Systems In Blue

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Geronimo

Re: Systems In Blue

Post autor: Geronimo »

Peter pisze:(...) Corleis też jest wspomniany, jako wokalista Straight Flush.
Mógłbyś pokazać dokładnie w którym miejscu? Dałbym sobie rękę uciąć, że w całym artykule ani razu nie pada jego nazwisko.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Jałowe lata -o których wspomnieliście- to żeczywiście były dla Dietera w BS, przyzwyczajonego wcześniej do szczytów na listach i huku wokół siebie podczas MT.
Dla fanów ten projekt do dziś jest gratką, jednym z lepszych okresów w jego twórczości, dla niego samego to po sukcesach MT był spory zlot i pod tym względem to trzeba rozpatrywać.
Nawet mówił że BS pod koniec zwyczajnie zaczął go nudzić ,może dlatego zapragnął reaktywować projekt swojego życia -MT
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Geronimo pisze:
Peter pisze:(...) Corleis też jest wspomniany, jako wokalista Straight Flush.
Mógłbyś pokazać dokładnie w którym miejscu? Dałbym sobie rękę uciąć, że w całym artykule ani razu nie pada jego nazwisko.
Fakt, zapomniałem, ze wersja finalna była inna od forumowej.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Nowość od Systemsów!

MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

A co im do tego nagrania? Chyba tylko śpiewali w chórkach, co da się wyczuć.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Nie no w zwrotkach też ich słychać przecież.Mało w ich wcześniejszym stylu ale ciekawe
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

nie rozumiem, Systemsi wielokrotnie żalili się, że przez wiele lat podkładali komuś głos a sami nie byli pokazywani. W powyższym nagraniu znów komuś podkładają głos. Tylko że tym razem nie ma ku temu żadnego uzasadnienia komercyjnego, bo pokazywany w klipie pan nie wygląda "bardziej medialnie" od Systemsów.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Peter

Tyle że to podkładanie głosu to ich główna praca zarobkowa. Co ciekawe oni sami pod siebie podkładali głosy. Michael pod Rolfa na występach bo Rolfa zabrakło a to właśnie on z tym kiedyś walczył. To ich główna działka, z tego - w obliczu braku własnej twórczości - dzisiaj żyją. I to będą robić do emerytury.
Awatar użytkownika
Geronimo

Post autor: Geronimo »

Bardzo fajny utwór. Przyznam, że ze swojej strony nie wyczułem wyraźnego udziału Systems In Blue i gdyby nie końcowe informacje o twórcach, byłbym gotów wątpić, że brali udział w nagraniu piosenki.
Awatar użytkownika
Peter

Według mnie nie ma tu ducha Systemsów, najgorsze ich dzieło to "Heartbreak Boulevard", nawet wersje Rolfa nie są w stanie wyciągnąć coś z tego, a najlepsze to dwa pierwsze albumy. Dwa równe albumy, które w całości nadają się do słuchania, nie trzeba się jarać taką muzyką ale słuchać i potańczyć przy tym można. ;)
Awatar użytkownika
Peter

Wiecie, że Rolf był współwłaścicielem studia nagrań Karo Music Studios? To właśnie tam pracował z Kalle Trappem. Ciekawe jakie było wyposażenie owego studia? Na pewno ciekawsze niż to co ma Detlef, bo wychodziły stamtąd super piosenki. To też wyjaśnia dlaczego jego piosenki z lat 80 tych są tak dobre a Detlefowe takie słabe.
źródło: https://en.wikipedia.org/wiki/Rolf_K%C3%B6hler
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Czyli Rolf nie był kiedyś tylko podżędnym muzykiem.To że był współwłaścicielem studia i przez to bardziej znaną osobą może sprawiło że Bohlen go znalazł i zaczął wsółpracować.
A pod nazwą Karo Music Studios taki obrazek się pojawia.

:arrow: http://www.discogs.com/label/301486-Kar ... 24&bih=648

Są podane ich wszystki wydawnictwa min Solid Strangers .Wiele tego nie zrobili ale ciekawe czy inne są podobne do tych Rolfowych i czy w jakiś jeszcze śpiewał.

Obrazek
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Rolf był najwartościowszym muzykiem z całej trójki, a na pewno robiącym najwartościowsze rzeczy. Detlef nie miał tak wielu dobrych piosenek w latach 80 tych co Rolf, poza tym jest też miernym wokalistą. Michael akurat wtedy śpiewał świetnie, ale o jego produkcjach muzycznych mało kto słyszał, wiem, że był jednak wspólautorem piosenek Straight Flush, ale wyprodukował je zapewne w KaRo Rolf.

Wiesz co mnie zastanawia? Dlaczego nagrywanie przenieśli do Vintage? Detlef miał chyba mocne plecy.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Nie rozumiem co masz na mtśli o mocnych plecach?

A ja z chęcią bym posłuchała pozostałych piosenek ze studia Rolfa.Może być tak że udzielał się wiekszej liczbie piosenek o którtch nie wiadomo.Chyba że wszystkie które widnieją w linku którt podałam to jego a ja o tym nie wiem.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Że ktoś zadecydował, że będą u Detlefa nagrywać, facet miał jakąś siłę przebicia, skoro był podrzędnym grajkiem, a Rolf miał swoje studio mi był uznanym muzykiem. A może we trójkę doszli do tego wniosku?

Ciekawi mnie co innego: ile czasu im zajmowały nagrania na płytę, Thomasowi jeden dzień na album, im chyba też.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

To te studio co zdjęcie chyba kiedyś wstawiłeś.I teraz się zastanawiam czy wokale dla MT czy BS powstawały na pewno w Dieterowskim.
Nigdy jakoś nie widziałam chyba ich zdjęć w studiu Bohlena.
Peter pisze:
Ciekawi mnie co innego: ile czasu im zajmowały nagrania na płytę, Thomasowi jeden dzień na album, im chyba też.
Wiesz co, jak oni jedną płytę od kilku lat wydają i wypuszczają tylko jakieś pojedyńcze piosenki i dema to wątpię by trwało to dzień.Wygląda to tak jakby robili sukcesywnie w trakcie powstawania kolejnych utworów co idzie z wielkim oporem.
Może kiedyś inaczej było, tylko na pewno mieli cięższą pracę niż Thomas.Chodzi o toby trzy osoby nie sfałszowały, zaśpiewały czysto i głosy się uzupełniały.A potem to mixować.I nie do końca wiadomo kto odpowiadał za to miksowanie.
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ