You Are Not Alone

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
talking1

Post autor: talking1 »

Ja zdecydowanie stoję po stronie grona tych, którzy mówią że sukces Modern Talking został osiągnięty dzięki wersjom rapowanym, nie chodzi tu a Erica Singletona, ale o sam rap. Inny "dobry" raper zapewne też by się sprawdził.

Chodzi o to że, wersje z rapem poprostu porywały nawet tych, którzy nie mieli pojęcia o MT, były szybkie, to znaczy nadawały tempa, zawsze był w nich ekstra podsumowujący refren (DB przecie) i co również ważne - były częściej niż wokalne wersje, grane w radiu. A dlaczego? A oczywiście dlatego że były poprostu krótsze. I tak o to Eric zaistniał w świecie Modern Talking.

Osobiście podobają mi się wersje z ES, oprócz Dont take away my heart i Fly to the moon - w nich ten rap wydaję mi się nudny w porównaniu do innych utworów w wersjach rapowanych.
talking1
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

jkris pisze:najlepsza moim zdaniem wersja Classic Mix...
Więc ta wersja nazywa się Classic Mix... słyszałem ją tylko raz czy dwa w radiu, nagrałem na kasetę, ale potem gdzieś mi to nagranie przepadło... Jest istotnie świetna.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

znam to You are not alone bez singeltona brzmi lepiej jak wszystkie piosenki modern talking ale cóż są tacy co twierdzą inaczej ale to jest ich zdanie i tyle
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

Może to nie na temat, ale mi się podoba China In Her Eyes cała w wykonaniu Thomasa (cudowny głos :D), ale możliwe że i sukces uzyskali dzięki Ericowi - ogólnie to on fajnie wychodził na tych teledyskach.
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

You' re not alone i nastepny singiel Sexy sexy lover niestety nie zrobiły na mnie wiekszego wrazenia, w przeciwienstwie do mojego przyjaciela , tez wielkiego fana DB , który wprost ubóstwia sexy sexy lover! Te piosenki nie sa złe, to prawda-mają dopracowany aranz,lecz w kwesti melodi, czegos im brakuje. Melodie nie są wyszukane ,są za proste ( szczególnie refren Sexy sexy lover, który w/g mnie ociera sie nawet o kicz i banał ( oj naraze sie chyba wielu fanom) , ale to jest moje zdanie i mam do niego prawo. Tak czy owak na pocieszenie dodam ze i tak lubie te piosenki...TYLKO lubię...
Awatar użytkownika
Peter

Re: You Are Not Alone

Post autor: Peter »

Singiel jest niezły ale kiepska jest wersja z Ericiem. Zdecydowanie wole wersję podstawową. Kawałek brzmi podobnie do tych z lat osiemdziesiątych :wink:
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

największa strata to to że wersja wokalna tego utworu nie jest singlem rap erica do bani
Obrazek
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Wszystkie wersje "You Are Not Alone" bardzo mi się podobają. Wersja wokalna, z rapem jak i z wydłużonym rapem :D. Piosenka jest rytmiczna i dynamiczna typowo moderntalkingowa. Jeszcze tekst piosenki mi się bardzo podoba :D. Piosenke oceniam w skali od 1 do 10. Daje 10 :D

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
krystian395

Post autor: krystian395 »

Wszystkie wersje są cudowne ta piosenka jest niezwykła i po powrocie ma u mnie 1 miejsce :D :D :D :D :D
You are not alone - I'll be there for you........
alunia13

Post autor: alunia13 »

U mnie tak samo :) To jest bardzo fajna piosenka, nawet i z Erickiem :)
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja jednak wolę wersję vocalną :wink:
Point Of No Return
TAZ

Post autor: TAZ »

ja pierwsze usłyszałem YANA z Erickiem, i od razu przypadło mi do gustu.
dopiero duzo duzo pozniej uslyszalem wersje wokalna
Awatar użytkownika
ewka_si
Kontakt:

Post autor: ewka_si »

Wersja,, You Are Not Alone '' bez Erica Singeltona jest lepsza i teledysk świetny .Przypadła mi do gustu ta piosenka po pierwszym odsłuchaniu :))
,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
PolonezCaro

Post autor: PolonezCaro »

Bardzo dobra piosenka, aczkolwiek jako fanatykowi tekstów nie podoba mi się że słowa siedzą jeszcze w końcu lat 80 i singlu "In 100 Years", równie przyjemna piosenka ale obie są sklejkami typowych Dieterowych linijek, i na szczęście SSL było już ładnie schludnie napisane. Perkusja była z chłopakami do samego końca Talkersów ale wybitnie pasuje. Pomijając to bardzo chłopaki bardzo dynamicznie z kopa wyważyli drzwi na scenę bo sama piosenka jest bardzo dobra, dynamiczna, taneczna, SIBowie odwalili kawał dobrej roboty, Rolf pokazał że nie ma co płakać po Birgerze... lepiej zacząć nie mogli.
piotr24

Post autor: piotr24 »

jak dla mnie jeden z najsłabszych singli MT po 1998 roku aczkolwiek mam do niego sentyment ponieważ to pierwszy "nowy" singiel po powrocie duetu.... :)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

"You Are Not Alone" to w moim odczuciu dobra piosenka, nawiązująca stylem do starych, dobrych nagrań Modern Talking, ale osobiście dużo bardziej mi się podoba "Sexy, Sexy Lover" z tego samego albumu. Co do dyskusji dotyczącej rapu w pierwszych singlach po powrocie to uważam, że próbowano tym wkręcić się w rynek muzyczny - rap był wtedy bardzo popularny. Nie pasuje mi jednak zbytnio do repertuaru Thomasa i Dietera; wersja wokalna to podstawa.
Obrazek
ODPOWIEDZ