Systems In Blue

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Systems In Blue

Post autor: MODERN JEANNE »

Kiedyś ktoś z forum mówił że napisał do nich na FB by wyrwać jakieś tajniki, jeśli by chcieli napisać. Np o tym kto właściwie się udzielał w chórkach i inne tajemnicze sprawy.
Wątpię czy odpisali bo 2 temu opublikowali że przepraszają że nie mogą odpisać na wszystko.
Pewnie mają bombardowaną skrzynkę.
https://www.facebook.com/systemsinblue
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

No i znowu panowie zarobią. Szczegóły niebawem. Będą to jednak tylko wysokie chórki. żadna produkcja własna.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Wysokie chórki? To to czego się od nich oczekuje najbardziej :D
Ale czy zarobią :roll: Na poprzednie robili zbiórki kasy.
Twój wpis brzmi tajemniczo ale obiecująco
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Tu jednak zarobią, bo to nie jest ichnia muzyka, a nowoczesny i średniodochodowy projekt.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Czyżby to miały być jakieś mixy w stylu Maxitune?
Peter pisze: Będą to jednak tylko wysokie chórki. żadna produkcja własna.
Zobacz jaki cuda można zrobić wyłącznie z chórków i to starych, powycinanych.
Wystarczą dobre nowe aranże i jakaś ciekawa melodia.
Zdradzisz chociaż czy to ma być coś w stylu ich produkcji?
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Na facebooku jest wpis o chórkach dla Alexa Blue (Summer Love) i jakiegoś ponownie napisanego nagrania Hold me, które zaśpiewa Michael.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Here You Go:

Miałeś rację z tym, że chórki to Rolf i Detlef to brzmi zupełnie inaczej.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Fajna ta piosenka, po niej znów mnie napadło na odświeżanie ich albumów.
Pioetrek pisze:Na facebooku jest wpis o chórkach dla Alexa Blue (Summer Love) i jakiegoś ponownie napisanego nagrania Hold me, które zaśpiewa Michael.
Z tego wynika że tylko dwie będą a szkoda. Z ich głosami mogliby ich zatrudniać do dłuższej współpracy jak podczas MT. Marnują się, a sami nie bardzo mogą się wybić z odświeżanym soundem Dietera.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Ja to nieco inaczej widzę. Systemsi złapali ewidentnie wiatr w żagle. Przecież przez 6 lat od śmierci Koehlera nie było nic nowego z tego obozu, nie mieli pomysłu na siebie, na funkcjonowanie i wtedy wepchnęli lidera do śpiewania i tak powstały 3 piosenki i projekt SKYNIGHT AVENUE, potem się reaktywowało Systems In Blue w nowym składzie, potem kilka piosenek z chórkiem Systemsów, wreszcie cały wysyp solowych nagrań Michaela Scholza, dawno nie było tyle u nich, przecież przez 6 lat 2007-2013 na stronie był jeden news na pół roku a teraz co miesiąc nowy update. A wtedy wydawali tylko same składanki. Były nowe mixy, antologia Systemsów, piosenki z wokalem Rolfa, to wszystko co już było.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Tak , to co robili dla mnie było akurat Dobre bo opierało się na tym co robił Didi , i czegoś takiego właśnie oczekiwałam.Ale na tym starym brzmieniu akurat nie udało im się ani wybić, ani zarobić. A dla artystów to przecież ważne. Podstawa. A musieli zbierać na albumy, na listach o nich cisza.
Dobrze by było żeby przed grobem choć raz się tam znaleźli.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Może im się uda, najbliżej byli jak Rolf narobił rabanu o oszuście Bohlenie, wtedy to była nowość i było o nich głośno w TV ale ich pierwszy album nie wskoczył na Top 100.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Takie sensacje są zawsze najlepszą reklamą. Gaga i Madonna to świetnie wykorzystują.
A ja właśnie szoku dostałam, bo wydawało mi się że imię Alex to nazwa tej pani co widać w teledysku.
A to chodziło o tego pana i to skrót od Aleksander. Wcześniej o nim pisaliście ale ta pani na okładce...
Też ma profil na FB
https://www.facebook.com/produceralexb/
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Takiego poziomu muzycznej produkcji Systemsi póki co nie osiągnęli i już chyba nie osiągną, fajnie posłuchać ich świetne głosy w tak dobrej odsłonie co nie? Jaj mam takie uczucie jakby stworzyli jakiś dobry muzyczny zespół. Może nawet tym wejdą na listę? idealnie skrojony przepis na letni hit, bije na głowę mdły przebój Bohlena dla Medlocka z 2008 roku. Nigdy mi się zresztą nie podobał. A nie masz wrażenia, że chórki brzmią całkiem inaczej niż w czasach Systems In Blue 2005-2008?
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Utwór sam w sobie sympatyczny,chórki też fajne,ale wokal tej kobiety przeraźliwy,piskliwy...brrrr
Awatar użytkownika
Peter

Wczoraj słuchałem Systemsów bez Rolfa, dali radę, Olaf jest dobry ale to już całkiem inny zespół, na pewno nikt nie powie, że brzmi teraz jak Blue System. Może na początku, z 10 lat temu... Kiedyś nienawidziłem Systemsów ze względu na karykaturalną nazwę i logo, ale potem pokochałem i mogę słuchać bez końca, na pewno lepiej się tego słucha bez Rolfa nawet niż 90 % piosenek z nowego albumu TA czy "Glucksmomente".

Systemsi tylko wtopili że nie wydali ostatniego albumu w Polsce to duży błąd był, wydali w Czechach, na Węgrzech, Słowacji.
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

MiReK pisze:Utwór sam w sobie sympatyczny,chórki też fajne,ale wokal tej kobiety przeraźliwy,piskliwy...brrrr
Niestety, trudno mi się z tą opinią nie zgodzić. Gdyby to był utwór SiB-ów mógłbym go słuchać tuziny razy, ale wokal tego kociątka na dopalaczach mnie dobija. To nie jest sprawiedliwy świat, jeśli pamięć o tak pięknych, zmysłowych, głęboko brzmiących głosach jak Vanessa Van Hemert z pierwszych płyt 4 Strings ginie (przeszła do branży handlowej, założyła rodzinę, wymazana z pamięci Wikipedii), a lansuje się wokalistki tak słabe. No i co ten krąglutki pan tam robi, skoro nie śpiewa ani zwrotek, ani refrenów, też mnie zastanawia :mrgreen:

A utwór fajny, chórki piękne. Szkoda...
ODPOWIEDZ