoraj!
Może zacznijmy zatem od jego zalet. :) Słuchać da się Feuerwerk, Unendlich, Ein Augenblick der alles dreht i Odyssee. Pierwsza i ostatnia mają MT brzmienie, choć oczywiście nie umywają się do oryginału. Najmocniejszy refren ma Unendlich i można go ew. wysłuchać jeszcze raz. Odysse jest w porządku, ale melodia nie jest poprowadzona do końca tak, jak powinna być poprowadzona. Co ciekawe wszystkie piosenki, w których brał udział TA są w moim zestawieniu - jednak... opuścił się on znacznie w sztuce komponowania (jeśli komponował, a nie jest autorem tekstu). W porównaniu do jego utworów dla MT (Love2Love, Love is Like A Rainbow, For Always and Ever), czy mojego ulubionego "I can never let You go" dla Engelberta, poziom tutaj jest naprawdę mierny... co dziwi! Powinien wykazać się znacznie większym warsztatem. To wszystko. :P

Powiedzmy sobie jednak prawdę... Down on sunset to to nie jest i nigdy nie będzie :p to nawet nie powinno stać obok DOS czy nawet This Time.
Po wygłupie z Fahrenkrogiem nie sądziłem, że da radę zrobić jeszcze gorszą papkę... myliłem się. No More Tears On The Dancefloor brzmi przy tym jak perełka muzyki dyskotekowej. Wszystkie aranżacje i melodie z "Pures Leben" są po prostu kompletnie bez sensu i psują dobre imię Thomasa. Nie wiem jaka jest sprzedaż tego albumu w Niemczech, ale jakakolwiek by ona nie była, na miejscu Thomasa po prostu wstydziłbym się coś takiego sygnować swoim imieniem i takiego posunięcia po prostu nie rozumiem. Thomas jest bogatym człowiekiem, znanym z osiągnięć z okresu MT - czym więc jest ta płyta?

Chęcią zysku? Thomas byłby aż tak pazerny? Może ma jakieś długi do spłacenia?

Chęcią powrotu do brzmienia MT? Bezsensu, Thomas z pewnością jeszcze nie ogłuchł i słyszy co wydaje. Mariaż song'ów MT z dzisiejszymi aranżacjami (zwłaszcza tak nudnymi) jest po prostu skazany na porażkę. Nie będziemy chyba twierdzić, że Thomas lubi takie brzmienie, gdy woli on śpiewać stare standardy. Nie dziwię się zresztą, bo jest on old-dated musician.

Słuchając teraz DOS, kompletnie zapomniałem co dopiero usłyszałem. Wielka szkoda doprawdy, myślałem, że dziś będę miał prawdziwe święto muzyczne, jak kiedyś z muzyką Thomasa i Dietera. Mam nadzieję, że ten album to tylko skutek przegranego zakładu :P

Pozdrawiam serdecznie!
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
ODPOWIEDZ