Chris Norman
- phantomas
- Kontakt:
Re: Chris Norman
Nowego albumu Chrisa juz można posłuchać na Spotify. Właśnie dzisiaj kupiłem bilety na koncert w Wolverhampton 1 kwietnia 
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Didi&Thomas
Świetnie że Chris jest w formie i koncertuje. Płytka "Some heart's..." często gości w moim odtwarzaczu. Pamiętam że kiedyś miałem nawet taką wizję z pogranicza SF, że Chris byłby świetnym wokalistą dla Blue System, Dieter byłby sercem przedsięwzięcia. Sprzedałoby się więcej niż BS w wersji z wokalistą Dieterem ? Ja sądzę że tak. No i wyobraźmy sobie jak mogłaby z Chrisem zabrzmieć np. "Sorry little Sarah" 
)
)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Malediwy
A mnie w końcu udało mi się zdobyć jego ostatni album!
I kilka innych których nie miałem...
I prawdę mówiąc, jeśli chodzi o Chrisa, to uważam, że "Some Heart's.." jest najmniej pasującą do jego stylu albumem... Oczywiście takiego hitu jak Midnight Lady nic nie jest w stanie pobić niemniej jednak pozostałe albumy Chrisa są zupełnie inne niż ten jeden wyprodukowany przez DB... I mam wrażenie, że właśnie ten jeden jakoś nie pasuje do całej jego dyskografii...
I prawdę mówiąc, jeśli chodzi o Chrisa, to uważam, że "Some Heart's.." jest najmniej pasującą do jego stylu albumem... Oczywiście takiego hitu jak Midnight Lady nic nie jest w stanie pobić niemniej jednak pozostałe albumy Chrisa są zupełnie inne niż ten jeden wyprodukowany przez DB... I mam wrażenie, że właśnie ten jeden jakoś nie pasuje do całej jego dyskografii...
Spokojem można kamień ugotować...
- Peter
Okazało się, że mój tata ma gdzieś zachomikowany album Chrisa z Bohlenem, najwyraźniej tata wie co dobre, już sobie ostrzę na ten album zęby. Kiedyś jak zaczynałem przygodę z forum psioczyłem na Chrisa, a to jednak było dużo fajnej muzyki. Taka magia tam była. Jedna znajoma, która prowadzi forum Smokie, ma dużo skanów Bohlena z Chrisem, muszę zapytać czy mogę się nimi z Wami podzielić.
- MODERN JEANNE
Chrisa Normana to nawet mój tata słuchał, a najbardziej zachwycał się Ricky Kingiem i uczył mnie grać na gitarze jego hity.W czasach mojego dzieciństwa to byli popularni artyści i chyba mało osób nie posiadało ich płyt, szczególnie starsze pokolenie bo mnie dyskotekowa muzyka na ich uszy
Nie wiem gdzie to wkleić ale wygląda na to, że powiększa się stale grono osób wykonujących Midnight Lady.Tu w jakiejś nowoczesnej dyskotekowej wersji, ale moim zdaniem takie um cyk cyk nie umywa się do wersji Dietera i Chrisa, choć przy tym można by było poskakać na parkiecie, wersja Chrisa i Dietera nadaje się do przytulańca raczejMalediwy pisze:... Oczywiście takiego hitu jak Midnight Lady nic nie jest w stanie pobić niemniej jednak pozostałe albumy Chrisa są zupełnie inne niż ten jeden wyprodukowany przez DB...
I LOVE DB AND TA!
-
MOONCHILD
Eeee tam...
To jest dla mnie jeden z kilku najlepszych utworów Bohlena. Majstersztyk. To ma już prawie 30 lat! a m nie wciąż przyprawia o ciarki na plecach jak wchodzi refren! Cudo. Takiego Bohlena chciałbym znów słuchać.
To jest dla mnie jeden z kilku najlepszych utworów Bohlena. Majstersztyk. To ma już prawie 30 lat! a m nie wciąż przyprawia o ciarki na plecach jak wchodzi refren! Cudo. Takiego Bohlena chciałbym znów słuchać.
- Peter
bardzo lubiłem jego piosenki Bohlena, ale w odbiorze przeszkadzał mi jego głos. Żałowałem, że tego nie śpiewał Bohlen z Koehlerem.