Christian Geller i jego wizja brzmienia Modern Talking
- Peter
Christian Geller i jego wizja brzmienia Modern Talking
Christian Geller pojawił się w MT w 1999 roku. Napisał wtedy z Thomasem pierwszy utwór na płycie MT, którego autorem nie był Dieter Bohlen, potem kilka piosenek, kilka demówek, na płyty fanclubowe, na singiel Thomasa, w jednej nawet zaśpiewał ("Love To Love You")
Na początku było to mniej więcej takie brzmienie:
Później Geller się zajął remixami piosenek MT na album jubileuszowy "30" ale jak wybitnym jest kompozytorem tak marnym jest producentem, co było słychać na tym albumie, w jednej z piosenek ścieżka wokalna zupełnie się rozjeżdża z taneczną aranżacją i podkładem muzycznym. Wreszcie Christian wyprodukował Thomasowi album "History" tak oto brzmi jego wizja piosenek MT A.D> 2016
Jak oceniacie pracę tego Pana?
Na początku było to mniej więcej takie brzmienie:
Później Geller się zajął remixami piosenek MT na album jubileuszowy "30" ale jak wybitnym jest kompozytorem tak marnym jest producentem, co było słychać na tym albumie, w jednej z piosenek ścieżka wokalna zupełnie się rozjeżdża z taneczną aranżacją i podkładem muzycznym. Wreszcie Christian wyprodukował Thomasowi album "History" tak oto brzmi jego wizja piosenek MT A.D> 2016
Jak oceniacie pracę tego Pana?
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Re: Christian Geller i jego wizja brzmienia Modern Talking
Witam.
Jak oceniam album History? Słabiutko, bardzo słabo. Słuchając tej płyty odnoszę wrażenie, że aranże stworzył jakiś zespół disco polo...
Jak nie lubię produkcji Bohlena z ostatnich lat, tak album "Für dich - Vanessa Mai" oceniam nadzwyczaj wysoko. Moim zdaniem album Niemki bije na głowę album History.
Pozdrawiam
Jak oceniam album History? Słabiutko, bardzo słabo. Słuchając tej płyty odnoszę wrażenie, że aranże stworzył jakiś zespół disco polo...
Jak nie lubię produkcji Bohlena z ostatnich lat, tak album "Für dich - Vanessa Mai" oceniam nadzwyczaj wysoko. Moim zdaniem album Niemki bije na głowę album History.
Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
- Peter
Ale mi chodziło o szerszą twórczość, np: jego remixy z "30" czego dopełnieniem jest album właśnie "History" oraz piosenki - rzekomo - pisane przez Thomasa na albumy MT, gdzie podejrzewam, że Thomas napisał tekst a muzykę stworzył Christian.
Aranże aranżami, zobacz co robi np: Lian Ross teraz, tego się nie da słuchać, tak się dzisiaj po prostu tworzy muzykę.
Aranże aranżami, zobacz co robi np: Lian Ross teraz, tego się nie da słuchać, tak się dzisiaj po prostu tworzy muzykę.
- MODERN JEANNE
A ja to znów sądze że ile wychodzi czasem po MTorginowego szłamu to dla nas lepiej. Można narzekać bo mi się też wiele nie podoba ale gdyby panowie w swoich wiekach z racji wieku rozsiedli się w fotelach bujanych od 2 rozpadu to było by dla nas jeszcze gorzej. Tylko nieraz żal że spalają się nieraz muzycznie też, ale czego oczekujemy od ludzi którzy za jakieś przynajmniej 20 latek jak nie wcześniej zwyczajnie umrą? I cieszmy się że mają jeszcze ENERY
I LOVE DB AND TA!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Jest zasadnicza różnica w nagrywaniu hitów MT w wersji takiej jaką mamy na albumie History,a jeżeli byłyby to zupełnie nowe tytuły.
Wielu osobom nie podobają się nowe wersje wyprodukowane przez Gellera,bo znamy je jako dyskotekowe remixy i nawet wersje z lat 80'tych brzmią lepiej niż z roku 2016. Mogę się z tym zgodzić. Jednakże jeżeli zupełnie nowy album miałby takie brzmienie to wydaje mi się,że byłby bardzo dobrze przyjęty. Dlatego też zaznaczyłam drugą opcję.
Wielu osobom nie podobają się nowe wersje wyprodukowane przez Gellera,bo znamy je jako dyskotekowe remixy i nawet wersje z lat 80'tych brzmią lepiej niż z roku 2016. Mogę się z tym zgodzić. Jednakże jeżeli zupełnie nowy album miałby takie brzmienie to wydaje mi się,że byłby bardzo dobrze przyjęty. Dlatego też zaznaczyłam drugą opcję.
- MODERN JEANNE
Dla mnie również nie do porównania. Też doceniłam aranżacyjną stronę albumu dla Vanessy, bomba wręcz.edmund1974 pisze:Witam.
Pozdrawiam
Ciekawe co by było gdyby Dieter ponownie zaaranżował stare hity MT tak jak w 98 r. Jeśli Thomas wypożycza Dieterowskie utwory, nie powinien mieć nic przeciw by użyczyć swój staro nagrany wokal. Bo gdyby nagrał od nowa byłby to już chyba comback choć panowie unikali by się pewnie jak ognia.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Christian to uznany producent, obecnie zaangażował się w powrót boysbandu Caught In The Act, ale jego pomysły modernowe nie zawsze są udane.
-
HOLIDAYS
- Członek TAFC Polska
Jak dla mnie-nie zła robota Christiana Gellera
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Skoro już Peter wspomniałeś o CITA , to właśnie zastanawia mnie wspólne grilowanie Thomasa z grupą (i Claudią) w domu Andersa.
Czy nie nagrają czegoś razem (?)
źródło: https://www.facebook.com/caughtintheact ... =3&theater
Czy nie nagrają czegoś razem (?)
źródło: https://www.facebook.com/caughtintheact ... =3&theater
- Peter
Aga pamiętasz jeszcze ten zespół? ;P
Ciekawi mnie to czy Benjamin Boyce to ten sam Benjamin co napisał "Indepedent Girl"? Ale widać, że tak, chwytają się teraz Gellera, a Gelleer mocno chwyta się Thomasa.
Ciekawi mnie to czy Benjamin Boyce to ten sam Benjamin co napisał "Indepedent Girl"? Ale widać, że tak, chwytają się teraz Gellera, a Gelleer mocno chwyta się Thomasa.
- Peter
Nie bardzo mi leżą aranżacje z "30" tki czy "History" ale piosenki które sam napisał Geller bardzo ale to bardzo lubię..