Drafi Deutscher
- Peter
Drafi Deutscher
Co myślicie o tym wokaliście? Ja uważam, że to ciekawa postać. Czy ktoś zna jakieś jego przeboje? Podoba mi się piosenka Nino śpiewana przez Drafiego: Jenseits von Eden.
-
piciasty
Re: Drafi Deutscher
Zdaje sie ze jest to połowa duetu MIXED EMOTIONS dwa najwieksze hity tego zespołu to MARIA MARIA i BRING BACK obydwa anglojęzyczne naprawde niezłe. MIXED EMOTIONS to epoka MT lat osiemdziesiątych tyle że niestety możnaby powiedzieć zespół dwóch hitów chociaż album BEST OF jest nie najgorszy .
- Peter
Drafi kiedyś:

Drafi nie dawno:

Ale się zmienił.

Drafi nie dawno:

Ale się zmienił.
- Gasolina91
No ja niestety nie znam tego piosenkarza...no znam tylko z Dieter der Film 
Point Of No Return
- FMike
Drafi nie żyje już od przeszło 3 lat,ja znam go tylko z Mixed Emotions 
"...I'm A Rough Boy..."
- disco-man
Drafi to jeden z ulubionych moich kompozytorów.Jest autorem niezliczonej ilości przepięknych utworów.Wypracował swój niepowtarzalny styl.Z lat 70 polecam najbardziej Boney'M-Belfast,Jack Goldbird-Can i reach you, i np Overdrive-Sugar my overdrive.Z lat 80-Masquerade-Guardian angel,jego solowe utwory np genialna Herz an herz gefuhl,nie mniej genialna Uber grenzen geh,także genialną przeróbkę Mama Leone( co za aranż!),piękny duecik z Demisem Roussosem-Young love,Jack Goldbird-No i can.Z początku lat 90 polecam dwa cudowne utwory New Mixed Emotions-Lonely lover i Sensuality.Wszystkie te utwory znajdziecie min na Wrzuta.pl.Gorąco polecam.Warto dodać że częstym współpracownikiem Drafiego był Chris Evans-Ironside,wspaniały klawiszowiec min Mike'a Mareena-legendy disco lat 80.
- Peter
Ja odkryłem go z Mixed Emotions, bo zawsze myślałem, że to tylko Maromr Stein... no i piosenka Nino. Dużo fajnych piosenek miał ten duecik. Szkoda, że zmienił styl na brodę i kapelusz, nie moja bajka, ale muzykę jaką po sobie zostawił jest wieczna i dobra.