"Back In Blue" EP 15. 11. 2015

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
Awatar użytkownika
Peter

Re: "Back In Blue" EP 15. 11. 2015

Post autor: Peter »

Super się Cb czyta gypsy, mnie ciekawi jedno: dlaczego Rolf nie robił produkcji w KaRo studios razem z Kalle Trappem zamiast z Detlefem?

Tu zawiesili sobie niziuteńko poprzeczkę, można było dużo więcej wycisnąć z tych kompozycji. Ciekawe jak to się im sprzedaje? podejrzewam, że słabiutko.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Tu jakiś obszerny wywiad po angielsku dali niedawno na temat tego albumu.
http://www.talkingforever.com/systemsin ... ws/2015/i/
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Serdecznie dziękuję za linka, nie znałem tego.

Ten pan w środku to Perrier, a tego z lewej zupełnie nie znam.
Detlef faktycznie jest przemiłą osobą.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

A mnie właśnie oświeciło że niedawno podobno dawali wywiad dla radia TOP 80, ale nie słuchałam, zastanawiam się teraz czy to nie stamtąd przypadkiem.
A to by tłumaczyło skąd znają nasze radio, gdzie co piątki można słuchać również ich utworów w Bohlenowsko Thomasowej audycji. Sądzę że na całym świecie nie ma chyba takiego które specjalnie się zajmuje jeszcze tymi dokładnie klimatami.
I LOVE DB AND TA!
jan kowalski

Post autor: jan kowalski »

Ten z lewej to Olaf Senkbeil muzyk chórzysta śpiewał w Blind Guardian z Rolfem dobry znajomy Detlefa
https://www.youtube.com/watch?v=I6G3W9uRjVY
kayo

Post autor: kayo »

witam was , bardzo mnie zaintersowal wpis gipsy2, Luiz przeja cale studio po Ralfie Arnie , tak napisal Dieter w pierwszej ksiazce , takze sprzet tez juz byl , a duzo do myslenia daj mi to ze Hansa miala w Berlinie Zachodnim swoje studio i to bardzo nowoczesne jak na tamte czasy ,podejrzewam ze Dieterowi pasowalo ze ma studio w Hamburgu i nie musial jezdzic kupe kilometrow, w ktoryms clipie Dieter pokazywal sprzet ktory stal i byl niepotrzebny ale ze wzgledu ze na nim nagrali pierwszy hit zostal jako pamiatka , fakt tu bardzo popieram gipsy2 Detlev rzeczywiscie jest w ''tyl'' z arazancja ale nie dziwie sie mu jak sam powiedzial on jest tylko gitarzysta , jezeli chodzi o chorki to jestem pewien ze tez spiewal ale to juz jest bardzo zmieszane , a korci mnie zeby napisac do Detleva i zapytac sie jak to naprawde bylo z Modern Talking i C.C.catch co wy na to ?
Awatar użytkownika
Peter

Tylko w jaki sposób napiszesz do Detlefa? Forum Systemsów już nie istnieje. Może przez Mrs_Robotę? A może go znasz osobiście? Poza tym co on może wiedzieć jak tylko coś tam dośpiewał i dograł, nie zna całej kuchni, ale też ciekawa była wypowiedź Rolfa że chórki nie do końca ich są. Myślę, że ważniejsze od tych dennych aranży jest sam cieszący fakt, że idą do przodu, że nagrywają, że śmierć Rolfa nie przekreśliła istnienia grupy. Ta płyta w moim odczuciu będzie czymś co zapoczątkuje kolejne odrodzonego z popiołów feniksa.
gipsy2

Post autor: gipsy2 »

Pytać Detlefa o szczegóły pracy w studio nie ma sensu bo trzyma go umowa z wytwórnią albo z Bohlenem. Albo grzecznie odmówi , albo zostawi temat i nie odpisze (prawdopodobne). O takie rzeczy powinniśmy się pytać jak na forum działał Labambino/Varcetti , szkoda że byłem wtedy za głupi na takie pytania :(

Co do Kalle Trapa ... myślę, że tu nie chodzi o studio ,ale chodzi o rękę (poprzez obsługę sprzętu,programowanie syntezatorów, skończywszy na tym że Kalle i Rolf wiedzieli jaki chcą efekt uzyskać) oraz talent.
Awatar użytkownika
Peter

Labambino i Varcetti to dwie zupełnie różne osoby, jeszcze duże pojęcie o muzyce ma Adrian. Podejrzewam, że osobiście najlepiej ich zna Labambino.

Ciekawi mnie, czy ta płyta otworzy nowy rozdział w ich karierze? Oby tak.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Peter pisze:Tylko w jaki sposób napiszesz do Detlefa?
Tu można na profilu na FB tylko nie wiadomo czy odpisze.

https://www.facebook.com/dwiedeke?
Fajne ma tam fotki ze studia.
I LOVE DB AND TA!
kayo

Post autor: kayo »

Wyslalem wiadomosc do Detlefa na FB ,napisalem to tak zeby nie kolidowalo z umowa jaka podpisal z wytwornia plytowa, moze odpisze , z drugiej strony moze juz go ten temat meczyc ale jest jeszcze Michael Scholz ,tez napisze wiadomosc do niego ,moze bede mial szczescie i odpisze
Awatar użytkownika
Peter

Podejrzewam, że łatwiejszą osobą w kontakcie jest Detlef. Z tego co wiem on jest bardziej sympatyczny. Michael podobno bardziej gwiazdorzy. Ale Detlefa może ograniczać relacja z Dieterem, nie wiem co oni ustalili ze sobą? Odnośnie SIB pytaj o wszystko a odnośnie MT nie wiele się dowiesz. Mnie ciekawi jak to mimo zmiany w składach te chórki wychodzą im na takie same? I tutaj jest podobnie. O SIB się dowiesz wszystkiego tylko czy taka wiedza Cię satysfakcjonuje?
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Takie same? Na pierwszej płycie Sib tak mocno było słychać Rolfa.Potem już inaczej.Może takie same bo w sumie równie dobre i podobne do tego co robili Dieterem.
Inne zespoły już inaczej brzmią, nieważne co by robili , tego brzmienia nie uzyskują.

kayo pisze:Wyslalem wiadomosc do Detlefa na FB ,napisalem to tak zeby nie kolidowalo z umowa jaka podpisal z wytwornia plytowa, moze odpisze , z drugiej strony moze juz go ten temat meczyc ale jest jeszcze Michael Scholz ,tez napisze wiadomosc do niego ,moze bede mial szczescie i odpisze
Trzymam kciuki, super by było jak by któryś odpisał. Można by było nawiązać z nimi jakiś kontakt i trochę się dowiedzieć.
Choć znając życie pewnie nie odpiszą bo na FB cała Europa zapycha im skrzynkę.

Kiedyś wysłałam pocztówkę do Dietera o autograf, w liście z kopertą zwrotną i znaczkiem to się doczekałam... :?
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

gipsy2 pisze:Niepamiętam,ale jesli YMHYMS było nagrywane w "starym studio33" to skąd Luis miał kasę na najdroższe syntezatory,sprzęt,kompresory,kable, pomieszczenia itp... To naprawdę miliony... Część tego sprzętu ma do teraz (patrz www teamu33). Temat był poruszany i śmierdzi masonerią :P
Studio jeszcze pod nazwą Star-Musik było własnością Ralfa Arnie. W 1984 roku była tam jakaś mega-modernizacja a prawdopodobnie w 1988 r. Luis korzystając z kłopotów finansowych Ralfa odkupił je. Zmienił też nazwę na Studio 33.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
gipsy2

Post autor: gipsy2 »

Dzięki za odpowiedź.

W związku z tym co napisałeś można znów się doszukać bardzo intrygujących rzeczy .... tylko trzeba założyć osobny dział , zebrać to wszystko w kupę , poddawać to grupowej analizie z użyciem naszych znajomości
Awatar użytkownika
Peter

A ciekawi mnie skąd Detlef ma kasę na to wszystko zwane Vintage Musik? Sporo tam klamotków, starych może ale wysokiej klasy, już sama wymiana sprzętu komputerowego kosztuje, a oni kafelek nie kładą jak ktoś to fajnie określił i raczej nie są przy forsie. :P Skąd mieli instrumentarium na którym nagrali tą i wszystkie poprzednie albumy skoro za chórki dostawali marne pieniądze?
ODPOWIEDZ