Słuchajcie Ponieważ nie wiem czy kiedykolwiek będzie to np. na You Tube to wam troszkę opowiem Właśnie przed godziną miałem okazję obejrzeć na niemieckim programie ARD krótki reportaż o wizycie Thomasa Andersa w Katarze w programie: "Verstehen Sie Spass" (Czy chwytasz bajer? czy coś takiego). W reportażu Thomas poleciał do Kataru chyba do swojego starego znajomego. Reportaż był o tyle zabawny, ponieważ Thomasowi podczas wizyty w Katarze zaproponowano tytuł honorowego mieszkańca ale przed tym musiał poddać się specjalnemu rytuałowi. Mianowicie przewieziono go po jakichś bezdrożnych i wertepiastych stepach a potem ten znajomy zawiózł na jakiś piknik pod namiotem na jakiejś pustyni.
Wcześniej Thomas zostal ubrany w charakterystyczny dla Arabów długi strój a na ten piknik specjalnie przyleciał helikopterem jakiś widać bogaty i wpływowy emir arabski, który jest fanem Modern Talking. Tyle że świadomość muzyczna tego emira zatrzymała się na latach 80-tych (chyba że sobie z Thomasa "jaja" robił

) bo po przywitaniu zapytał Thomasa, gdzie podział się ten drugi typ z gitarą

Potem ugoszczono go jakimiś potrawami dziwnymi - mlekiem - czort wie z czego

, jakimś mięskiem, które wyglądało trochę na genitalia jakiegoś zwierzęcia

(podobno miejscowy przysmak). Thomas dzielnie próbował i zachwalał mimo że wyraźnie robiło mu się niedobrze na widok i smak.
Na koniec Thomas zaśpiewał emirowi You my heart....i kawałek King of Love. Emir podarował też Thomasowi oraz Dieterowi specjalny dyplom z tytułem honorowego mieszkańca. Emir zapytał ile by kosztowało gdyby Thomas miał wystąpić z Dieterem na koncercie (chyba prywatnym?) -3,4 miliony (nie dosłyszałem w jakiej walucie

) Thomas odpowiedział, ze nie wchodzi to w grę więc emir widać się pogniewał bardzo bo wstał i poszedł do helikoptera nawet się nie żegnając!!
Zastanawia mnie jedno czy czasem "nie wkręcano" Thomasa