Dlaczego fani Blue System....
- Peter
Dlaczego fani Blue System....
...tak bardzo nie lubią albumów "Hello America" i "Backstreet Dreams"? Nie są to wybitne dzieła na miarę Modern Talking, ale bardzo udane produkcje, jedyny knot na pierwszej to "Wonderful World" a na drugiej "Lovers In A Missing World" (aranżacja woła o pomstę do nieba) ale poza tym same dobre nagrania, a ja tu słyszę narzekania, że przynudzanie, że nie fajne itd... Dlaczego?
- Pioetrek
- Kontakt:
Re: Dlaczego fani Blue System....
Z Hello America nie mam żadnego problemu. Z kolei na Backstreet Dreams muzyka i wokale nagrane są przynajmniej w kilku przypadkach trochę zbyt hmmm...plastikowo (np. You are an angel). Z drugiej strony ta płyta była dość popularna wśród moich kolegów w szkole.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
Marcin87
O "Backstreet dreams" zawsze wypowiadałem się pozytywnie; bardzo fajna płyta moim zdaniem. "Hello America" nieco słabsza w moim odczuciu z tych dwóch, choć i na nim niektóre piosenki są bardzo dobre.
-
Macgregor
No to bardzo dobrze, że tu wszedłem i mam okazję zdementować tą tezę
A więc uważam się za fana BS jak Również MT i ogólnie twórczości D. Bohlena...
Uważam, że Backstreet Dreams jest jednym z lepszych albumów BS , a kawałek History to według mnie najlepsza piosenka Blue System ever
. Myślę, że BS popsuł się trochę od albumu TEN w 1994 , no powiedzmy, że Forever Blue jeszcze trochę dawało radę , z Lailą ( super kawałek ) i Here I go again. Nie mówię, że nie lubię tych ostatnich albumów BS ale są słabsze niż wcześniejsze. Myślę, że Bohlen za bardzo poszedł za modą a odszedł od swojego stylu .
Tak więc Backstret dreams dla mnie super i Hello America jakoś też za bardzo nie odstaje, Jasne,że wersje instrumentalne mogą niektórych przynudzać ale moimi faworytami tam są ; Heartache no9, Satellite to Satellite i perełka : Unfinished Rhapsody .
A więc uważam się za fana BS jak Również MT i ogólnie twórczości D. Bohlena...
Uważam, że Backstreet Dreams jest jednym z lepszych albumów BS , a kawałek History to według mnie najlepsza piosenka Blue System ever
Tak więc Backstret dreams dla mnie super i Hello America jakoś też za bardzo nie odstaje, Jasne,że wersje instrumentalne mogą niektórych przynudzać ale moimi faworytami tam są ; Heartache no9, Satellite to Satellite i perełka : Unfinished Rhapsody .
"Es gibt nie ein Ende von Modern Talking"
- Peter
Mateusz vel. Kokos pisze: 2. 1991-1994(albumy Deja Vu do 21st Century)- totalne zanudzanie.. zwłaszcza znienawidzony przeze mnie Backstreet Dreams. Bez urazy, ale z taką aranżacja odnieść taki sukces (5 miejsce na liscie) to musiał być jakiś cud badź przekupstwo.
ArCrack pisze:Okres 2 - 1991-1993
Najnudniejszy, najbardziej monotonny dla mnie okres działalności grupy. Nagrania zaczęły się robić coraz bardziej do siebie podobne, poza pojedyńczymi utworami nie przemawia on do mnie
Takich wypowiedzi jest dużo więcej, pytanie czemu? Czy naprawdę fani uważają te płyty za takie złe? Dla mnie złe są dwie ostatnie.
- MODERN JEANNE
Zawsze było psioczenie jak pamiętam na płytę Here I Am.
A ja kocham z tego albumu piosenkę Don't Do That.
Dla mnie tam nie jest taki beznadziejny, tylko strasznie się stylem różni od początkowych.
Mocno dyskotekowy.
A ja kocham z tego albumu piosenkę Don't Do That.
Dla mnie tam nie jest taki beznadziejny, tylko strasznie się stylem różni od początkowych.
Mocno dyskotekowy.
I LOVE DB AND TA!
- Skyliner89MT
Album Hello America i Backstreet Dreams są jednymi z moich ulubionych.
Z albumu Hello America bardzo podoba mi się przedłużona wersja Romeo and Juliet i Heartache No. 9. Reszta piosenek też są spoko.
Jednak wyżej sobie cenię album Backstreet Dreams z genialną piosenką History na czele. Wcale nie gorszym Operator.
Bardzo często słuchałem tego albumu w samochodzie. Bardzo dobra płyta.
Z albumu Hello America bardzo podoba mi się przedłużona wersja Romeo and Juliet i Heartache No. 9. Reszta piosenek też są spoko.
Jednak wyżej sobie cenię album Backstreet Dreams z genialną piosenką History na czele. Wcale nie gorszym Operator.
Bardzo często słuchałem tego albumu w samochodzie. Bardzo dobra płyta.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- MODERN JEANNE
U mnie to się zmieniało trochę z czasem. Końcowe płyty które kiedyś uważałam za gorsze, po tym co nieraz produkował dla DSDS uważam dziś za dzieła sztuki 
I LOVE DB AND TA!