Czy jesteś zadowolna/y z rozwoju kariery Dietera Bohlena?

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.

Czy jesteś zadowolna/y z kariery Dietera Bohlena?

Czas głosowania minął sob cze 25, 2011 13:00

1. Tak, zdecydowanie mi się podoba to co produkuje
3
13%
2. Nie, facet się wypalił i dałby sobie siana
19
83%
3. Nie mam zdania.
1
4%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
mobor

Re: Czy jesteś zadowolna/y z rozwoju kariery Dietera Bohlena

Post autor: mobor »

Dla mnie Dieter to lata 83-89.... No i koniecznie z Rodrigeuzem... bez Luisa Dieter skończylby karierę na zabawianiu towarzystwa podczas Oktoberfest
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Teraz to ledwo co można mówić o jakiejś karierze, chyba że jako showmena.
Ale to co komponuje dla innych podoba mi się w jakiś 50 procentach licząc od rozpadu
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Od kilku lat dałem sobie spokój ze słuchaniem tego typu "muzyki" i ostatnim albumem jaki sobie cenię z tej ery było "Take Your Chance" Alexandra no i jeszcze solowy album. Zdecydowanie nie moja muzyka to co było po 2006 roku. Szczególnie takie wynalazki jak Mark. Nie jestem zadowolony bo musiałbym być sadomachistą bym tego słuchał. Coraz częściej wracam do Blue System.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Też nie ciągnie mnie do pozostałych w ogóle.Nie pamiętam kiedy do czegoś wracałam właściwie.Wychodzące na bieżąco interesuje, potem przestaje.Do MT i BS cały czas wracam.Raz Thomas raz Dieter na zmianę ,choć po tylu latach zdążyło się trochę przejeść :wink:
Więc z chęcią zapoznaję się też z inna muzyką której jest od groooma.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Ciekaw jestem tej płyty dla zwycięzcy idola Niemiec. Na razie jest dobrze.
Chciałbym się odnieść do tego co napisałem w dziale pozostali: Ile tego jest u Bohlena i MT? Audiotune jest bodajże u Medlocka, gdzie głos wyprodukowany jest na smerfa, clipping jest na ostatniej płycie MT, loop jest chyba w "Over You", zwiększenie nagłośnienia od zmiany stylu w Blue System na taneczny. a nacisku na rytm mamy dużo choćby w "Lost Witout Your Love" i "Over You".

Bohlen jednak nie jest typem producenta który korzystał w nadmiarze z tych grzeszków, jego grzeszkiem to kopiowanie samego siebie i innych. To że kopiuje innych wychodziło na dobre, bo były fajne piosenki, ale według mnie kopiuje obecnie zbyt często samego siebie. Mam nadzieję, że tu się obejdzie bez dorocznego recyclingu.

Plus za co innego, plus za powrót do tworzenia muzyki. Z tego i z jakości piosenki singlowej można być póki co zadowolonym.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Peter pisze:Ciekaw jestem tej płyty dla zwycięzcy idola Niemiec.
To fajnie że jesteś ciekaw jeszcze.Mi to się jednak to DSDS na tyle chyba przejadło że zaczynam przyjmować kolejne płyty jak coś w rodzaju następnego odcinka jakiegoś serialu tasiemca który wiem że nastąpi i trzeba się będzie na to gapić (tak było w czasach gdy jeszcze net nie istniał :wink: )

Dlatego nawet przeoczyłam teraz zwycięzcę i piosenkę którą napisał Dieter.
Wcześniej to by było niepodobne wręcz.Teraz wygląda to tak że nadal z ciekawością przesłucham co też tam Didi nowego wymodził ale przestało mieć znaczenie to że trzeba to zrobić natychmiast.
Równie dobrze może być za pół roku, nie ucieknie.
Na pewno inaczej by wyglądało gdyby reaktywował MT lub BS, bo jak go nie widać, nie słychać to już nie to samo.
Peter pisze: Plus za co innego, plus za powrót do tworzenia muzyki. Z tego i z jakości piosenki singlowej można być póki co zadowolonym.
Ale ja byłam dziś w szoku po otwarciu forów i przesłuchania jej.
Sound 100 procent Dieterowski i typowo balladowy.Nie wiedziałam że to jego piosenka, bo ostatnio w necie nie często bywałam i byłam przekonana że ktoś kopiuje jego sound.Na Dietera robiącego coś w starym stylu dawno przestałam już liczyć a tu jednak :D .Niezwykle miłe zaskoczenie
Można mu tylko zarzucić to o czym napisałeś wcześniej, że kopiuje sam siebie bo utwór jakby już gdzieś zasłyszany
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Myślę, że dno "sinusoidy" przypada na lata 2007-2009, potem bywało ciut lepiej. Gdyby to był inny muzyk może bym tego regresu nie zauważył ale Bohlen? ;) Cieszmy się, że jednak wraca do muzyki. Zupełnie się tego nie spodziewałem.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Prawdę mówiąc to ja nie wiem o jakim regresie Ty piszesz sorry że nie rozumiem ale chyba nie chodzi Ci o ten nowy utwór? Rozwinąć myśl...He

Jeśli chodzi o wracanie to trafił -jak by to Nado ujoł w tą samą kupę po prostu i owsiki których nie wyplewił doszczętnie bo się odrodziły, (he he sorry :wink: trzeba mieć skojarzenia )
Ale trafił jeśli to by fanka miała określać dosłownie między nogi...uf wreszcie, czyżby kontakty kupił bo okularów u niego nie widać
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Regres na taką twórczość jak albumy "Mr Lonely", "Cloud Dancer" , "Club Tropicana" do tego przegląd archiwum własnego i wymęczona płyta Daniela. ;)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

A dla mnie to że sam się przestać udzielać na swoich piosenkach jest największym minusem.
Drugim że zaczął kombinować z brzmieniem które mało do niego pasuje ( chodzi o szlagiery) jeśli zasłynął z brzmienia za które pokochały go miliony i dzięki niemu zdobył popularność.

Najbardziej brak jego wokalu w swoich obecnych piosenkach.Co byście jednak zrobili gdyby jednak zaczął śpiewać swoje szlagiery :mrgreen: :?:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Jak czytam to forum, to Dieter musiałby chyba reaktywować stare Modern Talking a może by to nie wystarczyło by ludzi zadowolić gdyż pojawiły się opinie, że ludzie polubili stare MT dzięki BS. Niektórzy by też nie chcieli piosenek jak Blue System 1991-1994 to już co Dieter ma robić żeby wszystkich zadowolić, nie bądźcie aż tak krytyczni wobec niego. Blue System 1987-1996 to same porządne nagrania, płyty właściwie całe dobre, co rzadko się zdarza u innych wykonawców, MT to samo tego się powinien trzymać, a jeśli nie chcę już w to się pakować to trudno, zaakceptuję to jeśli pójdzie na emeryturę, na pewno będę bardziej zadowolony niż z takich wynalazków jak Severino i wcale nie uważam się za wymagającego. Najbardziej bym chciał by kariera jego szla w kierunku solowych nagrań.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

On teraz chce zadowolić raczej 2 grupy
1 Młode pokolenie które jest wpatrzone w te gwiazdeczki DSDS bo wie że są siłą napendową list przebojów a od tego zależy sprzedaż
2 Stare które wcale nie ceni go za to z czego zasłynął, ale jest tradycyjne i kocha muzykę ludową.Stąd te szlagiery.

W kierunku fanów, mało już raczej patrzy.Można go jeszcze nieraz w podkładach i aranżach tylko odczuć.A stare melodie to rzadkość.
No tak to odbieram.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

NIE, po tym co stworzył dla Fantasy, tożto wiocha w pełnym słowa znaczeniu. Coś jak DJ Otzi razy 2.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Ja się zastanawiam czy Dieter, który był prekursorem pewnego gatunku sam jest z siebie zadowolony klepiąc takie szlagierki.
Ale najgorsze jest to że obawiam się że ku zgrozie TAK dlatego że muzyka i marka to dla niego chyba drugoplanowa sprawa, liczą się zyski.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Z czego być tu zadowolonym? Jedyna nadzieja, że wydadzą jakieś niepublikowane piosenki albo dema. Tak mnie zawsze zastanawiało, co powoduje, że produkując stokrotne gnioty ma tak duże sukcesy na listach? Przecież szlagiery Systemsów są dużo lepsze! A im się nie udało przebić. Moja teza jest taka, że MT dla wielu ludzi to Thomas i Dieter, a inni ludzie, którzy na ten sukces pracowali zostali przez Bohlena przez małe b doskonale ukryci i teraz zna ich tylko garstka fanów, a wielu ludzi wogóle nie wie kto to taki, dla wielu to dwóch starszych mało atrakcyjnych dziadków i dlatego nie udaje się im przebić.
Awatar użytkownika
Peter

Długo, długo gdzieś od "Fly Alone" (2008) nie byłem zadowolony całościowo ale były poszczególne dobre płyty (dwie płyty Egli) wcześniej Marashi, Severino byli super i jeszcze teraz Vanessa Mai... nie jestem jednak zadowolony z płyty Semino Rossi i zwłaszcza Prince Damiena. Zawsze lubiłem Andree Berg wiec nie jest tak źle...
ODPOWIEDZ