Love Me More
-
Marcin87
Love Me More
Love Me More to fantastyczna piosenka. Ma niesamowity klimat, bardzo wciągający, odrywający od rzeczywistości. Można jej słuchać i słuchać i się nie znudzi, naprawdę. Uważam ją za jeden z najlepszych spokojnych kawałków Dietera. Tak właściwie to jest to chyba ballada co? Mnie się przynajmniej tak wydaje i zaliczam ją do tego rodzaju utworów. Bardzo fajnie, że Dieter umieścił na albumie jej długą wersję (krótka chyba tak na prawdę nawet nie istnieje). Mój brat, który też lubi piosenki Dietera powiedział kiedyś o tym utworze, że jest to najlepsza piosenka Blue System. On właśnie lubi takie spokojne Bohlenowskie brzmienie. Napiszcie co sądzicie o tej piosence 
- Sussudio
Re: Love Me More
Piosenka ma fajną melodia..ale tylko dlatego że to plagiat :
http://www.youtube.com/watch?v=ep7W89I_V_g
Oryginał Mike & The Mechanics to fantastyczny utwór. Bohlen niestety zbyt dużo z niego zaczerpnął.
Gdzieś mam instrumentalną wersję wykonaną na koncercie, to tam dopiero słychać jak dużo zostało ściągnięte (jeśli ktoś chcę mogę wrzucić ten instrumental)
http://www.youtube.com/watch?v=ep7W89I_V_g
Oryginał Mike & The Mechanics to fantastyczny utwór. Bohlen niestety zbyt dużo z niego zaczerpnął.
Gdzieś mam instrumentalną wersję wykonaną na koncercie, to tam dopiero słychać jak dużo zostało ściągnięte (jeśli ktoś chcę mogę wrzucić ten instrumental)
Dieter Bohlen Królem Polski
-
Marcin87
No jasne, że takSussudio pisze:jeśli ktoś chcę mogę wrzucić ten instrumental
- Malediwy
Jak to dzisiaj łatwo coś nazwać plagiatem...
Ja prawdę mówiąc utwór Mike & The Mechanics znałem już dawno temu ale przyznam szczerze, że nigdy nie skojarzyłem go z piosenką Love Me More.
Nie jest tajemnicą, że Dieter kupował mnóstwo płyt różnych wykonawców czerpał z nich wiele pomysłów. Aby jednak plagiat to zdecydowanie za mocne określenie w stosunku do tej piosenki.
Mnie osobiście bardzo irytowały takie utwory jak That's Love, I Wanna Smile czy We Take The Chanse gdzie podobieństwo do znanych hitów ograniczało się zaledwie tylko do kilku taktów ale za to do takich, które kojarzył już każdy bez wyjątku z zupełnie innymi utworami...
Ja prawdę mówiąc utwór Mike & The Mechanics znałem już dawno temu ale przyznam szczerze, że nigdy nie skojarzyłem go z piosenką Love Me More.
Nie jest tajemnicą, że Dieter kupował mnóstwo płyt różnych wykonawców czerpał z nich wiele pomysłów. Aby jednak plagiat to zdecydowanie za mocne określenie w stosunku do tej piosenki.
Mnie osobiście bardzo irytowały takie utwory jak That's Love, I Wanna Smile czy We Take The Chanse gdzie podobieństwo do znanych hitów ograniczało się zaledwie tylko do kilku taktów ale za to do takich, które kojarzył już każdy bez wyjątku z zupełnie innymi utworami...
Spokojem można kamień ugotować...
-
80'sSound
Dla mnie Love Me More też jest wspaniałą piosenką. Genialne intro, genialna ścieżka perkusyjna, cudnej urody refren no i te chórki, o wspaniałym klimacie już nie wspominając. Rozpływam się po prostu przy tej piosence i również zaryzykowałbym stwierdzenie, że jest to najlepszy spokojny kawałek Dietera, jaki miałem okazję słyszeć i jeden z najlepszych utworów Blue System. Aż dziwne, że chyba na żadnej składance go nie ma, a na którejś dwu albo trzypłytowej spokojnie można było go zamieścić.
- disco-man
Tak,Love me more to wrota do innego wymiaru.Zarówno Silent running i Love me more to dla mnie genialne utwory, oba mają podobny mistyczny klimat.Love me more to bez wątpienia jedna z najlepszych i najgłębszych piosenek Blue System.
- Dieterowiczka
Zgadzam się z Tobą Disco-Maniedisco-man pisze:Tak,Love me more to wrota do innego wymiaru.Zarówno Silent running i Love me more to dla mnie genialne utwory, oba mają podobny mistyczny klimat.Love me more to bez wątpienia jedna z najlepszych i najgłębszych piosenek Blue System.
- MODERN JEANNE
Ja przez bardzo długi okres nie mogłam się uwolnić od remiksu tej piosenki European Disco Mix albo nazywanym też LMM 2000
Jest po prostu cudowny taki lekki ,choć oryginał też oczywiście lubię
http://w675.wrzuta.pl/audio/4Tila8lSWiv ... _more_2000
Jest po prostu cudowny taki lekki ,choć oryginał też oczywiście lubię
http://w675.wrzuta.pl/audio/4Tila8lSWiv ... _more_2000
I LOVE DB AND TA!
-
Marcin87
-
80'sSound
Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego utworu w żadnej innej wersji niż oryginał. Ten utwór jest za delikatny, żeby jakkolwiek próbować go zmieniać. Może śmiesznie to zabrzmi w ustach faceta, ale jest śliczny taki, jaki jest. Mógłbym go słuchać w nieskończoność i zawsze odczucie jest to samo - mam do czynienia z czymś wielkim. Klimat jest po prostu nieziemski, jakby rzeczywiście inny wymiar. I ten wokal Dietera, jakby błagalne "kochaj mnie jeszcze". Nie ma chyba drugiej tak romantycznej piosenki Blue System (według mnie oczywiście). Tego chyba dziś już nie dałoby się powtórzyć. Naprawdę żal, że dziś już nikt tak nie pisze. Szkoda, że nie pojawił się również instrumental, bo już sama tylko muzyka jest nie z tej ziemi. A krótkie gitarowe solo pod koniec elektryzuje mnie za każdym razem. Po prostu geniusz.
- Peter
Świetna piosenka, bardzo wyrazisty głos Rolfa w refrenie dodaje jej uroku, ja jako, że mam daleko do słuchu absolutnego, poznawszy ten album byłem przekonany, że Dieter potrafi na dwa sposoby śpiewać i śpiewa refreny w Blue System. 
- Pioetrek
- Kontakt:
W refrenie Dieter śpiewa swoim głosem (jako pierwszy głos +chórzyści w tle):
I said love me more
Let's try my heart
Like before
...
I said love me more
The king of clouds
I give you all
Pozdrawiam
Piotrek
I said love me more
Let's try my heart
Like before
...
I said love me more
The king of clouds
I give you all
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Mi chodzi o "Can You Hear My Heartbeat" tam ewidentnie śpiewa Rolf.