Co by było gdyby...

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Marcin87

Co by było gdyby...

Post autor: Marcin87 »

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad pewnym faktem. Otóż ciekawy jestem jak wyglądałaby niemiecka muzyka gdyby Dieter w ogóle nie zaczął by pisać piosenek? Nie było by Modern Talking, C.C. Catch, Blue System a także wielu innych pięknych jego utworów. Dieter w latach 80. wyznaczał trendy, podobnie do niego zaczęli grać Bad Boys Blue i inni. Nie było by tego pięknego stylu gdyby Dieter uparcie nie dążył do tworzenia muzyki. Jak wiemy nie było mu łatwo dostać się na szczyt sławy (proponuję obejrzeć Historię Dietera Bohlena) a jednak udało mu się to i teraz mamy czego słuchać :wink:
Obrazek
Husku
Członek TAFC Polska

Re: Co by było gdyby...

Post autor: Husku »

Przepraszam za odkopywanie, ale szukałam czegoś i jakoś tak mnie na refleksje naszło… Gdyby nie było muzyki Dietera w jakimś, mniejszym lub większym znaczeniu nie byłoby nas… Nie wiem jak Wasze życie, ale moje byłoby przez to puste? W znaczeniu - mniej spełnione, ogólnie i szczególnie - muzycznie.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Masz rację Husku. Nie było by nas, jako fanów tej pięknej muzyki. Słuchałem w życiu przeróżnych wykonawców, zarówno tworzących w podobnym jak i zupełnie odmiennym stylu. Jednakże stwierdzam, że to właśnie Modern Talking jest mi najbliższe sercu; i choć tyle słyszałem wielkich przebojów to nic nie daje mi takiej przyjemności ze słuchania jak właśnie muzyka Dietera.
Obrazek
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

nie byłoby również disco polo.
Abstrahując od oceny tego rodzaju muzyki nie można zignorować faktu, że disco polo to duże zjawisko nie tylko kulturowe, ale i społeczne.
A Obecnie muzycy disco polo nie są już tak bardzo krytykowani jak kiedyś - nikt już się tego nie wstydzi, nikt się z nich nie śmieje, a coraz więcej osób ich szanuje. Powszechnie ludzie przyznają, że jest to dobra muzyka do zabawy. A wykonawcy sporo zarabiają.

Niemal wszyscy artyści disco polo nie wstydzą się tego, że lubili i inspirowali się Modern Talking. W ostatnim odcinku Kuby Wojewódzkiego wystąpił Zenek Martyniuk z zespołu Akcent. Zenek przyznał, że lubi MT, że to "jego klimaty" (Wojewódzki mu zawtórował mówiąc: "moje też"), zaśpiewał "You're my heart" przy akompaniamencie gitary a także przyznał, że robił sobie fryzurę jak Bohlen w czasach Blue System
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
ODPOWIEDZ