Dlaczego fani Blue System....

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Dlaczego fani Blue System....

Post autor: Peter »

...tak bardzo nie lubią albumów "Hello America" i "Backstreet Dreams"? Nie są to wybitne dzieła na miarę Modern Talking, ale bardzo udane produkcje, jedyny knot na pierwszej to "Wonderful World" a na drugiej "Lovers In A Missing World" (aranżacja woła o pomstę do nieba) ale poza tym same dobre nagrania, a ja tu słyszę narzekania, że przynudzanie, że nie fajne itd... Dlaczego?
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Re: Dlaczego fani Blue System....

Post autor: Pioetrek »

Z Hello America nie mam żadnego problemu. Z kolei na Backstreet Dreams muzyka i wokale nagrane są przynajmniej w kilku przypadkach trochę zbyt hmmm...plastikowo (np. You are an angel). Z drugiej strony ta płyta była dość popularna wśród moich kolegów w szkole.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

O "Backstreet dreams" zawsze wypowiadałem się pozytywnie; bardzo fajna płyta moim zdaniem. "Hello America" nieco słabsza w moim odczuciu z tych dwóch, choć i na nim niektóre piosenki są bardzo dobre.
Obrazek
Macgregor

Post autor: Macgregor »

No to bardzo dobrze, że tu wszedłem i mam okazję zdementować tą tezę :)
A więc uważam się za fana BS jak Również MT i ogólnie twórczości D. Bohlena...
Uważam, że Backstreet Dreams jest jednym z lepszych albumów BS , a kawałek History to według mnie najlepsza piosenka Blue System ever :). Myślę, że BS popsuł się trochę od albumu TEN w 1994 , no powiedzmy, że Forever Blue jeszcze trochę dawało radę , z Lailą ( super kawałek ) i Here I go again. Nie mówię, że nie lubię tych ostatnich albumów BS ale są słabsze niż wcześniejsze. Myślę, że Bohlen za bardzo poszedł za modą a odszedł od swojego stylu .
Tak więc Backstret dreams dla mnie super i Hello America jakoś też za bardzo nie odstaje, Jasne,że wersje instrumentalne mogą niektórych przynudzać ale moimi faworytami tam są ; Heartache no9, Satellite to Satellite i perełka : Unfinished Rhapsody .
"Es gibt nie ein Ende von Modern Talking"
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Mateusz vel. Kokos pisze: 2. 1991-1994(albumy Deja Vu do 21st Century)- totalne zanudzanie.. zwłaszcza znienawidzony przeze mnie Backstreet Dreams. Bez urazy, ale z taką aranżacja odnieść taki sukces (5 miejsce na liscie) to musiał być jakiś cud badź przekupstwo.
ArCrack pisze:Okres 2 - 1991-1993
Najnudniejszy, najbardziej monotonny dla mnie okres działalności grupy. Nagrania zaczęły się robić coraz bardziej do siebie podobne, poza pojedyńczymi utworami nie przemawia on do mnie :/

Takich wypowiedzi jest dużo więcej, pytanie czemu? Czy naprawdę fani uważają te płyty za takie złe? Dla mnie złe są dwie ostatnie.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Zawsze było psioczenie jak pamiętam na płytę Here I Am.
A ja kocham z tego albumu piosenkę Don't Do That.
Dla mnie tam nie jest taki beznadziejny, tylko strasznie się stylem różni od początkowych.
Mocno dyskotekowy.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Album Hello America i Backstreet Dreams są jednymi z moich ulubionych.
Z albumu Hello America bardzo podoba mi się przedłużona wersja Romeo and Juliet i Heartache No. 9. Reszta piosenek też są spoko.
Jednak wyżej sobie cenię album Backstreet Dreams z genialną piosenką History na czele. Wcale nie gorszym Operator.
Bardzo często słuchałem tego albumu w samochodzie. Bardzo dobra płyta.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

U mnie to się zmieniało trochę z czasem. Końcowe płyty które kiedyś uważałam za gorsze, po tym co nieraz produkował dla DSDS uważam dziś za dzieła sztuki :wink:
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ