Mode-One. Jak wam się podoba?
-
cryptom
Mode-One. Jak wam się podoba?
Witam
jak w tytule, co sądzicie o tym kawałku?
https://www.youtube.com/watch?v=7wijjEs9XCo
Pozdrawiam
jak w tytule, co sądzicie o tym kawałku?
https://www.youtube.com/watch?v=7wijjEs9XCo
Pozdrawiam
NIE DLA PiS-uaru
-
gipsy2
Re: Mode-One. Jak wam się podoba?
Dobry kawałek z naprawde fajną melodią . Ciekawa aranżacja, świetny dobór istrumentów, wszystko dobrze brzmieniowo wyważone. Wokal także ładny, twardy , bez słyszalnego "auto tune". Nie podoba mi się zmonofonizowane (lub z bardzo zawężoną sceną stereo) chórki, angielski akcent 
-
Jacek Z.
Mnie się strasznie on kojarzy z innym teledyskiem w podobnym klimacie, również zrobionym dość oszczędnymi środkami. Który efekt końcowy Wam się podoba bardziej, oceńcie sami
A tu przykład jak, moim zdaniem, można zrobić równie tanim kosztem (wytwornica dymu, parę dobrze rozstawionych świateł, mebli ze strychu i beczek z czymś dobrze palnym) teledysk też w klimacie Modern Talking (BTW, sama piosenka to cover):
Dla mnie główną zgubą jest to, że chyba rzadziej powinienem patrzeć na teledysk przed usłyszeniem kawałka - bo wtedy zaczynam zbyt sugerować się obrazem, mniej dźwiękiem. W zapodanym Mode-One bardzo mi przeszkadzają wystrzępione fryzury i drętwawe poruszanie się tancerek (bardziej jak ta czarnula w teledysku Chanela - jeden mało ciekawy schemat - niż jak ta blondynka lub pani z Wolkenfrei, które czarują każdym ruchem). Ale proszę nie miej mi tej opinii za złe - nic osobistego - po prostu Ty pytasz, a ja odpowiadam szczerze
A tu przykład jak, moim zdaniem, można zrobić równie tanim kosztem (wytwornica dymu, parę dobrze rozstawionych świateł, mebli ze strychu i beczek z czymś dobrze palnym) teledysk też w klimacie Modern Talking (BTW, sama piosenka to cover):
Dla mnie główną zgubą jest to, że chyba rzadziej powinienem patrzeć na teledysk przed usłyszeniem kawałka - bo wtedy zaczynam zbyt sugerować się obrazem, mniej dźwiękiem. W zapodanym Mode-One bardzo mi przeszkadzają wystrzępione fryzury i drętwawe poruszanie się tancerek (bardziej jak ta czarnula w teledysku Chanela - jeden mało ciekawy schemat - niż jak ta blondynka lub pani z Wolkenfrei, które czarują każdym ruchem). Ale proszę nie miej mi tej opinii za złe - nic osobistego - po prostu Ty pytasz, a ja odpowiadam szczerze
-
gipsy2
Przy pani z Wolkenfrei dobrze wychodzi kisiel agrestowy 
Z teledyskami wniosek jest taki : albo masz kasę i szalejesz albo nic nie robisz i puszczasz statyczny obraz na Youtube np. z różowym włochatym jednorożcem, pieczarkami lub krokodylami.
Z teledyskami wniosek jest taki : albo masz kasę i szalejesz albo nic nie robisz i puszczasz statyczny obraz na Youtube np. z różowym włochatym jednorożcem, pieczarkami lub krokodylami.
-
cryptom
Mało się udzielam na forum, ale jak coś ciekawego widzę to staram się uzyskać opinię od innych osób na temat kawałuków zbliżonych do MT.
Naprawdę, ten kawałek przypomina mi brzmienie DB i MT, Jak dla mnie REWELACJA!
Naprawdę, ten kawałek przypomina mi brzmienie DB i MT, Jak dla mnie REWELACJA!
NIE DLA PiS-uaru
-
Marcin87
Według mnie kawałek super. Świetna melodia i aranż. Jest to polski zespół? Nie znam go wcale. Nazwa grupy to jakby połączenie dwóch innych nazw: Modern Talking + Top-One = Mode One.
- Peter
Piosenka nie najgorsza, ale wokal tego gościa mi wybitnie nie leży bo psuje dobry efekt. Nie lubię takich piosenek, wolę inne projekty w stylu MT.
-
gipsy2
Marcin87
Mode One to projekt z Hiszpanii a na jego głowie stoi Raul Olivares .
Podobnego stylu jest więcej .... np
-Elen Cora (bardziej brzmienie Italo)
-M@argo (pomieszane ... )
-D.White ( gość podobny do zombie , ale jeden z lepszych rosyjskich wokali)
-Romantic Avenue (ambitniejsze MT style , teraz z wokalem gościa o imieniu Kino )
To tak wstępem
-Romantic Avenue (ambitniejsze MT style , teraz z wokalem gościa o imieniu Kino )
To tak wstępem
-
Marcin87
gipsy2 pisze:Marcin87
Dziękuję za wyjaśnienie
- MODERN JEANNE
Romantic Avenue jest dobre, ciekawe czy Systemsi w Skynight Avenue zainspirowali się nazwą.gipsy2 pisze:Marcin87
To tak wstępem
Grand Miller też ma wiele modornopodobnych utworów ale raczej bit, bo mocno italowy a większość z tego gatunku ma.
I LOVE DB AND TA!
- MODERN JEANNE
Niedawno w Radiu Top80 odbyła się premiera nowego nagrania "Get The Chance", zespołu Mode One.
Jeszcze mi nie znana, Robert Lato o tym poinformował niedawno. Ciekawa jestem cóż to
Jeszcze mi nie znana, Robert Lato o tym poinformował niedawno. Ciekawa jestem cóż to
I LOVE DB AND TA!