100% Anders - autobiografia Thomasa

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
Naddel
Członek TAFC Polska

Re: 100% Anders - autobiografia Thomasa

Post autor: Naddel »

bibigmbh pisze:Do Dorsinka:

proponowanie drobnej opłaty za przetłumaczoną amatorsko biografię (zmarnowany czas i wysiłek umysłowy??) to trochę żałosne!!!

O, serio? To Thomas w sumie też powinien występować za darmo, bo to przecież tylko jego wybór, co chce robić z wolnym czasem ;-)
Oraz nauczenie się języka obcego to zwykle kawał pracy, czasu i kasy, mnie nie dziwi, że ktoś chciałby jakiejś drobnej rekompensaty za swój wysiłek włożony w tłumaczenie. Gdybym nie znała niemieckiego, to bez wahania wysłałabym tę "drobną opłatę", skoro na "profesjonalne" tłumaczenie nie mamy szans. Ci, którzy uważają, że to głupie - cóż, niech się zatem biorą za naukę języka i sprawdzą na własnej skórze, jak to jest, skoro to ponoć żaden wysiłek :-)
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

opłata OK, pod warunkiem, ze do podziału z Andersem i US... pierwsze widze i slysze, ze ktos z forum proponuje cos za kase :-(
Awatar użytkownika
Naddel
Członek TAFC Polska

Post autor: Naddel »

bibigmbh pisze:opłata OK, pod warunkiem, ze do podziału z Andersem i US... pierwsze widze i slysze, ze ktos z forum proponuje cos za kase :-(
Nie wnikam, w jakiej wysokości jest ta "drobna opłata", ale obawiam się, ze nie byłoby czego dzielić :-)

Jeśli chcemy być tacy w porząsiu wobec US, to hmm...a wiecie, ze jeśli dostaniecie mandat, wywalczycie jego anulowanie, to odnosicie zysk, który również należy opodatkować? Już widzę te tłumy, które biegną z tym do US :-D
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Cena nie jest wygórowana!!! Za taką pracę . Tłumaczenie jest bardzo przejrzyste ,są zdjęcia po wydrukowaniu możecie sobie skleić lub powkładać do tzw. koszulek i jest piękne uzupełnienie do niemieckiego wydania dla każdego fana,który nie zna j.niemieckiego. Jeszcze nie przeczytałam,ale ufam,że tłumaczenie jest prawdziwe :) . Dorosinek Dzięki .
Dorsinek

Post autor: Dorsinek »

:D
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Właśnie skończyłam czytać Rozdział 15 "Modern Talking pierwsza próba: 1985-1987".
Jestem w lekkim szoku bo do tej pory mówiło się,że to Nora doprowadziła do rozłamu zespołu,a według tego co przeczytałam to była decyzja Dietera bez wcześniejszego porozumienia z Thomasem.
Modern Talking nie wydali jeszcze szóstego albumu a Dieter już wystąpił w TV z nowym zespołem "Blue System" i Thomas dowiedział się o tym oglądając TV. Mało tego ,Thomas będąc na wypoczynku w USA z Niemiec dostał tel,że Dieter ogłosił koniec Modern Talking o czym pisała gazeta Bild.
Przydało by się jeszcze przeczytać tłumaczenie książek Dietera.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

atlantyda ;o) pisze:Właśnie skończyłam czytać Rozdział 15 "Modern Talking pierwsza próba: 1985-1987".
Jestem w lekkim szoku bo do tej pory mówiło się,że to Nora doprowadziła do rozłamu zespołu,a według tego co przeczytałam to była decyzja Dietera bez wcześniejszego porozumienia z Thomasem.
Modern Talking nie wydali jeszcze szóstego albumu a Dieter już wystąpił w TV z nowym zespołem "Blue System" i Thomas dowiedział się o tym oglądając TV. Mało tego ,Thomas będąc na wypoczynku w USA z Niemiec dostał tel,że Dieter ogłosił koniec Modern Talking o czym pisała gazeta Bild.
Przydało by się jeszcze przeczytać tłumaczenie książek Dietera.
W skrócie, Nora doprowadziła swoim zachowaniem do tego, że Dieter poinformował o zakończeniu działalności przez MT bez informowania Thomasa (a może bardziej chodziło o to, że Thomas akceptował zachowanie Nory).
Co do rozpoczęcia rozdziału pt. Blue System, to raczej nie byłby problem dla Thomasa ponieważ sam chciał odpocząć od MT i sądząc z różnych informacji to Dieter miał pisać piosenki na jego solową płytę.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Według Thomasa oboje się przyczynili do rozpadu duetu tzn.Nora i Dieter.Ale w ostateczności to była decyzja Dietera,zarówno za pierwszym jak i za drugim razem.W ogóle to przykre czego się dowiaduję odnośnie Dietera.Jakim zrobił się chciwym na pieniądze już od drugiego albumu.Dostał na głowę krótko mówiąc.A przez te wszystkie lata myślałam,że on taki biedny...,że bardzo przeżył rozpad Modern Talking w 1987 roku.Tymczasem Dieter grał ofiarę i mnóstwo ludzi to łyknęło. Ale jak też Thomas opisuje Dieter był w tamtym czasie bardzo przebiegły.Jeszcze 15 rozdziałów,ciekawe czego jeszcze przykrego się dowiem.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Co mnie w tym momencie zszokowało... Czytam rozdział o powrocie MT w 1998 roku,a tu nawinął się temat Verony.Jakoby Dieter poznał Veronę Feldbusch w momencie comebacku MT. Co ten Thomas opowiada ?! Przecież Dieter poznał Veronę podczas kręcenia programu "Ma Kuckn" u Stefana Raaba w roku 1995. Wiem,ze po rozwodzie z Veroną i po tej strasznej historii z rzekomym pobiciem jej Dieter spotkał się z Veroną i są artykuły na ten temat ,ale rocznikowo mi to nie pasuje. Co więc za dziwną historię Thomas opisuje ?
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Cytując klasyka: "A teraz półgodzinny program - minuta prawdy" :)
Te wszystkie autobiografie są pisane żeby wyssać kasę z naiwnych fanów - prawdy w nich tyle co w dzienniku telewizyjnym za nieboszczki komuny :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Kontynuując czytanie książki (powoli mi to idzie :/ ) Nie jestem usatysfakcjonowana rozdziałem "Mój największy hit-Alexander !" ... dlaczego ? Myślałam,że w rozdziale będzie więcej historii z życia Alexandra. A tu ciągle o wiecznie nie zadowolonym,zawistnym i wrednym Dieterze ... echhhhh...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Thomas pisze w książce ,że jako 9-cio latek nagrał kilka piosenek na album,który w rezultacie nie ukazał się ponieważ w owym czasie Niemcy mieli już swoją dziecięcą gwiazdę Hajntiego i wytwórnia nie chciała kolejnego dzieciaka.Ciekawi mnie czy te nagrania jeszcze istnieją i leżą w jakimś archiwum uwczesnego producenta Thomasa.Czy teraz byłaby możliwość wydania tych piosenek.Z pewnością była by to nie tyle perełka co Perła dla fanów.
Dorsinek

Post autor: Dorsinek »

atlantyda ;o) pisze:Thomas pisze w książce ,że jako 9-cio latek nagrał kilka piosenek na album,który w rezultacie nie ukazał się ponieważ w owym czasie Niemcy mieli już swoją dziecięcą gwiazdę Hajntiego i wytwórnia nie chciała kolejnego dzieciaka.Ciekawi mnie czy te nagrania jeszcze istnieją i leżą w jakimś archiwum uwczesnego producenta Thomasa.Czy teraz byłaby możliwość wydania tych piosenek.Z pewnością była by to nie tyle perełka co Perła dla fanów.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Dorosinek :?:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

atlantyda ;o) pisze:
Dorsinek pisze:"Chyba najbardziej długotrwałym znakiem, jaki zrobiła Nora, był złoty łańcuszek z wisiorkiem Nora, który nosiłem w czasach Modern Talking. Jeszcze teraz, a więc więcej niż 25 później, ciągle jeszcze jestem o to zagadywany. Przy czym zostało to przez nas wymyślone tylko dla żartu, żeby drażnić Dietera." Jesteście Ciekawi co było dalej? Piszcie!
Nie wydaje mi się aby to był tylko żarcik. Łańcuszek był złoty po za tym jak długo dlażartu można chodzić w stoju klauna.Nora chciała tym pokazać,że Thomas należy do niej i tylko do niej,Thomas będąc wtedy młodym i zakochanym uwierzył Norze,że to żarcik,ale dziwię się,że jeszcze dziś tak myśli.Ciekawe co na to odpowiedziałaby Nora.
Thomas na początku kariery solowej po rozpadzie MT w 1987 roku jeszcze na początku lat 90-tych nosił ten łańcuszek.Pomazał go w jednym z wywiadów.Dlatego nie wierzę w te słowa,że ten łańcuszek był żartem.
Na razie znalazłam tylko zdjęcie i występ z 1989 roku ,na którym doskonale widać naszyjnik z imieniem "NORA"

Obrazek

Ostatnio zmieniony czw cze 25, 2015 0:06 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

atlantyda ;o) pisze:Co mnie w tym momencie zszokowało... Czytam rozdział o powrocie MT w 1998 roku,a tu nawinął się temat Verony.Jakoby Dieter poznał Veronę Feldbusch w momencie comebacku MT. Co ten Thomas opowiada ?! Przecież Dieter poznał Veronę podczas kręcenia programu "Ma Kuckn" u Stefana Raaba w roku 1995. Wiem,ze po rozwodzie z Veroną i po tej strasznej historii z rzekomym pobiciem jej Dieter spotkał się z Veroną i są artykuły na ten temat ,ale rocznikowo mi to nie pasuje. Co więc za dziwną historię Thomas opisuje ?
Thomas chyba przegapił rok '95 z życia Bohlena ,a Dieter nie wspomniał mu kiedy poznał tak naprawdę Veronę.Dlatego Anders opisał w książce,że Dieter poznał Veronę w '98 roku w momencie wielkiego comebacku.
Pierwsze doniesienia z 21 września 1998 roku kiedy to Dieter wypoczywa na opisanych w książce Thomasa wakacjach z Veroną.

ODPOWIEDZ