Ulubiony teledysk modern talking

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
roman1012

Ulubiony teledysk modern talking

Post autor: roman1012 »

Witam. W tym wątku chciałbym dowiedzieć się jakie są wasze ulubione teledyski MT.... Tylko błagam, niech każdy powie który teledysk za co lubicie:) Miłej zabawy:)

No to ja niech będę pierwszy....

na pierwszym miejscu stawiam "You can win if you want", ponieważ jest to teledysk który opowiada jakąś historię (w tym przypadku dziewczyny która uciekła z domu ze swoim chłopakiem) wg mnie teledysk nie ma słabych punktów, lubię go również bo "You can win if you want" to jedna z moich ulubionych piosenek:)

miejsce drugie to "cheri cheri lady" wg. mnie nie wiele gorszy od You can win if you want.... z tym teledyskiem wiąże wspomnienia z dzieciństwa i ten teledysk ma w sobie "to coś", ale lubię w nim miny jakie strzela D. Bohlen:) powala mnie na kolana po prostu:)

trzecie miejsce Brother Louie 98'. Z tym teledyskiem ma sprawa się tak, jestem młodym słuchaczem modern talking i nie jest tajemnicą że mam nie całe 17 lat.... Ten teledysk lubię ze względu na akcję jaka się w nim dzieje, szybkie przenoszenie się z miejsca na miejsce, świetnie wyglądający wokaliści śpiewający w czymś "przypominającym" szyb wentylacyjny...:) ogólnie w tym teledysku nie przeszkadza mi nawet E. Singleton rapujący zwrotki(szczerze mówiąc nawet pasuje do tego teledysku-wg mnie oczywiście) ogólnie moim zdaniem bardzo dobry teledysk.

czwarte miejsce "Jet airliner" . W tym teledysku bardzo podoba mi się Dieter z gitarą:) właściwie nie on jak jego gesty.... Teledysk uważam za dobry ze względu na przyjemną dla oka scenerię:)

piąte miejsce "You are not alone" w tym teledysku urzekły mnie z kolei efekty specjalne które jak wiemy tanie nie były( najdroższy teledysk zespołu) w tym teledysku podoba mi się Thomas z Dieterem stojący na wodzie:) wg mnie bardzo fajny efekt:) Eric Singleton też fajnie w nim wypadł:)

Na koniec coś do Was. Pewnie się zastanawiacie dlaczego nie umieściłem tutaj "You're my heart You're my soul" w końcu to największy przebój grupy... Odpowiedź brzmi: tutaj chodzi o teledysk a nie o najlepszą piosenkę, a jak wiemy teledysk do tej piosenki z 84 r jest bardzo słaby( przynajmniej dla mnie) a wersje z 98 r zdominował Eric Singlenton podobnie jak w "Sexy Lover"

To tyle ode mnie:)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jasmine

Re: Ulubiony teledysk modern talking

Post autor: Jasmine »

Hm... Na pierwszym miejscu Atlantis is Calling/Cheri cheri lady- Pierwszy jest bardzo magiczny i podoba mi się motyw z ogniem. A druga, bo dzięki kulom zapamiętałam najbardziej ten teledysk (jako 2-latka :D ) i rozpoczęłam moją przygodę z MT

Na drugim miejscu Give me peace on Earth- za uśmiechy Thomasa :oops: A po za tym podoba mi się sceneria :D

Na trzecim Geronimo's Cadillac- mimo tego że nic tam się nie dzieje to najbardziej mi się podobają świecące napisy, tęcza, animacje itd.

Teledyski po '98 nie podobają mi się a jak zobaczyłam Don't take away my heart to się zaczęłam śmiać- cóż za fantazja :lol: A jeśli już bym miała wybierać to Sexy sexy lover (1 miejsce) i China in her eyes (2 miejsce) i you are not alone (3 miejsce) szczególnie ten fragment gdzie stoją na wodzie :D
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

więc ja w kategrii 'lata 80.' wskazałbym jednak na Cheri Cheri Lady - za te wszystkie szklane kule, stożki, szachownice i inne majestatyczne artefakty i symbole :)

a w kategorii 'po comebacku' jednak na You're My Heart'98 i You Are Not Alone - pierwszy wymieniony świetnie zrobiony, sceny 'entering Tokyo...' - tworzą, czy raczej odbudowują wizerunek MT jako zespołu popularnego na całym świecie, no i panowie na ekranach telewizorków - pewne wrażenie tajemniczości i zapowiedź tego co ma nadejść...
a You Are Not Alone - bardzo mi się podobają sceny "na wodzie" i te zbliżenia w refrenach
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

U mnie na 1 miejscu jest Cheri Cheri Lady - ma w sobie to coś co cięzko mi opisać, wytłumaczyć... - magia po prostu :!:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Moje ulubione teledyski to:

Cheri Cheri Lady - ten teledysk zawsze kojarzę z tymi kulami na szachownicy. One są takie charakterystyczne, że nie sposób jest ich nie zapamiętać. Zawsze gdy słucham Cheri Cheri Lady mam przed oczami właśnie te kule no i cały teledysk.

You Can Win If You want - Lubię ten teledysk za te urywki z życia wzięte. Dziewczyna pakuje się, wychodzi, potem dogania ją chłopak i razem idą. Potem zatrzymują samochód, trafiają do parku gdzie na ławce przy jakimś gościu dziewczyna znajduje gazetę, a na pierwszej stronie widzi foto Modern Talking. Potem oboje udają się na miejsce zdarzenia czyli koncertu MT. Pod koniec koncertu ona podchodzi do Dietera prosząc go o autograf.
No i to tak bardzo utkwiło mi w pamięci.

Brother Louie `98 - ten teledysk podoba mi się ze względu na te telebimy, gdzie ukazywani są Dieter z Thomasem co jakiś czas. A potem w tej windzie ( nie wiem czy to winda ), ale uwielbiam oglądać ten teledysk właśnie za to.

You`re My Heart, You`re My Soul `98 - ten teledysk jest dla mnie ciekawy, bo jest w nim dużo migawek z Dieterem i z Thomasem, które bardzo mi się podobają. No i ci młodzi ludzie, którzy dobrze się bawią przy tej piosence. Więcej nic mi ciekawego do głowy nie przychodzi jeśli chodzi o uzasadnienie zainteresowania tym teledyskiem. Ten teledysk też uwielbiam i oglądam go wiele razy.

Ready For The Victory - ten teledysk mnie kręci, bo też jest świetny. Jest w nim w środku m.in. coś w rodzaju wrestlingu. Możecie się nieźle uśmiać czytając to, ale ten większy gość przypomina mi Big Show`a, a ten mniejszy Batistę. Na pewno kojarzycie wrestling.
No i ogólnie teledysk jest bardzo ciekawy. Nie mam więcej epitetów określających ten teledysk.

Tak ogólnie to wolę słuchać piosenki niż oglądać teledyski. Te po reaktywacji są dla mnie o wiele lepsze i ciekawsze.
No to pozdrawiam :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Mnie bardziej podobają się teledyski po comebacku,aniżeli z lat 85-87 (nic specjalnego)

Brother Louie'98
China In Her Eyes
Don't Take Away My Heart
Last Exit To Brooklyn
Ready For The Victory

Nie potrafię dokładnie wymienić powodu.Po prostu chodzi o to,że nie są takie monotonne.A Don't Take Away My Heart za stroje :D tylko,że bardziej pasowała by tu piosenka "Cosmic Girl" ;)
Awatar użytkownika
ewka_si
Kontakt:

Post autor: ewka_si »

Moje najlepsze teledyski Modern Talking to :
Cheri cheri Lady,
Sexy Sexy Lover,
China in Her Eyes,
Win The Race,
Ready For The Victory,
Last Exit To Brooklyn,
Brother Loui 98,
You're My heart Youre My Soul 98,
No i to by było na tyle :D
,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Post autor: Anita Anders »

Moja lista najlepszych teledysków przedstawia się następująco:
1. Cheri Cheri Lady
2. Jet Airliner
3. Geronimo's Cadillac
:)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

U mnie Cheri, Cheri Lady bezsprzecznie i bez zmian od samego początku.
To był pierwszy teledysk jaki zobaczyłam i patrzyłam jak oniemiała.
Zaczarowany wręcz klimat ma.Te kule, trójkąty, szachownice...
Teraz na Fejsie mam nawet avka z niego :D
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ