Modern Portal

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Re: Modern Portal

Post autor: 33ccd »

Nie wiem czy zauważyliście w życiu publicznym, że ważne wydarzenia są obchodzone przez cały rok!
Rok Chopinowski
Rok jubileuszowy Uniwersytetu Jagielońskiego

........ itd
a my mamy rok jubileuszowy 30 lat MT, który zakończy się 29.09.2015, lub jak kto woli 29.10.2015 :)
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Tekst o producentach gotowy. Lada moment powinie się pojawić na mp.
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

33ccd pisze:Nie wiem czy zauważyliście w życiu publicznym, że ważne wydarzenia są obchodzone przez cały rok!
Rok Chopinowski
Rok jubileuszowy Uniwersytetu Jagielońskiego

........ itd
a my mamy rok jubileuszowy 30 lat MT, który zakończy się 29.09.2015, lub jak kto woli 29.10.2015 :)
No tak, ale zazwyczaj te jubileusze są "standardowe", tzn od stycznia do grudnia, stąd pytam czy rzeczywiście to miał autor na myśli. Jeśli to - spoko, przestawię się na takie myślenie :P
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Do starego ModernTalking.pl powrotu nie ma. Miło, że formuła "niebieskiego" serwisu miała swoich zwolenników, ale ta formuła opierała się na tym, czy chciało mi się coś napisać czy nie. A uwierzcie, że po 14 latach pisania (jubileusz w niedzielę) już mi się nie chce. Stronę uruchomiłem jako czternastolatek, więc wychodzi na to, że pół życia spędziłem się na dzieleniu z Wami tym co nowego u Thomasa i Dietera. Było fajnie, ale priorytety w międzyczasie trochę się zmieniły i nie mam już tego zapału nastolatka, któremu chciało się codziennie dłubać przy stronie.
Sprawy wyglądają tak, że gdy strona powstawała w 2001 roku to byłą jedną czterech czy pięciu w Polsce, a obecnie jest jedyną poświęconą Modern Talking. OK, jest jeszcze strona fanklubu Thomasa, no ale ona traktuje tylko o Thomasie. Zbyt wiele osób czerpie informacje z ModernTalking.pl i rozmawia na forum, żeby załatwić sprawę jak na http://www.bohlenworld.de. Poza tym zwyczajnie szkoda byłoby mi pracy mojej i paru innych osób, które przyczyniły się do rozwoju ModernTalking.pl. Całkowite zamknięcie serwisu nie wchodziło więc w grę, znacznie lepszym wyjściem wydawało się przekazanie go innym i dlatego powstał Modern Portal.
Czy odniesie sukces - nie wiem, choć chciałbym żeby tak było. "Nowy ArCrack" się dotąd nie objawił i nie sądzę żeby tak się miało stać, bo i dlaczego ktoś miałby prowadzić stronę tak samo jak ja, skoro może pisać w swoim stylu. Ja w każdym razie powoli odchodzę od prowadzenia strony i na razie znalazł się jeden, któremu na poważnie chce się ciągnąć dalej ten wózek - nado. Baza do dalszego funkcjonowania polskiej strony o Modern Talking jest i mam nadzieję, że projekt wypali, ale nie ode mnie to już teraz zależy (choć oczywiście wspieram ten projekt na tyle, na ile mogę).
Jak piszesz tak cię widzą.
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Rozumiem, z jakich powodów zrezygnowałeś. I że to ostateczna decyzja. Jednakże może są jeszcze ludzie, którzy chcieliby redagować coś takiego... czysto informacyjnego jak moderntalking.pl?
Awatar użytkownika
Geronimo

Post autor: Geronimo »

nado pisze:Gdy czytam jednak, co napisałeś i analizuję to w szerszym kontekście, widzę wyłącznie czepialstwo, którego wydźwięk może budzić wyłącznie śmiech.
Jeżeli wypunktowanie błędów czarno na białym, ze źródłem i poprawną odpowiedzią jest dla Ciebie czepialstwem i budzi śmiech, to źle to świadczy i bez zmiany nastawienia w żadnym wypadku wg mojej oceny nie jesteś osobą odpowiednią, aby zamieszczać artykuły na oficjalnej stronie.
nado pisze:Nie podoba mi się kierunek, w który podąża twoja krytyka, a na przyszłość uwagi, które kierujesz, prosiłbym, aby trafiały bezpośrednio do mnie na adres: nado3@tlen.pl.
Mógłbyś doprecyzować, o jakim kierunku mówisz? Co do wysyłania wiadomości na e-mail - nie widzę potrzeby, aby dzielić się swoim prywatnym adresem skrzynki mailowej. Wystarczającą platformą kontaktu jest forum.
nado pisze:Przyszłe "wycieczki" typu: "na początku proponuję zacząć nazywać MT kiczowatym disco" (...).
To stwierdzenie wzięło się stąd, że zapowiedziałeś, iż Modern-Portal będzie wyglądał jak Onet. Na Onecie muzyka Modern Talking bywa właśnie tak nazywana, czego dowód tutaj.
nado pisze:(...) bezpodstawne pytania typu: "Nie obchodziliśmy 30-lecia w 2014 roku?" (...)
Dlaczego nazywasz to pytanie bezpodstawnym? Wedle ogólnej wiedzy zespół powstał w 1984 r., Ty w artykule napisałeś, że 30-lecie zespół obchodzi w 2015 r., więc rachunek jest prosty. Może masz jakieś informacje mówiące o tym, że jednak grupa rozpoczęła działalność w 1985?
Ponadto nie podzielam interpretacji, która pojawiła się wcześniej. Zdanie: "W 2015 roku obchodzimy trzydziestolecie Modern Talking" jasno sugeruje, że zespół powstał w 1985 r.
nado pisze:(...) uwagi z cyklu: "przed znakiem zapytania, przed dwukropkiem nie dajemy spacji", będę traktował jako zaczepki niewarte dyskusji.
Poważnie? Zwrócenie uwagi na błędy ortograficzne (i merytoryczne, bo również do nich odnosi się ten cytat) traktujesz jako zaczepki niewarte dyskusji? Ponownie - bierzesz się za redagowanie oficjalnej strony, miej to proszę na względzie. Jeżeli prywatnie popełniasz błędy, robisz je na forum - w porządku, podejście i szacunek do języka ojczystego to sprawa indywidualna. Niemniej w momencie, kiedy takie błędy pojawiają się na całej rozciągłości artykułu, raz za razem, będę na to zwracał uwagę, bo oficjalny materiał nie może wyglądać jak kopia robocza.
nado pisze:Nalegam również o podanie fragmentów tekstów, które są niemerytoryczne, tym razem na forum.
Za każdym razem, kiedy zwracałem uwagę na błąd, podawałem do niego źródło. W innych tematach również tak było.
nado pisze:Przy swoim zacietrzewieniu zapomniałeś o RZECZY NAJWAŻNIEJSZEJ (...).
Nie wiem, skąd się wziął pomysł, jakobym w gniewie i uporze bronił swoich racji. Jasno i klarownie starałem się przedstawić popełnione błędy, nie atakując przy tym nikogo. Ty natomiast niestety zachowujesz się dokładnie w sposób, jaki mi zarzuciłeś - zupełnie nie potrafisz przyjąć słów krytyki, naskakując na moją osobę.
nado pisze:(...) a ja, podobnie jak ty, równie surowo i w gruncie rzeczy złośliwie, każdy ten skok ocenię.
Nie wydaje mi się, abym był surowy, zwróciłem uwagę tylko na błędy, które rzuciły mi się w oczy. Nie zgodzę się zupełnie, abym był złośliwy - przynajmniej w omawianej sprawie. Jeżeli jednak wypunktowanie błędów ortograficznych i merytorycznych uważasz - jak to napisałeś wcześniej - za zaczepki niewarte dyskusji, to wiem, skąd się bierze taki pogląd.

Podsumowując - nado, bardzo fajnie, że poświęcasz swój prywatny czas na rozwijanie serwisu, to się jak najbardziej ceni. Jednak koniecznie musisz pozostać otwarty na krytykę, co na ten moment nie wychodzi Ci zupełnie i pozostawia wiele do życzenia. Potwierdzeniem tego również są Twoje wypowiedzi w stylu
nado pisze:
kaiser pisze:Jeśli w tym kierunku ma iść ten portal, to z przykrością stwierdzam, że czas na jego opuszczenie.
Będziemy tęsknić :cry:
Awatar użytkownika
Peter

Ej no możecie bez wycieczek osobistych tylko pisać co sądzicie o MP a nie, nado jest taki, nado jest be itd? Ja bardzo pozytywnie oceniam pracę nado, ma chłopak serce do działania. Nie podcinajmy mu skrzydeł.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Liczą się chęci i zaangażowanie bez tego tego typu charytatywne portale nie mają racji bytu.
Mam nadzieję że Arek całkiem nie odejdzie z tej niebieskiej strony bo idealnie ją prowadził. Praca jaką w nią włożył jest bezcenna dla fanów.
Szok co się stało z BW, dobrze że ta stronka nie została zlikwidowana bo żal by było jego pracy i cennych wiadomości nazbieranych tu przez wszystkich.
Miała się Arkowi prawo przejeść po 14 :shock: latach.Młodzi ludzie mają na ogól więcej optymizmu i chęci, starszym przybywa zazwyczaj obowiązków zwyczajnie :wink:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

ArCrack pisze:Do starego ModernTalking.pl powrotu nie ma. Miło, że formuła "niebieskiego" serwisu miała swoich zwolenników, ale ta formuła opierała się na tym, czy chciało mi się coś napisać czy nie. A uwierzcie, że po 14 latach pisania (jubileusz w niedzielę) już mi się nie chce. Stronę uruchomiłem jako czternastolatek, więc wychodzi na to, że pół życia spędziłem się na dzieleniu z Wami tym co nowego u Thomasa i Dietera. Było fajnie, ale priorytety w międzyczasie trochę się zmieniły i nie mam już tego zapału nastolatka, któremu chciało się codziennie dłubać przy stronie.
Sprawy wyglądają tak, że gdy strona powstawała w 2001 roku to byłą jedną czterech czy pięciu w Polsce, a obecnie jest jedyną poświęconą Modern Talking. OK, jest jeszcze strona fanklubu Thomasa, no ale ona traktuje tylko o Thomasie. Zbyt wiele osób czerpie informacje z ModernTalking.pl i rozmawia na forum, żeby załatwić sprawę jak na http://www.bohlenworld.de. Poza tym zwyczajnie szkoda byłoby mi pracy mojej i paru innych osób, które przyczyniły się do rozwoju ModernTalking.pl. Całkowite zamknięcie serwisu nie wchodziło więc w grę, znacznie lepszym wyjściem wydawało się przekazanie go innym i dlatego powstał Modern Portal.
Czy odniesie sukces - nie wiem, choć chciałbym żeby tak było. "Nowy ArCrack" się dotąd nie objawił i nie sądzę żeby tak się miało stać, bo i dlaczego ktoś miałby prowadzić stronę tak samo jak ja, skoro może pisać w swoim stylu. Ja w każdym razie powoli odchodzę od prowadzenia strony i na razie znalazł się jeden, któremu na poważnie chce się ciągnąć dalej ten wózek - nado. Baza do dalszego funkcjonowania polskiej strony o Modern Talking jest i mam nadzieję, że projekt wypali, ale nie ode mnie to już teraz zależy (choć oczywiście wspieram ten projekt na tyle, na ile mogę).
Arek, ja chciałbym Ci w tym miejscu bardzo podziękować za poświęcony czas, zapał, energię i treść którą zawsze niosły ze sobą Twoje wpisy. Szczególne podziękowania za cykl "Historia Dietera Bohlena" który stanowi chyba ukoronowanie Twojej pracy tutaj. Mam wielką nadzieję że przynajmniej od czasu do czasu zaznaczysz tu swoją obecność, bo to co pisałeś i jak pisałeś bardzo przypadło mi do gustu. Nigdy nie kierowałeś się emocjami a jeśli takie, negatywne budziły się gdzieś na forum, potrafiłeś je skutecznie i elegancko ugasić. Bardzo Cię za to cenię. W Twoim podpisie zamieściłeś wpis: "jak piszesz tak cię widzą". Zgadzam się z tą myślą w pełni i widzę Cię bardzo pozytywnie :) Jeszcze raz dzięki za wszystkie te lata i mam nadzieję, że co jakiś czas dasz tutaj o sobie znać :)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Geronimo

Post autor: Geronimo »

Właśnie, w tym wszystkim zapomniałbym o najważniejszym, dobrze, że wywołałeś ten temat Didi&Thomas. Arkowi należą się ogromne podziękowania i szacunek właśnie za pracę, którą włożył w budowanie serwisu i to, jak w tym momencie ta strona wygląda. Bogactwo informacji, jakie można tu odnaleźć, jest wręcz nie do opisania, a takie perełki jak katalogi twórczości Dietera Bohlena i Thomasa Andersa są po prostu bezcenne. Mimo że stronę odwiedzam zaledwie od paru lat, to śmiało mogę powiedzieć, że nie wyobrażam sobie sieci bez jej zawartości.
Czego bym tu nie napisał, to i tak słowa nie są w stanie wyrazić wdzięczności, jaką chciałoby się przekazać. Naprawdę ArCrack, szczególnie w taki symboliczny dzień jak dzisiaj - czternastą rocznicę powstania serwisu - chapeau bas.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ja również dziękuję Arkowi za utworzenie stronki o Modern Talking.
Dziękuję za informacje dot.kariery solowej obu panów ,za informacje o albumach,singlach i materiałach video.
Dziękuję za informacje dot.artystów dla których Dieter i Thomas komponowali i byli ich producentami.Gdyby nie to ,pewnie nasze pojęcie o artystach Bohlena skończyło by się na CCCatch,Ch.Normanie,Nino De Angelo i Lesie McKeownie ;)
Oczywiście wiem,że sporo w uzupełnieniach pomógł Robert Latoszewski,któremu również należą się podziękowania.
Dziękuję również,że stronka nie została zlikwidowana wraz z odejściem na "emeryturę" i ciągle mamy do niej wgląd.
Dzięki ArCrack
Awatar użytkownika
Peter

Ja również chciałbym podziękować Arkowi, ogromna wiedza, ogromny wkład w prowadzenie strony do tego liczne atrakcje, sondy, konkursy. jednym słowem pełen profesjonalizm. Szkoda, że odchodzi.
bohlenmusic

Post autor: bohlenmusic »

Witam.

W zaistniałej sytuacji mam pytanie czy ArCrack (chyba najprościej) lub ktoś inny mógłby zamieścić całą niebieską stronę offline w spakowanym pliku na jakimś portalu wymiany plików?
Tak dla potomnych aby nie zginęło. Tylko ArCrack lub ktoś z dostępem do serwera wie ile waży cała strona ale myślę, że nie jest tego jakaś straszna ilość i w 1GB się chyba mieści bez klipów bo te chyba i tak są odnośnikami do youtube.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nie ma takiej potrzeby - niebieska strona nie zniknie.
Poza tym jest Web Archive, na którym są zapisane kopie wszystkich ważniejszych (i nie tylko) stron internetowych http://web.archive.org/web/*/www.moderntalking.pl
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

Kawał świetnej roboty ArCrack! Bardzo dziękuję za tę pracę, bo pozwoliła mi ona uzupełnić i usystematyzować wiedzę na temat Dietera i jego projektów. Mogę tylko podejrzewać ile za tym stoi godzin pracy, ile energii i wysiłku. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że zostaniemy w kontakcie, przynajmniej poprzez forum :-)
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Ja też chciałam podziękować Arkowi za tą stronę :) Dzięki niej w 2004 roku mogłam uzupełnić swoją skromną wiedzę o MT i Thomasie :)
MY DREAMS COME TRUE :D
ODPOWIEDZ