TONSCHATZ Mini-Album
- Robert73
Re: TONSCHATZ Mini-Album
Na discogs widziałem, ale drogo. Myślałem , że może ktoś z forumowiczów ma na zbyciu. Pozostałe wynalazki typu Skynight Avenue i 1st Heavenue już od dawna mam.
- MODERN JEANNE
To co nagrali , łącznie z tym co robią panowie z Sib to dla mnie najlepsza chyba rzecz jaka się wydażyła po rozpadzie MT. Chodzi o zbliżone rytmy
Jeszcze może kilka płyt Dietera np dla Luci i Daniela, nawet szlagiery Beatrice bo zawarte jego brzmienie i Strong Thomasa.
Jeszcze może kilka płyt Dietera np dla Luci i Daniela, nawet szlagiery Beatrice bo zawarte jego brzmienie i Strong Thomasa.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Mam pytanie co ci dwaj panowie robią w tym dziale? Thomas nie jest już członkiem SYSTEMS IN BLUE, tym bardziej Mitch. To, że projekt nawiązuje do SIB nie musi powodować wrzucania do tego działu, Fresh Foxów i TM Joy tu nie ma.
Ten album jest super, nie ma słabego punktu. Źle to ubrałem słowa, że odrzuty, tu chodzi o to, że to co mieli z różnych sesji powydawali teraz na jednym albumie, zapewnie poddając to masteringowi by ujednolicić brzmienie. O to chodziło. Głos Mitcha w dwóch refrenach szczególnie w "Carpe Dien" brzmi jak.... głos Rolfa.
Sam projekt jest przeznaczony dla nas, wobec manowców i nijakości produkcji Pana B. Produkcja muzyczna pierwsza klasa.
Tu macie do odsłuchu całe "Oddysey"
Ten album jest super, nie ma słabego punktu. Źle to ubrałem słowa, że odrzuty, tu chodzi o to, że to co mieli z różnych sesji powydawali teraz na jednym albumie, zapewnie poddając to masteringowi by ujednolicić brzmienie. O to chodziło. Głos Mitcha w dwóch refrenach szczególnie w "Carpe Dien" brzmi jak.... głos Rolfa.
Tu macie do odsłuchu całe "Oddysey"
- MODERN JEANNE
Dokladnie podobne wrażenie odebrałam po przesłuchaniu ich albumu.
Nie dość że brzmienie przekracza to co obecnie robi Didi to jeszcze niezwykle przyjemny wokal można tu usłyszeć.
Byłam zachwycona i żywię w nich nadzieję choć nie zapominajmy że te rytmy opierają się na całym życiu i pracy Bohlena.
Przepiękne te piosenki, zwłasza wokal u Thontchatz ale to muzyka second heands.
Ale jeśli MT, BS nie ma mogą nam uprzyjemnić czas ołowiu.
Nie dość że brzmienie przekracza to co obecnie robi Didi to jeszcze niezwykle przyjemny wokal można tu usłyszeć.
Byłam zachwycona i żywię w nich nadzieję choć nie zapominajmy że te rytmy opierają się na całym życiu i pracy Bohlena.
Przepiękne te piosenki, zwłasza wokal u Thontchatz ale to muzyka second heands.
Ale jeśli MT, BS nie ma mogą nam uprzyjemnić czas ołowiu.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Ten Tonschatz ma naprawdę ładny głos, młody, zdolny wokalista a nie jakiś sepleniący starszy pan na wokalu. Bardzo mi się ta barwa podoba, momentalnie blisko mu do wokalu Rolfa, choć nie ma znowu tego obciążenia, że jest za ciężki na zwrotce. Tylko mogłoby się to nazywać 1st Heavenue.
- MODERN JEANNE
Zarąbiasty ma ten wokal, szczególnie w piosence Odyssey.Dał najlepszy popis możliwością w tym utworze.
Odkryłam coś takiego dziś.Ta piosenka wg ich stronki nigdy nie była singlem.
Po tytule nie bardzo kojarzę aleto może będzie nowość.Chyba że starszy utwór na singla zrobiony
http://nowoscimp3.pl/club-dance/2414-to ... rsion.html#
Odkryłam coś takiego dziś.Ta piosenka wg ich stronki nigdy nie była singlem.
Po tytule nie bardzo kojarzę aleto może będzie nowość.Chyba że starszy utwór na singla zrobiony
http://nowoscimp3.pl/club-dance/2414-to ... rsion.html#
I LOVE DB AND TA!
- Adrian77
- Kontakt:
Jeśli chodzi o Odyssey, to ta piosenka była wydana na maxi singlu. Midlife Dreams było wydane w wersji podstawowej oraz wydłużonej na albumie Qi.
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
- MODERN JEANNE
Dzięki Adrian, trochę rozjaśnione, tylko wg tej stroni która podałam wygląda na to że to singiel był.
Wg stronki Tchonschatz nie wpuszczali wiecej a śledzę ją
http://tonschatz.de/
Więc nadal h..j wie co to jest.Ale nie singiel tylko stary utwór podejrzewam?Tylo stronka z zakupem MP3 zrobiła jej miano singla by mięć większą sprzedaż?
Wg stronki Tchonschatz nie wpuszczali wiecej a śledzę ją
http://tonschatz.de/
Więc nadal h..j wie co to jest.Ale nie singiel tylko stary utwór podejrzewam?Tylo stronka z zakupem MP3 zrobiła jej miano singla by mięć większą sprzedaż?
I LOVE DB AND TA!
- Adrian77
- Kontakt:
Midlife Dreams (Single Version) tak się nazywa podstawowa wersja, która wydana została na albumie Qi i nigdzie indziej. Nie czerp informacji z takich stron
Tonschatz wydaje płyty w ograniczonym nakładzie. Raz są 222 płyty jak np. single Skynight Avenue, a innym razem jest 100 płyt tak jak EP Seize The Day. Raczej już wszystko wyprzedane jest. W żadnych sklepach muzycznych tych płyt nie zakupisz, ponieważ zamówienia idą przez maila do Thomasa i Tonschatzu. Często jest tak, że płyty są już wyprzedane przed premierą
Teraz pozostają już tylko aukcje.
Adrian77
Adrian77
- MODERN JEANNE
To ciekawe w takim razie na czym oni zarabiaja.Opłaca im się wydawać takie malutkie ilości?
Przecież taki album kosztuje mnóstwo pracy i czasu, skomponowanie, nagranie.
Chyba że zarabiają na pobieranych z netu MP3.
Albo robią to wyłącznie dla pasji w co mi się wierzyć nie chce.
Przecież taki album kosztuje mnóstwo pracy i czasu, skomponowanie, nagranie.
Chyba że zarabiają na pobieranych z netu MP3.
Albo robią to wyłącznie dla pasji w co mi się wierzyć nie chce.
I LOVE DB AND TA!
- Adrian77
- Kontakt:
Ich płyty nie są takie tanie
Charytatywnie tego nie robią. A i Tonschatz nie sprzedaje żadnych plików mp3, tylko same płyty.
Adrian77
Adrian77
- MODERN JEANNE
Ale 222 płyty lub ponad sto to naprawdę znikome ilości.Przecież zbyt drogo nie mogą tego wystawić bo nikt by nie kupił, a z takich ilości jak mogą zarobić?
Chyba że to w ten sposób, że jak seryjne banknoty czy znaczki które wychodzą w niewielkich ilościach są wyjątkowo cenne.
Tylko że ich grupa jest na tyle mało popularna że w to wątpie
Chyba że to w ten sposób, że jak seryjne banknoty czy znaczki które wychodzą w niewielkich ilościach są wyjątkowo cenne.
Tylko że ich grupa jest na tyle mało popularna że w to wątpie
I LOVE DB AND TA!