Co Was zaskoczyło/zdziwiło.. itp. w MT?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Co Was zaskoczyło/zdziwiło.. itp. w MT?

Post autor: MODERN JEANNE »

Oj to współczuję, pewnie świat się zawalił.
U mnie coś takiego było jak dowiedziałam się o chórkach.Z pół roku robiłam własne netowe dochodzenie i do reszty mnie ta sprawa pochłonęła pamiętam.

A jak przeczytałam że Dieter Bohlen zmarł to zawał normalnie, ale rozsądek mówił że w necie jest tyle różnych bayerów że trwało to wyłącznie minutę aż sprawdziłam na bardziej wiarygodnych stronkach.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Post autor: Anita Anders »

MODERN JEANNE pisze:Oj to współczuję, pewnie świat się zawalił.
U mnie coś takiego było jak dowiedziałam się o chórkach.Z pół roku robiłam własne netowe dochodzenie i do reszty mnie ta sprawa pochłonęła pamiętam.

A jak przeczytałam że Dieter Bohlen zmarł to zawał normalnie, ale rozsądek mówił że w necie jest tyle różnych bayerów że trwało to wyłącznie minutę aż sprawdziłam na bardziej wiarygodnych stronkach.
No tak, Internet może być dobrym źródłem informacji albo zupełnie na odwrót :D Ja na początku lat 90' nie miałam dostępu do Internetu, więc nawet nie miałam szans zweryfikowania usłyszanych informacji, ale to może i dobrze, bo mogłabym znaleźć jeszcze więcej takich rewelacji?
Innym zaskoczeniem dla mnie było odkrycie, jak nazywa się "ten czarny" :D To już była zabawna sytuacja, bo rodzice wiedzieli tylko, że "blondynek" to Dieter Bohlen, ale o "czarnym" nie mieli pojęcia. Więc jak tata kupił kasetę video z koncertami i teledyskami MT to zaczęliśmy "studiować" nazwiska pojawiające się obok Dietera Bohlena. Pierwsze co się rzuciło koło Dietera to było "All Titles". Miałam wtedy około 10 lat i nie wiedziałam, że ten zwrot znaczy "wszystkie tytuły" hehe Więc jakiś czas myślałam, że to imię i nazwisko "czarnego". Jak już odkryłam, że to niemożliwe skupiłam się na innym nazwisku : Luis Rodriguez. I tu mi wszystko pasowało, bo nazwisko latynoskie, a ja byłam przekonana, że "czarny" jest Hiszpanem albo Włochem, patrząc na jego wygląd (ciemna karnacja, ciemne włosy i czarne oczy). Nawet mi do głowy nie przyszło, że to może być tylko opalenizna! (kolejne zaskoczenie, ale już po latach) W każdym razie, kiedy kupiłam sobie płytę CD Ready for Romance, po otwarciu książeczki były zdjęcia obu panów z podpisami. I znów szok! Jaki znów Thomas Anders???(Na żadnych kasetach magnetofonowych ani na kasecie video nie było żadnej wzmianki o takim nazwisku!) No, ale jakoś się z tym pogodziłam i po raz kolejny przechrzciłam "mojego czarnego" :D
Po powrocie MT oczywiście z gazet wyczytałam, że to był tylko pseudonim i jak naprawdę się nazywa, ale wtedy to już nie był szok dla mnie, bo chyba się przyzwyczaiłam, że może się on nazywać inaczej niż myślałam ;)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

:lol: Ależ rozbawił ten Twoj post.Thomas Anders jak All Titles .
Człowiek uczy się całe życie. :D

Mnie to kolejną rzeczą która wprawiła w zdumienie, było to że przez całe dzieciństwo sądziłam że ten głos który słyszymy w chórkach wydobywa się wyłącznie z gardła Dietera.
Byłam święcie przekonana że posiada tak przepiękna , wibrującą barwę głosu .
A potem coraz więcej szoku że najpierw to nie on sam śpiewał, były chórki, następnie że wogóle się w nich nie udzielał w co nie wierzę do końca.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

MODERN JEANNE pisze::lol: Ależ rozbawił ten Twoj post.Thomas Anders jak All Titles .
Człowiek uczy się całe życie. :D

Mnie to kolejną rzeczą która wprawiła w zdumienie, było to że przez całe dzieciństwo sądziłam że ten głos który słyszymy w chórkach wydobywa się wyłącznie z gardła Dietera.
A potem coraz więcej szoku że najpierw to nie on sam śpiewał, były chórki, następnie że wogóle się w nich nie udzielał w co nie wierzę do końca.
No cóż, tak to jest jak się na siłę chcesz dowiedzieć jak ktoś się nazywa, a nie ma się nawet 10 lat xD
A ja się tobie wcale nie dziwie, że tak myślałaś, bo ja też tak myślałam :D Ale na YT jest jeden stary koncert MT, gdzie nie ma zespołu i padł im playback w 1 zwrotce i refrenie i tam wyraźnie słychać ich głosy oraz to, że Dieter naprawdę śpiewa, więc to potwierdza twoją tezę, że Dieter jednak śpiewał :D Tak się chłopak wczuwa, że ho ho xD https://www.youtube.com/watch?v=bYWTWMlg5mk Zapewne to widziałaś, ale mnie zawsze bawi ten filmik, jak obaj udają, że nic się nie stało. Thomas niby na początku zaskoczony, ale potem chyba obaj sami z siebie już mają zwałę, a Dieter to wydaje się być taki szczęśliwy, że świat usłyszał jego głos :D
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

aleksandra227 pisze:...byłam przekonana,że to był głos kobiecy.
Kiedy byłam mała i znałam Modern Talking ze słuchu, też myślałam, że refreny śpiewa kobieta. Dopiero teledysk do Cheri Cheri Lady w programie Disco Relax ukazał mi prawdziwe oblicze Modern Talking.
Miło się to wspomina :)
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Anita Anders pisze:

No cóż, tak to jest jak się na siłę chcesz dowiedzieć jak ktoś się nazywa, a nie ma się nawet 10 lat xD
A ja się tobie wcale nie dziwie, że tak myślałaś, bo ja też tak myślałam :D Ale na YT jest jeden stary koncert MT, gdzie nie ma zespołu i padł im playback w 1 zwrotce i refrenie i tam wyraźnie słychać ich głosy oraz to, że Dieter naprawdę śpiewa, więc to potwierdza twoją tezę, że Dieter jednak śpiewał :D Tak się chłopak wczuwa, że ho ho xD https://www.youtube.com/watch?v=bYWTWMlg5mk [/quote]

Widziałam to , też kiedyś było radochą dla mnie zobaczyć go tu śpiewającego.
Jak byś chciała to tu jest pokozny zbiór jego występów gdzie można go usłyszeć
http://www.bohlenfans.fora.pl/dieter-bo ... ,1260.html
I LOVE DB AND TA!
PolonezCaro

Post autor: PolonezCaro »

Zaskoczyły mnie na minus:
-chórki - myślałem że te chórki rzeczywiście wykrzykuje blondas, a tu niespodzianka
-teksty - myślę że wszystkie frazy Dietera zmieściłyby się na 8 kartkach A5, bo niestety zawiodłem się wgłębiając w litery że co druga piosenka ma niektóre te same wersy a co trzecia jest ich przypadkowym zlepkiem ale tak wygląda praca producenta
-Dieter - ten sympatyczny blondas nie jest sympatycznym blondasem
-covery - o, to już gdzieś słyszałem, i to też, a tamto mi przypomina...
-wbieganie na plecach innych - nawiązania do innych znanych piosenek, w/w covery... zupełnie jakby chcieli być takim zespołem weselnym który chce być uważany za gwiazdę bo robią to co zrobili inni.
-Nora i Thomas - jestem Nora Anders, z zawodu żona Thomasa, Thomas, przywitaj się: hau hau!
A teraz na plus:
-niesamowite chórki -robota kwartetu to majstersztyk, wiem że potrzebowali masy szpachli żeby się to trzymało, ale to jest coś o wiele większego niż obecne piszczenie popularne w radio
-piosenki - mimo wszystko po połączeniu to brzmi bardzo ładnie i nie zwraca się uwagi na wszelkie uszczerbki
-głos Thomasa - bez komentarza
-niezmienność - słyszę pierwsze nuty i wiem że to Talkersi, słyszę głos i nie mam wątpliwości
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Gasolina91 pisze:
Kiedy byłam mała i znałam Modern Talking ze słuchu, też myślałam, że refreny śpiewa kobieta. Dopiero teledysk do Cheri Cheri Lady w programie Disco Relax ukazał mi prawdziwe oblicze Modern Talking.
Ojoj, a ja sądziłam ze ten chórek to wykonuje jedna osoba, nie dość że przekonana byłam że Didi to jeszcze zachwycałam się jak może taki dźwięk z jednego gardła się wydobywać
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Gasolina91 pisze:
Jak miałem 5 lat myślałem, że w MT jest kobieta, potem zobaczyłem Dietera śpiewającego wysokie chórki i sprawa stała się jasna...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Lol, że niby Dieter nią jest?
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Hmm.. Ja jakoś zawsze wiedziałam, że w MT śpiewają mężczyźni. Nigdy mi nawet przez myśl nie przeszło, że mogą tam być jakieś kobiety, bo głosy mi nie pasowały hehe Jednak podobnie wy obstawiałam Dietera w chórkach, Thomasa ewentualnie w tych niższych partiach (bo zawsze jeden glos śpiewał niżej od reszty), ale jakoś miałam przeczucie, że on tam wcale nie śpiewa :D
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

W sumie to cholera wie czy śpiewał.
A mnie gdy pierwszy raz zobaczyłam Thomasa w tv tak zaskoczył jego makijaż że niewiedziałam czy to na pewno mężczyzna. Czy kobieta przebrana w spodnie. Ale głos mówił , że jednak. Byłam dość małym dzieckiem wtedy
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Wiadomo, że dzieci mają różne skojarzenia :) Ja tam u Thomasa nie widziałam żadnego makijażu, w porównaniu z Boyem Georgem czy panem z Death or alive, więc z kobietą też mi się jakoś nie kojarzył :D Zresztą, wtedy nie było obrazu HD hehe Teraz jak oglądam stare teledyski i koncerty to widzę ten makijaż, ale wtedy myślałam, że on tak po prostu wygląda :D
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

A ja byłam zachwycona jego perłową różową pomadką.
W tamtych czasach taki róż był super modny jak i biały.
Może to on zapoczątkował tą modę :lol:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Hahaha mozliwe xD Ja też taką różową miałam, chyba od babic :D A w 4 klasie podstawówki pamiętam, że białe pomadki weszły to po kryjomu z siostrami sobie kupiłyśmy i tylko jak szłyśmy na podwórko się nią malowałyśmy, żeby rodzice nie widzieli. Ale to był czad wtedy, wszystkie koleżanki chciały ją pożyczyć haha
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

To u nas tak samo było, moja kilka lat starsza siostra cioteczna taką białą perłową , pachnącą miała a ja jej taaak zazdrościłam ale pożyczała czasem.
Tylko też trzeba było ukradkiem, rodzice to jeszcze z przymrożeniem oka ale do szkoły to już :roll:
Wtedy fakt że malutka byłam z 8 lat, a teraz ku zdumieniu patrzę że 12 latki do szkoły w lekkich makijażach chodzą. Czasy się zmieniaj, pewnie media które promują takie wizerunki to sprawiły.

Martin z DM w pewnym okresie istnienia grupy też potrafił zaskoczyć ubraniem i makijażem.
Ostatnio gapiłam się na stare koncerty
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ