Styl ubioru Thomasa
- hanoczka36
- Członek TAFC Polska
Re: Styl ubioru Thomasa
obojętnie jak był ubrany trzy czy pięć razy tak samo i tak jest super pozdrawiam wszystkich fanów

You're my heart, you're my soul Thomas
- Evaalex
Hi Shockershoker191 pisze:sebciu1974 pisze: Co do ubioru w trakcie koncertów obecnych, to moje zdanie jest takie. To że wystapił tak samo ubrany na wszystkich czterech koncertach to taki mały "skandalik" w moich oczach. Dla mnie wyglądało to nie świeżo. Bo to czy ubrania były czyszczone czy nie, tego nie wiemy. A nawet jak były, to tego przecież nie widać ze strony publiczności i tak czy tak to wrażenie że to trochę nie swieże postanie.
Moim zdaniem a nawet takim małym marzeniem było by gdyby Thomas trochę wyluzował. Mógłby nawet do niektórych utworów ubrać się jak w latach 80-tych to by dopiero było. A jeszcze jakby zmienił troszeczke styl śpiewania na taki z lat osiedemdziesiatych to chyba bym oszalał. To tyle. Teraz możecie mnie atakować.
Oj tam, to że wystąpił 4 razy w tym samym to nie tragedia. Dieter ostatnio wystąpił 2 razy w tej samej marynarce i nikt mu głowy nie urywa;p Nawiązując konkretnie do jego stroju to powiem że zazwyczaj styl Thomasa jest proporcjonalny do jego wieku a nawet jak ma występy w tv gdzie sie ubiera kolorowo to też mu pasuje. Według mnie najfajniej Thomas sie ubierał w latach 1998 -2004/5 Szczególnie co mi zapadło w pamięć to taka biała marynarka lub pognieciona brązowa koszula.. A później to już tak spoważniał.
Jeśli chodzi o głos z lat osiemdziesiątych to będzie trudno , Thomas czasu nie zatrzyma , głos też sie zmienia..
Co do ubioru Thomasa to powiedzialaby ze mozrze nawet mial dwie takie same marynarki. Kiedys slyszalam ze jak mu sie jakis ciuch podoba zaraz dwie stuki kupuje. Glos Thomasa zmienil sie bo zrobil wiele doswoiadczen glosowych spiewal w roznych stalach to swpje robi.Morten Harket z A-ha tez dzis troche inaczej spiewa jak w latach 80 tych.
A co do wysoko spiewanych chorow, to Thomas w jakims wywiadzie przyznalk sie ze to nie jego glos. Kiedys powieduzzial ze coprawda umie dosyc wysoko spiweac ale na scenie tego nie robi, bo to glos niszczy. Ma racje. Morten Harket jak 4 dni za koleja na koncertach wysoko spiewac musi to w piontym dniu glos jest slaby a w szostym dniu koncert wypada z powodu horoby strun glosowych artysty. jekies 4 koncerty wypadaja i turnee jest dalej prowadzone.A te koncerty ktore wypadly gra w pozniejszym terminie.
Pozdrawiam Eva z pod granicy niemiecko holenderskiej
Ostatnio zmieniony wt lut 26, 2013 22:04 przez Evaalex, łącznie zmieniany 1 raz.
- cris1974
Chciałbym zauważyć że Uwe jest o 3 lata starszy od Thomasa
- Evaalex
Musze powiedziec ze ja od 84 jestem fanka i dlamnie przerwa wsledzeniu kariery Thomasa trwala tylko chyba 2 lata. W tym czasie Thomas zgina z miedzynarodowej sceny. Wywiad w Hotelu Holand Park oglandawalam na zywo. To bylo w roku chyba 89 w programie Formel 1 ktory sledzilam co tydzien.
Lubie do dzis prezentera tago programu Kaja, ktory dzis jest dj w berlinskim radiu. Thoimasa glos sie powoli zmienial. Najwieksze zmiany w golosie nastapily po nagraniu albumu Souled. Jezdzilam wtedy na wystapy telewizyjne Thomasa ktore odbywaly sie w Koloni.i slyszalam jego glos na zywo. Normalre koncerty byly za daleko i nie udalo im sie ich z marnnego kieszonlkowego finansowac,
Lubie do dzis prezentera tago programu Kaja, ktory dzis jest dj w berlinskim radiu. Thoimasa glos sie powoli zmienial. Najwieksze zmiany w golosie nastapily po nagraniu albumu Souled. Jezdzilam wtedy na wystapy telewizyjne Thomasa ktore odbywaly sie w Koloni.i slyszalam jego glos na zywo. Normalre koncerty byly za daleko i nie udalo im sie ich z marnnego kieszonlkowego finansowac,
- MTalkingusia28
Wiesz co Eva, moja imienniczko, że teraz to co napisałaś może być prawdą, bo oglądając te wszystkie koncertówki w kompie także odniosłam wrażenie, że Thomas tych chórków nie śpiewa. Coś w tym musi jednak być. Bo czasami jest tak, że dopiero po kilku sekundach tych chórków Thomas podnosi mikrofon do ust. Zauważyłam to już kilkakrotnie, tak więc pewnie masz rację.Evaalex pisze:A co do wysoko spiewanych chorow, to Thomas w jakims wywiadzie przyznalk sie ze to nie jego glos. Kiedys powieduzzial ze coprawda umie dosyc wysoko spiweac ale na scenie tego nie robi, bo to glos niszczy. Ma racje. Morten Harket jak 4 dni za koleja na koncertach wysoko spiewac musi to w piontym dniu glos jest slaby a w szostym dniu koncert wypada z powodu horoby strun glosowych artysty. jekies 4 koncerty wypadaja i turnee jest dalej prowadzone.A te koncerty ktore wypadly gra w pozniejszym terminie.
Pozdrawiam Eva z pod granicy niemiecko holenderskiej
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
-
Meg
- Członek TAFC Polska
Nie ważne jak wygląda, nie ważne w co jest ubrany - ważne że jest, ważne że śpiewa i ważne że ten głos przewraca nam świat do góry nogami 
- pysia20
- Członek TAFC Polska
Witam;)dla mnie nie jest ważne ile razy Thomas wystapi tak samo ubrany,bo w końcu to nie szata zdobi człowieka...;)ważne że jest śpiewa robi to dla fanów,z wielką pasją .Pozdrawiam.
You Are Not Alone..!!
- aleksandra227
- Członek TAFC Polska
A mnie się Thomas podoba jak się klasycznie ubiera czyli w marynarce.Tylko mnie te trampki trochę rarzą
Chociaż wiem,że moda się często zmienia i dlatego Thomas tak eksperymentuje swoim ubiorem 
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
- MTalkingusia28
Ja wprost uwielbiam te jego marynarki + koszulka. A najbardziej to podoba mi się, gdy do tego zakłada czarny szaliczek. Wtedy wygląda bosko.
A trampki jak dla mnie to mogą być. Są przewiewne i wygodne.
Może niezbyt pasują do marynarki ale mogę się mylić.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
- Reni12*
- Członek TAFC Polska
Witam ,osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń. Styl ubioru, jaki prezentuje Thomas całkowicie mi odpowiada.
Jest w moim guście.
Zresztą, jak mówi mądre przysłowie: "To nie szata zdobi człowieka ,tylko jego wnętrze", a wnętrze Thomasa jest piękne.
To człowiek ,który ma wielką klasę i co by na siebie nie założył to jest nieważne. Ważne jest to, w jaki sposób odnosi się do innych, jak jest odbierany przez najbliższe otoczenie oraz przez swoich fanów na całym świecie.
Pozdrawiam,
Reni12*
Jest w moim guście.
Zresztą, jak mówi mądre przysłowie: "To nie szata zdobi człowieka ,tylko jego wnętrze", a wnętrze Thomasa jest piękne.
To człowiek ,który ma wielką klasę i co by na siebie nie założył to jest nieważne. Ważne jest to, w jaki sposób odnosi się do innych, jak jest odbierany przez najbliższe otoczenie oraz przez swoich fanów na całym świecie.
Pozdrawiam,
Reni12*
- Peter
Zobaczcie jak ubierał się Rolf. Podobnie się ubierają te dziadki teraz, właściwie jednak przeraża, że w tych samych marynarkach przez 10 lat a moda się przecież zmienia co kilka lat... Rolf to jednak był gentelman muzyki pop. Klasyczne, ładnie dobrane do sylwetki jeansy, ciemny: granatowy bądź czarny t-shirt i biała marynarka do tego pasowała, lubił nosić ciemne koszule, jak trzeba to na luzie dość rozpięte a,le na scenie ładna biała marynarka. A czasem gustowny czarny garnitur idealnie zgrany z czarną koszulą, super elegancko. Rolf zdecydowanie nie miał wyglądu tych starych dziadków.

Tu te dwa dziadki jakoś wyglądały (Detlef właściwie) a Rolf klasa

A Thomas potrafi się naprawdę świetnie ubrać i gustownie, ale czasem mam wrażenie że przy nim wygląda nieco jak ubogi krewny. Niby większa gwiazda a czasami się ubiera bez jakiegoś dobrego wizażysty, pomysłu na siebie. Czasami nie potrafi dobrać ciuchów tak by pasowały do siebie tworzyły zgrabną całość. Nie zawsze tak oczywiście jest ale czasem to jakoś groteskowo wygląda. Rolf to umiał robić sam, dlatego to on był gentelmanem muzyki.
Tu wyglądał cudownie:

Tu świetnie:

Tu groteskowy strój miał:

Tu stylowo wygląda gorzej od panów SIB obecnie:

Systems In Blue dzisiaj:
http://www.rafal.tamila.pl/htdocs/upload/114.jpg
To jest to o czym mówiłem, że w tych samych marynarkach co Rolf i Ashley w 2008....

Tu te dwa dziadki jakoś wyglądały (Detlef właściwie) a Rolf klasa

A Thomas potrafi się naprawdę świetnie ubrać i gustownie, ale czasem mam wrażenie że przy nim wygląda nieco jak ubogi krewny. Niby większa gwiazda a czasami się ubiera bez jakiegoś dobrego wizażysty, pomysłu na siebie. Czasami nie potrafi dobrać ciuchów tak by pasowały do siebie tworzyły zgrabną całość. Nie zawsze tak oczywiście jest ale czasem to jakoś groteskowo wygląda. Rolf to umiał robić sam, dlatego to on był gentelmanem muzyki.
Tu wyglądał cudownie:

Tu świetnie:
Tu groteskowy strój miał:

Tu stylowo wygląda gorzej od panów SIB obecnie:

Systems In Blue dzisiaj:
To jest to o czym mówiłem, że w tych samych marynarkach co Rolf i Ashley w 2008....
- MODERN JEANNE
Po powrocie Thomas z Dieterem zaczeli chodzić na czarno jak Depeche Mode. Zawsze zastanawiałam się czy się inspirowali.
I LOVE DB AND TA!
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Proszę jakieś bardziej aktualne porównanie, to z koncertu w Gdańsku w 2012, 5 lat temuPeter pisze: Systems In Blue dzisiaj:
- Peter
Obawiam się że nie znajdę, ale poczekajmy na klip z Michaelem. Nie mówię, że Thomas się źle ubiera bo zdarzają mu sie przebłyski gdzie wygląda super ale że zbyt poważnie do wieku, on jeszcze nie jest stary a ubiera się za poważnie.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Moim zdaniem jest wręcz przeciwnie, ma przebłyski ubierania się zbyt młodzieżowo... Trampek i adidasów w jego wykonaniu jakoś nie potrafię zdzierżyć 
- Peter
Styl ubierania a już zwłaszcza fryzurę ma bardzo młodzieżową.