7 grzeszków głównych Sytemsów
- Peter
7 grzeszków głównych Sytemsów
1. postawa Michaela Scholza na koncertach, pozostawię to bez komentarza, wystarczą zdjęcia z piwkiem.
2. postawienie na wokalistę Michaela Scholza zamiast Detlefa Wiedecke.
3. brak kontraktu w ZYX
4. postawienie na aranżacje i produkcję Detlefa zamiast Itamara
5. odgrywanie na koncertach piosenek MT w zniekształconych aranżacjach tożto jakiś koszmarek co oni zrobili z tymi nagraniami na koncertach.
6. zbyt długie trwanie w impasie po śmierci R.K.
7. odejście Thomasa Widrata jako tekściarza, w końcu się niestety rozstali.
Jak to poprawi mogą nawet zaistnieć na listach. Jest co.
2. postawienie na wokalistę Michaela Scholza zamiast Detlefa Wiedecke.
3. brak kontraktu w ZYX
4. postawienie na aranżacje i produkcję Detlefa zamiast Itamara
5. odgrywanie na koncertach piosenek MT w zniekształconych aranżacjach tożto jakiś koszmarek co oni zrobili z tymi nagraniami na koncertach.
6. zbyt długie trwanie w impasie po śmierci R.K.
7. odejście Thomasa Widrata jako tekściarza, w końcu się niestety rozstali.
Jak to poprawi mogą nawet zaistnieć na listach. Jest co.
- Pioetrek
- Kontakt:
Re: 7 grzeszków głównych Sytemsów
1. Jak byli młodzi to nie zrobili nic na własną rękę
2. Korzystanie wciąż z tych starych, ogranych podkładów (pomimo zapowiedzi nowych dźwięków)
3. Brak użycia prawdziwych instrumentów - trochę wynika to z wybranego stylu ale po co to się ma kurzyć na ścianach
4. Brak rozeznania co jest teraz modne, BS płyta po płycie ewoluowało i wciąż się gdzieś tam czuło charakterystyczne brzmienie, SIB stoi w miejscu
5. Taki a nie inny wygląd - wg mnie do niedawna na scenę nadawał się tylko Detlef bo wyglądał trochę na rockmana a Michael i Rolf już gorzej
6. Brak współpracy z jakimś studiem, które naprawdę dużo nagrywa i gdzie mogliby od czasu do czasu pojawić się przy znaczącej produkcji
7. Brak przebojowości - kurcze, jeśli Detlef ma taki super głos, a w to wierzę, to powinien już dawno się przełamać i zrobić coś swojego. Nawet Michael wydał te swoje nagrania. Byłoby mega super gdyby coś takiego zrobił Detlef.
7b. Brak wyjaśnienia kto i co konkretnie w SIB robił i robi. Wg mnie wciąż nie jest jasne kto w których piosenkach i które fragmenty śpiewa
Co do listy Petera:
4. To byłoby lepsze ale chyba wciąż jednak nie ta liga żeby wskoczyć na listy przebojów
7. Teksty to nie problem, ja nie mam problemu z nowymi. Teksty Thomasa jak dla mnie w większości to był miks słów z piosenek Dietera, chociaż fajny tekst napisał do np. Eppur Si Muove albo do tego co wyszło pod szyldem Tonschatz. Jednak czy to jest tekściarz z list przebojów, raczej nie
Pozdrawiam
Piotrek
2. Korzystanie wciąż z tych starych, ogranych podkładów (pomimo zapowiedzi nowych dźwięków)
3. Brak użycia prawdziwych instrumentów - trochę wynika to z wybranego stylu ale po co to się ma kurzyć na ścianach
4. Brak rozeznania co jest teraz modne, BS płyta po płycie ewoluowało i wciąż się gdzieś tam czuło charakterystyczne brzmienie, SIB stoi w miejscu
5. Taki a nie inny wygląd - wg mnie do niedawna na scenę nadawał się tylko Detlef bo wyglądał trochę na rockmana a Michael i Rolf już gorzej
6. Brak współpracy z jakimś studiem, które naprawdę dużo nagrywa i gdzie mogliby od czasu do czasu pojawić się przy znaczącej produkcji
7. Brak przebojowości - kurcze, jeśli Detlef ma taki super głos, a w to wierzę, to powinien już dawno się przełamać i zrobić coś swojego. Nawet Michael wydał te swoje nagrania. Byłoby mega super gdyby coś takiego zrobił Detlef.
7b. Brak wyjaśnienia kto i co konkretnie w SIB robił i robi. Wg mnie wciąż nie jest jasne kto w których piosenkach i które fragmenty śpiewa
Co do listy Petera:
4. To byłoby lepsze ale chyba wciąż jednak nie ta liga żeby wskoczyć na listy przebojów
7. Teksty to nie problem, ja nie mam problemu z nowymi. Teksty Thomasa jak dla mnie w większości to był miks słów z piosenek Dietera, chociaż fajny tekst napisał do np. Eppur Si Muove albo do tego co wyszło pod szyldem Tonschatz. Jednak czy to jest tekściarz z list przebojów, raczej nie
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Na scenę się nie nadawał Rolf? Człowieku, ten facet jako jedyni nie miał wyglądu dwóch stetryczałych dziadków co - słowami Asi - wyglądają jakby zbierali złom. Rolf to klasa sama dla siebie, ciekawe jednak jakby dzisiaj wyglądał? Najgorzej chyba Michael, łysy stary dziadek, zero medialnej prezencji.
- Pioetrek
- Kontakt:
Patrzę na te dwa występy i zdania nie zmieniam:
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
- Peter
To jeszcze został Michael? Co w nim złego? Negujesz go bo nie ma włosów czy że lubi wypić?
- Pioetrek
- Kontakt:
Patrzę na niego i nie widzę gwiazdy, widzę gościa który może stanąć na scenie na drugim planie, taka jest moja opinia. Co do tego czy lubi wypić, nie wiem jak to z nim jest bo jeśli przez cały wspomniany koncert skonsumował jedno piwo, to dla mnie jeszcze nie oznacza, że ma problem (chyba, że się niechcący wygadałeś), ale pokazuje, że mógłby na pewno bardziej profesjonalnie podchodzić do występów.
PS: To, że obciął włosy wyszło zdecydowanie na plus dla niego.
Pozdrawiam
Piotrek
PS: To, że obciął włosy wyszło zdecydowanie na plus dla niego.
Pozdrawiam
Piotrek
- Peter
Ale kiedyś nie miał takiego wyglądu i wyglądał jak gwiazda:
Są nawet dwa klipy, był gwiazdą, ale lokalną. Detlef to jedna wielka zagadka, co dokładnie i gdzie śpiewał nie wiadomo, ale kiedyś był naprawdę bardzo przystojnym mężczyzną i miał bardzo medialny wizerunek, co z tego skoro cały czas był na drugim planie. Iwonka zna wszystkich trzech, najlepsi w sensie charteru są Detlef i był Rolf. Michael chyba za bardzo gwiazdorzy.
Oglądnijmy raz jeszcze ten króciutki moment kiedy Michael Scholz był gwiazdą i jedne z jego dwóch wielkich przebojów:
Są nawet dwa klipy, był gwiazdą, ale lokalną. Detlef to jedna wielka zagadka, co dokładnie i gdzie śpiewał nie wiadomo, ale kiedyś był naprawdę bardzo przystojnym mężczyzną i miał bardzo medialny wizerunek, co z tego skoro cały czas był na drugim planie. Iwonka zna wszystkich trzech, najlepsi w sensie charteru są Detlef i był Rolf. Michael chyba za bardzo gwiazdorzy.
Oglądnijmy raz jeszcze ten króciutki moment kiedy Michael Scholz był gwiazdą i jedne z jego dwóch wielkich przebojów:
- Peter
Jest jeszcze jedna kwestia do przedyskutowania: zmiana na wokalu co nie może być oczywiście grzeszkiem. Ale nakłada się jakby na nie. jak oceniasz ją/ Na plus czy na minus? Czy różnica jest dla Cb wyraźna?
Co do ogranych podkładów, masz wrażenie, że stoją w miejscu i nie nastąpił u nich żaden rozwój?
Co do ogranych podkładów, masz wrażenie, że stoją w miejscu i nie nastąpił u nich żaden rozwój?
- Pioetrek
- Kontakt:
Tutaj odniosę się do zwrotek gdzie wolę wokal Michaela (jest bardziej miękki?), refreny ciężko mi porównać, tutaj bardziej istotne jest czy jest chwytliwy. Dla mnie wciąż numer 1 SIB to Winner czyli Rolf (ale Rolf to wokal z Blue System więc za to ma dodatkowe plusyPeter pisze:Jest jeszcze jedna kwestia do przedyskutowania: zmiana na wokalu co nie może być oczywiście grzeszkiem. Ale nakłada się jakby na nie. jak oceniasz ją/ Na plus czy na minus? Czy różnica jest dla Cb wyraźna?
Pozdrawiam
Piotrek
- Peter
Może trzeba było by refreny śpiewał Michael? Ale teraz znowu im brakuje kogoś kto wyciąga refreny, nie uważasz? Mi się niekiedy jego głos podoba na zwrotkach, ale za mało nagrali jeszcze z nim jako wokalistą, część rzeczy bardzo dobrych, a część rzeczy fatalnych jak "Children of The Night".
- Pioetrek
- Kontakt:
Dla mnie Michael powinien mieć na koncie parę przebojów w stylu Phila Collinsa bo ma do tego warunki. Granie discofox mógłby traktować jako hobby (jeśli to lubi). Na to jest jednak trochę zbyt późno a nie wiedzę też za bardzo możliwości, żeby SIB totalnie zmienił gatunek granej muzyki.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
- Peter
Niekoniecznie od razu Colinsa, ale pamiętajmy jak cudownie zaśpiewał jako Kentucky "Come Back And Stay" do tego miał ogromne predyspozycje, Iwonka miała rację jak nie wiele zostało z jego niegdyś świetnego głosu. Po prostu stracił głos i jest teraz taki bez wyrazu, taki bez poweru a kiedyś był o dziwo bardzo mocny i donośny a teraz mam wrażenie, że słucham emeryta. To fajki. A tak swoją drogą to tak dobrze umieli odtworzyć na żywo to czemu tak profanują piosenki Modern Talking? W nagraniu przewija się głos Rolfa, Rolf zachęca Michaela by zaśpiewał to miał naprawdę ciekawy i potężny głos.
Może grzeszkiem jest trwanie w omszałym stylu a nie poszukiwanie nowego siebie?
PS
Może grzeszkiem jest trwanie w omszałym stylu a nie poszukiwanie nowego siebie?
PS
Miałem na myśli zwrotki nie refreny.Peter pisze:Może trzeba było by refreny śpiewał Michael? Ale teraz znowu im brakuje kogoś kto wyciąga refreny, nie uważasz? Mi się niekiedy jego głos podoba na zwrotkach, ale za mało nagrali jeszcze z nim jako wokalistą, część rzeczy bardzo dobrych, a część rzeczy fatalnych jak "Children of The Night".