Bad Boys Blue

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Bad Boys Blue

Post autor: atlantyda ;o) »

John powinien zmienić nazwę zespołu na "Bad Boy and Girls" ;)
A co mnie zaskoczyło na albumie "30" ? To wersja "Come back and stay",raz,że śpiewana przez Trevora ,a dwa z innymi słowami w refrenie :) - oczywiście bardzo pozytywnie tą zmianę przyjęłam :)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Już się zamierzam do tego albumu odkąd wyszedł
mobor pisze:
London Boys też już niestety nie żyją (zginęli w wypadku przed 18 laty) Właśnie słucham kolekcji ich maxisingli
Kochałam ten zespół, trudno uwierzyć że tak młodzi, żywiołowi ludzie musieli tak odejść.
Podobnie jak 2 panów z programu Sonda który też lubiłam
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Kiedyś sobie sprawiłem składankę, bo mam płytę tylko ze współczesnymi aranżami starych piosenek, a ja zdecydowanie wolę oryginalne wersje. Bardzo dobry zespół, tylko głosy Andy'ego i Trevora Taylora zdecydowanie mi nie leżą, do tego słabiutkie chórki mają, ale muzyka się broni.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Ja się tak napaliłam na ich dyskografię, jeszcze tego nie zrobiłam ale na pewno nie pominę mimo uszu.
W ich piosenkach z lat 80 jest taki dziwny smutek jak u Modernów.
Póżniej w takie komercyjne wesołe disco poszli.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Różnica jest kolosalna jak zestawisz discopolowe "Deep in My Emotion' z "Hot Girls Bad Boys" ale mi jakoś wokal tego Jamajczyka wybitnie nie leży.Bardzo lubię takie albumy jak "My Blue World' czy "The Fifth" to jest to! A wiesz, że Trevor nie odszedł tak z własnej woli?
atlantyda ;o) pisze:John powinien zmienić nazwę zespołu na "Bad Boy and Girls" ;)
A co mnie zaskoczyło na albumie "30" ? To wersja "Come back and stay",raz,że śpiewana przez Trevora ,a dwa z innymi słowami w refrenie :) - oczywiście bardzo pozytywnie tą zmianę przyjęłam :)
Bad Boy Blue. I po sprawie.

Hehe miło sobie powspominać swoje początki z BBB i śmieje się ze swojej ówczesnej ignorancji muzycznej:
Peter pisze:Nie znam tej grupy, to pewnie coś w rodzaju SIB, kolejna próba naśladowania MT.
:lol:

Ciekawe jest zestawienie Bohlen BBB:
Przeczytałem cały wątek, oj działo się tu działo. Jestem w szoku, że ktoś tu porównuje "Prettyy Young girl" do "Sorry Little Sarah" to całkiem inne style jak dla mnie, a najbardziej mi się spodobało porównanie Bohlena i BBB do lokaty i ROR, coś w tym jest.
To ja dorzucę cegiełkę Bohlen uczył się u Tony'ego Hendrika i kilka piosenek jego być może lekko trąci BBB, ale takiej muzyki było w tym czasie multum, więc wcale nie musi być to BBB a nauczył się po prostu tworzyć muzykę taneczną. Bliżej zdecydowanie mu do Silent Circle czy Sandry i Cretu co zostało tu już udowodnione choćby tym elephantem chociażby. BBB to cała masa faz, etapów, zmian składów rozwoju muzycznego zakończone upadkiem legendy i upadkiem muzycznym, a Bohlen to całe dekady bycia na świeczniku, dostarczania smacznych fast foodów na rynek przez wszystkie lata. Nie ważne, że niskich może lotów, ale ważne, że bardzo ale to bardzo smakowitych. Ostatnio jednak z Mc donaldsa przeniósł się do baru mlecznego i nastąpił jego upadek muzyczny jak i BBB.

BBB teraz jednak próbują się podnieść, znowu Tony, do pomocy ma Michała i zobaczymy co z tego wyniknie. Dobrze im życzę.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Peter pisze: A wiesz, że Trevor nie odszedł tak z własnej woli?

Czyżby go wylali?
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Tak, dokładnie. Dostał wypowiedzenie, tak mówił Michał, czyli jeden z ważniejszych ludzi w teamie BBB.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Żartujesz :shock: .Aż chciałabym wiedzieć za co podpadł.Pewnie nie wiadomo bo nie ujawniają.

Ale dziwne naprawdę , taki medialny klasowy człowiek dostał żółtą kartkę.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Za nic nie podpadł, po prostu jego wokal nijak się miał do tego co zaczął serwować Tony Henrdirk, już pierwszym kłopotem w raju było nagranie piosenki "Where Are You Now", Trevor to nagrał i to istnieje, ale jak John to zaśpiewał pod tytułem "Come Back And Stay" to okazało się, że to jest właśnie to i Tony zaczął klepać takie właśnie piosenki co było słychać zresztą na kolejnych albumach.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Aż dziw bierze że wokal niczego sobie mógł aż tak podpaść.Przecież miał już zasługi.Sądziłam że coś przeskrobał.
Rynek muzyczny jest jednak bezlitosny.A zastanawiam się czemu aż tak mocno zmienili styl w ówczesnych czasach.
Jak Moderni tylko trochę unowocześnili po combacku, to u nich już zupełnie inna nuta.
Pewnie za modą szli, by podbić dyskoteki i listy.
Modern Talking 2003 mix hitów leciał w kółko na imprezach BBB jakoś nie było słychać.
Dopiero nowe odmienione brzmienie typu piosenka Lover On The Line zyskała popularność.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Re:

ArCrack pisze:Porównywanie Bohlena i BBB jest raczej bezcelowe, bo to tak jakby zestawić ze sobą ROR i lokatę - totalnie różne zasady funkcjonowania... ;)
Bohlen to od jakiegoś czasu wyłącznie kompozytor/producent i śpiewa mniej więcej tak samo często jak wokaliści BBB piszą swoje piosenki. Od lata 2003 zagrał jeden mikro-koncert i wydał 90 piosenek, z BBB będzie pewnie totalnie odwrotnie.
No i Dieter nie tworzy dla swoich fanów - nie wiedzieć czemu to oni ciągle za nim łażą i sprawdzają czy aby na którejś z nowych płyt nie będzie czegoś interesującego :lol: Większość z nich pewnie była by w stanie spośród tej 90-tki złożyć sobie ciekawy album, ale z pewnością nie to było zamysłem Bohlena przy tworzeniu tych piosenek ;)
Miłośnikom BBB życzę tyle radości z nowej płyty ich zespołu, ile mi się uzbierało przez ostatnie 5 lat od Bohlena :D
Arku, czasem się z Tobą nie zgadzałem, z racji słuchania innej muzyki, ale ten Twój wpis jest genialny. :) Takie inne spojrzenie niż wszystkie posty w tym temacie, takie spojrzenie ekonomisty. Jak dla mnie extra! :D
Pisałem już swoje porównanie Bohlena i Bad Boys Blue, tutaj chciałem dodać, że zawsze BBB było dla mnie czymś o włos słabszym od Modern Talking, jedyny album, który mam to "Around The World', a to dlatego, że jak byłem w saturnie to mi się w morzu tych wszystkich płyt rzucił w oko. :D (No i dwie składanki ale to się chyba nie liczy. ;) Jakoś mając około 500 CD w domu nie widzę potrzeby dokładania do nich jeszcze 20 płyt BBB. ;) ) Całkiem fajna płytka, ale moja ulubiona to "Fifth", jakoś nigdy nie lubiłem tylko dwóch pierwszych albumów, a przecież - za discogsem - to najlepsze obiektywnie płyty zespołu biorąc za wskaźnik ilość wydań.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

A można by się zastanowić też z jakiego powodu te dwie grupy
w latach 80 i 90 były nawet nie przypisane do tego samego gatunku, tylko od razu robiły robiły taki sam sound?
Mamy w obu chórki, aranże w stylu MT, nawet identyczny styl piosenek i linii melodyczne , a podobne texty są najlepsze gdzie w większości przeważają słowa-Lady, Babe, Please stay with me, You, re the only one ,
jak by się normalnie od Dietera zrazili.

Kto był pierwszy, Modern Talking czy Bad Boys Blue?
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Geronimo

Post autor: Geronimo »

FMike pisze:Tak zapowiada się playlista na najbliższe dni;

Obrazek

Postaram się wkrótce napisać małą recenzję.
Ja się chciałbym zapytać o aspekt graficzny - można tak jota w jotę kopiować okładki albumów innych zespołów? Nie podchodzi to pod plagiat?
Aspekt graficzny, ale nie tylko, bo nazwa płyty, dopiski do piosenek New Hit Version czy sam 30th Anniversary Megamix są żywcem zerżnięte z albumu naszych idoli.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Co do okładki,jeżeli jest to seria wydawnicza to nie ma nic dziwnego, że okładki są dokładnie w tym samym stylu.

Wiecie, że Dieter należał do jednego z pierwszych składów BBB (oczywiście jeszcze pod inną nazwą) :)

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Pioetrek pisze:Co do okładki,jeżeli jest to seria wydawnicza to nie ma nic dziwnego, że okładki są dokładnie w tym samym stylu.

Wiecie, że Dieter należał do jednego z pierwszych składów BBB (oczywiście jeszcze pod inną nazwą) :)

Pozdrawiam

Piotrek
Raczej blisko współpracował z Tonym niż należał do zespołu Tony'ego. Jeśli jednak coś więcej wiesz to podziel się proszę.
Awatar użytkownika
Geronimo

Post autor: Geronimo »

Pioetrek pisze:Co do okładki,jeżeli jest to seria wydawnicza to nie ma nic dziwnego, że okładki są dokładnie w tym samym stylu. (...)
Nie do końca rozumiem, o jakiej serii wydawniczej tutaj mowa? Płyta Modern Talking wydawana była przez Sony Music, a Bad Boys Blue przez Coconut Music. Chyba że to w ogóle nie o to chodzi, to prosiłbym o wyjaśnienie.
ODPOWIEDZ