Mark Ashley - Wheel Of Fortune

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Mark Ashley - Wheel Of Fortune

Post autor: Blue Forever »

Hehe - własnie dorwałem najnowszą płytkę Marka Ashleya - Give Me A Chance

1. Mark Ashley - Give Me A Chance (4:04)
2. Mark Ashley - Could This Be Love (3:37)
3. Mark Ashley - Give Me A Call (3:46)
4. Mark Ashley - Stop Playing Games (3:41)
5. Mark Ashley - Vienna By Night (4:02)
6. Mark Ashley - Destination Love (3:40)
7. Mark Ashley - When The Night Falls (5:05)
8. Mark Ashley - Spanish Guitar (3:39)
9. Mark Ashley - Wheel Of Fortune (3:36)
10. Mark Ashley - You Are My Paradise (3:15)
11. Mark Ashley - Blue Horizon (3:44)
12. Mark Ashley - One Race One World (3:39)

I najciekawszy (nie pod względem typowo muzycznym) bedzie dla was utworek dziewiąty.

Jak myslicie - podkład tej piosenki jest z...?

Podpowiem, że chodzi o produkcje Luisa ;)
jkris

Post autor: jkris »

obawiam sie, ze zagadka zadna, bo chyba kazdy z nas mial okazje juz tego posluchac czy tez sciagnac z rosyjskiego forum :lol:
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Witam.
Mam pytanko do Blue Forever lub do kogos kto ma nowy album Marka Ashlea,czy ktos moglby wrzucic ten album do posluchania lub na meila do mnie bylbym bardzo wdzieczny e-miel skotarczyk@op.pl Pozdrawiam i z gory dziekuje.
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

jkris pisze:obawiam sie, ze zagadka zadna, bo chyba kazdy z nas mial okazje juz tego posluchac czy tez sciagnac z rosyjskiego forum :lol:
Słowo "zagadka" w moim poście nie trzeba traktowac dosłownie. Nie chodzi mi wcale o odpowiedź tylko o wasze wrażenia odnoście piosenki nr 9. Jaka\ wam się podoba piosenka zrobiona na podkładzie wersji demo Lisa "I'm No Rockefeler"? To wszystko.

No i ogólenie jak płyta wam leży?

Dla mnie numerki 6, 8 i 9 sa z pierwszej półki :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Ta piosenka w wykonaniu Olivera Lukasa wyszła już w 2004 z identycznym podkładem i niemieckim tekstem, jeśli mam porówniać - podoba mi się znacznie bardziej niż wersja Ashleya. Głos tego pana działa na mnie jakoś denerwująco ;)
Awatar użytkownika
Robert73

Post autor: Robert73 »

Dla mnie numerem jeden z tej płyty to bez wątpienia track 6 - Destination Love!!! Bardzo energiczny kawałek ,a chórki nie gorsze od tych Bohlenowych.
jkris

moze i to jest fajne ale ja tego jakos nie czuje. mam alergie na tego pana- w polowie za wyglad- ktorym meczy chyba na kazdej okladce :twisted: a w polowie za glos- a raczej jego brak i nieudolne proby kreowania sie na Andersa. :evil:
destination love to takie My Bed Is To Big 2007, czyli nic nowego, wszystko wtorne i chyba kazda piosenke mozna odniesc do poszczegolnych kawalkow Bohlena. no ale rozumiem, ze jesli kogos nie razi wokal, moze czerpac przyjemnosc z sluchania tej plyty... :roll:
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

When The Night Falls ma w sobie coś z MT 80's. Kawałek może troche tandetny ale z drugiej strony ma w sobie jakiś urok którym mnie przekonuje.

Poza tym Wheel Of Fortune, Could This Be Love, Destination Love i Spanish Guitar są niezłymi utworami. Reszta nie do końca mi się podoba. (You Are My Paradise - porażka - zbyt discopolowe)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Z tego co wiem równocześnie z albumem wyszedł singiel o tym samym tytule. Czy ktoś może go posiada? I podzieliłby się? ;)

Z góry thanks!

ps. ja uważam ten album za najlepszy jaki do tej pory wydał. Bardzo dobrzy wyszło to że producenci (producent) obniżył głos Marka i już nie jest on taki cienki i jak to mówicie (disko polowy). Bardzo mi się to zagranie spodobało. I nie powiecie chyba, że np. Wheel Of Fortune jest zaśpiewane blado.

A co do producentów: ma ktoś ten albumik w oryginale? Pytam bo chciałbym żeby ten ktoś podał kto jakie utwory aranżował i miksował? Czy był to wyłącznie Luis?

pozdro
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Przesłuchałem płytę i poza Destination Love nic ciekawego tam dla mnie nie ma... Wheel Of Fortune znacznie lepiej brzmiało po niemiecku w wykonaniu Olivera Lukasa ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

W takim razie Arku - daj porównac ;)
jkris

http://www.musicload.de/item.ml?releaseid=736801_4

hmmm, wokal zdecydowanie lepszy, ale ten koszmarny jezyk... :roll:
ODPOWIEDZ