Co Was zaskoczyło/zdziwiło.. itp. w MT?
- MODERN JEANNE
Re: Co Was zaskoczyło/zdziwiło.. itp. w MT?
Oj to współczuję, pewnie świat się zawalił.
U mnie coś takiego było jak dowiedziałam się o chórkach.Z pół roku robiłam własne netowe dochodzenie i do reszty mnie ta sprawa pochłonęła pamiętam.
A jak przeczytałam że Dieter Bohlen zmarł to zawał normalnie, ale rozsądek mówił że w necie jest tyle różnych bayerów że trwało to wyłącznie minutę aż sprawdziłam na bardziej wiarygodnych stronkach.
U mnie coś takiego było jak dowiedziałam się o chórkach.Z pół roku robiłam własne netowe dochodzenie i do reszty mnie ta sprawa pochłonęła pamiętam.
A jak przeczytałam że Dieter Bohlen zmarł to zawał normalnie, ale rozsądek mówił że w necie jest tyle różnych bayerów że trwało to wyłącznie minutę aż sprawdziłam na bardziej wiarygodnych stronkach.
I LOVE DB AND TA!
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
No tak, Internet może być dobrym źródłem informacji albo zupełnie na odwrótMODERN JEANNE pisze:Oj to współczuję, pewnie świat się zawalił.
Innym zaskoczeniem dla mnie było odkrycie, jak nazywa się "ten czarny"
Po powrocie MT oczywiście z gazet wyczytałam, że to był tylko pseudonim i jak naprawdę się nazywa, ale wtedy to już nie był szok dla mnie, bo chyba się przyzwyczaiłam, że może się on nazywać inaczej niż myślałam
- MODERN JEANNE
Człowiek uczy się całe życie.
Mnie to kolejną rzeczą która wprawiła w zdumienie, było to że przez całe dzieciństwo sądziłam że ten głos który słyszymy w chórkach wydobywa się wyłącznie z gardła Dietera.
Byłam święcie przekonana że posiada tak przepiękna , wibrującą barwę głosu .
A potem coraz więcej szoku że najpierw to nie on sam śpiewał, były chórki, następnie że wogóle się w nich nie udzielał w co nie wierzę do końca.
I LOVE DB AND TA!
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
No cóż, tak to jest jak się na siłę chcesz dowiedzieć jak ktoś się nazywa, a nie ma się nawet 10 lat xDMODERN JEANNE pisze:Ależ rozbawił ten Twoj post.Thomas Anders jak All Titles .
Człowiek uczy się całe życie.![]()
Mnie to kolejną rzeczą która wprawiła w zdumienie, było to że przez całe dzieciństwo sądziłam że ten głos który słyszymy w chórkach wydobywa się wyłącznie z gardła Dietera.
A potem coraz więcej szoku że najpierw to nie on sam śpiewał, były chórki, następnie że wogóle się w nich nie udzielał w co nie wierzę do końca.
A ja się tobie wcale nie dziwie, że tak myślałaś, bo ja też tak myślałam
- Gasolina91
Kiedy byłam mała i znałam Modern Talking ze słuchu, też myślałam, że refreny śpiewa kobieta. Dopiero teledysk do Cheri Cheri Lady w programie Disco Relax ukazał mi prawdziwe oblicze Modern Talking.aleksandra227 pisze:...byłam przekonana,że to był głos kobiecy.
Miło się to wspomina
Point Of No Return
- MODERN JEANNE
No cóż, tak to jest jak się na siłę chcesz dowiedzieć jak ktoś się nazywa, a nie ma się nawet 10 lat xDAnita Anders pisze:
A ja się tobie wcale nie dziwie, że tak myślałaś, bo ja też tak myślałam
Widziałam to , też kiedyś było radochą dla mnie zobaczyć go tu śpiewającego.
Jak byś chciała to tu jest pokozny zbiór jego występów gdzie można go usłyszeć
http://www.bohlenfans.fora.pl/dieter-bo ... ,1260.html
I LOVE DB AND TA!
-
PolonezCaro
Zaskoczyły mnie na minus:
-chórki - myślałem że te chórki rzeczywiście wykrzykuje blondas, a tu niespodzianka
-teksty - myślę że wszystkie frazy Dietera zmieściłyby się na 8 kartkach A5, bo niestety zawiodłem się wgłębiając w litery że co druga piosenka ma niektóre te same wersy a co trzecia jest ich przypadkowym zlepkiem ale tak wygląda praca producenta
-Dieter - ten sympatyczny blondas nie jest sympatycznym blondasem
-covery - o, to już gdzieś słyszałem, i to też, a tamto mi przypomina...
-wbieganie na plecach innych - nawiązania do innych znanych piosenek, w/w covery... zupełnie jakby chcieli być takim zespołem weselnym który chce być uważany za gwiazdę bo robią to co zrobili inni.
-Nora i Thomas - jestem Nora Anders, z zawodu żona Thomasa, Thomas, przywitaj się: hau hau!
A teraz na plus:
-niesamowite chórki -robota kwartetu to majstersztyk, wiem że potrzebowali masy szpachli żeby się to trzymało, ale to jest coś o wiele większego niż obecne piszczenie popularne w radio
-piosenki - mimo wszystko po połączeniu to brzmi bardzo ładnie i nie zwraca się uwagi na wszelkie uszczerbki
-głos Thomasa - bez komentarza
-niezmienność - słyszę pierwsze nuty i wiem że to Talkersi, słyszę głos i nie mam wątpliwości
-chórki - myślałem że te chórki rzeczywiście wykrzykuje blondas, a tu niespodzianka
-teksty - myślę że wszystkie frazy Dietera zmieściłyby się na 8 kartkach A5, bo niestety zawiodłem się wgłębiając w litery że co druga piosenka ma niektóre te same wersy a co trzecia jest ich przypadkowym zlepkiem ale tak wygląda praca producenta
-Dieter - ten sympatyczny blondas nie jest sympatycznym blondasem
-covery - o, to już gdzieś słyszałem, i to też, a tamto mi przypomina...
-wbieganie na plecach innych - nawiązania do innych znanych piosenek, w/w covery... zupełnie jakby chcieli być takim zespołem weselnym który chce być uważany za gwiazdę bo robią to co zrobili inni.
-Nora i Thomas - jestem Nora Anders, z zawodu żona Thomasa, Thomas, przywitaj się: hau hau!
A teraz na plus:
-niesamowite chórki -robota kwartetu to majstersztyk, wiem że potrzebowali masy szpachli żeby się to trzymało, ale to jest coś o wiele większego niż obecne piszczenie popularne w radio
-piosenki - mimo wszystko po połączeniu to brzmi bardzo ładnie i nie zwraca się uwagi na wszelkie uszczerbki
-głos Thomasa - bez komentarza
-niezmienność - słyszę pierwsze nuty i wiem że to Talkersi, słyszę głos i nie mam wątpliwości
- MODERN JEANNE
Ojoj, a ja sądziłam ze ten chórek to wykonuje jedna osoba, nie dość że przekonana byłam że Didi to jeszcze zachwycałam się jak może taki dźwięk z jednego gardła się wydobywaćGasolina91 pisze:Kiedy byłam mała i znałam Modern Talking ze słuchu, też myślałam, że refreny śpiewa kobieta. Dopiero teledysk do Cheri Cheri Lady w programie Disco Relax ukazał mi prawdziwe oblicze Modern Talking.aleksandra227 pisze:...byłam przekonana,że to był głos kobiecy.
Miło się to wspomina
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Jak miałem 5 lat myślałem, że w MT jest kobieta, potem zobaczyłem Dietera śpiewającego wysokie chórki i sprawa stała się jasna...Gasolina91 pisze:Kiedy byłam mała i znałam Modern Talking ze słuchu, też myślałam, że refreny śpiewa kobieta. Dopiero teledysk do Cheri Cheri Lady w programie Disco Relax ukazał mi prawdziwe oblicze Modern Talking.aleksandra227 pisze:...byłam przekonana,że to był głos kobiecy.
Miło się to wspomina
- MODERN JEANNE
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Hmm.. Ja jakoś zawsze wiedziałam, że w MT śpiewają mężczyźni. Nigdy mi nawet przez myśl nie przeszło, że mogą tam być jakieś kobiety, bo głosy mi nie pasowały hehe Jednak podobnie wy obstawiałam Dietera w chórkach, Thomasa ewentualnie w tych niższych partiach (bo zawsze jeden glos śpiewał niżej od reszty), ale jakoś miałam przeczucie, że on tam wcale nie śpiewa 
- MODERN JEANNE
W sumie to cholera wie czy śpiewał.
A mnie gdy pierwszy raz zobaczyłam Thomasa w tv tak zaskoczył jego makijaż że niewiedziałam czy to na pewno mężczyzna. Czy kobieta przebrana w spodnie. Ale głos mówił , że jednak. Byłam dość małym dzieckiem wtedy
A mnie gdy pierwszy raz zobaczyłam Thomasa w tv tak zaskoczył jego makijaż że niewiedziałam czy to na pewno mężczyzna. Czy kobieta przebrana w spodnie. Ale głos mówił , że jednak. Byłam dość małym dzieckiem wtedy
I LOVE DB AND TA!
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Wiadomo, że dzieci mają różne skojarzenia
Ja tam u Thomasa nie widziałam żadnego makijażu, w porównaniu z Boyem Georgem czy panem z Death or alive, więc z kobietą też mi się jakoś nie kojarzył
Zresztą, wtedy nie było obrazu HD hehe Teraz jak oglądam stare teledyski i koncerty to widzę ten makijaż, ale wtedy myślałam, że on tak po prostu wygląda 
- MODERN JEANNE
A ja byłam zachwycona jego perłową różową pomadką.
W tamtych czasach taki róż był super modny jak i biały.
Może to on zapoczątkował tą modę
W tamtych czasach taki róż był super modny jak i biały.
Może to on zapoczątkował tą modę
I LOVE DB AND TA!
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Hahaha mozliwe xD Ja też taką różową miałam, chyba od babic
A w 4 klasie podstawówki pamiętam, że białe pomadki weszły to po kryjomu z siostrami sobie kupiłyśmy i tylko jak szłyśmy na podwórko się nią malowałyśmy, żeby rodzice nie widzieli. Ale to był czad wtedy, wszystkie koleżanki chciały ją pożyczyć haha
- MODERN JEANNE
To u nas tak samo było, moja kilka lat starsza siostra cioteczna taką białą perłową , pachnącą miała a ja jej taaak zazdrościłam ale pożyczała czasem.
Tylko też trzeba było ukradkiem, rodzice to jeszcze z przymrożeniem oka ale do szkoły to już
Wtedy fakt że malutka byłam z 8 lat, a teraz ku zdumieniu patrzę że 12 latki do szkoły w lekkich makijażach chodzą. Czasy się zmieniaj, pewnie media które promują takie wizerunki to sprawiły.
Martin z DM w pewnym okresie istnienia grupy też potrafił zaskoczyć ubraniem i makijażem.
Ostatnio gapiłam się na stare koncerty
Tylko też trzeba było ukradkiem, rodzice to jeszcze z przymrożeniem oka ale do szkoły to już
Wtedy fakt że malutka byłam z 8 lat, a teraz ku zdumieniu patrzę że 12 latki do szkoły w lekkich makijażach chodzą. Czasy się zmieniaj, pewnie media które promują takie wizerunki to sprawiły.
Martin z DM w pewnym okresie istnienia grupy też potrafił zaskoczyć ubraniem i makijażem.
Ostatnio gapiłam się na stare koncerty
I LOVE DB AND TA!