Rok Chopinowski
Rok jubileuszowy Uniwersytetu Jagielońskiego
........ itd
a my mamy rok jubileuszowy 30 lat MT, który zakończy się 29.09.2015, lub jak kto woli 29.10.2015
No tak, ale zazwyczaj te jubileusze są "standardowe", tzn od stycznia do grudnia, stąd pytam czy rzeczywiście to miał autor na myśli. Jeśli to - spoko, przestawię się na takie myślenie33ccd pisze:Nie wiem czy zauważyliście w życiu publicznym, że ważne wydarzenia są obchodzone przez cały rok!
Rok Chopinowski
Rok jubileuszowy Uniwersytetu Jagielońskiego
........ itd
a my mamy rok jubileuszowy 30 lat MT, który zakończy się 29.09.2015, lub jak kto woli 29.10.2015
Jeżeli wypunktowanie błędów czarno na białym, ze źródłem i poprawną odpowiedzią jest dla Ciebie czepialstwem i budzi śmiech, to źle to świadczy i bez zmiany nastawienia w żadnym wypadku wg mojej oceny nie jesteś osobą odpowiednią, aby zamieszczać artykuły na oficjalnej stronie.nado pisze:Gdy czytam jednak, co napisałeś i analizuję to w szerszym kontekście, widzę wyłącznie czepialstwo, którego wydźwięk może budzić wyłącznie śmiech.
Mógłbyś doprecyzować, o jakim kierunku mówisz? Co do wysyłania wiadomości na e-mail - nie widzę potrzeby, aby dzielić się swoim prywatnym adresem skrzynki mailowej. Wystarczającą platformą kontaktu jest forum.nado pisze:Nie podoba mi się kierunek, w który podąża twoja krytyka, a na przyszłość uwagi, które kierujesz, prosiłbym, aby trafiały bezpośrednio do mnie na adres: nado3@tlen.pl.
To stwierdzenie wzięło się stąd, że zapowiedziałeś, iż Modern-Portal będzie wyglądał jak Onet. Na Onecie muzyka Modern Talking bywa właśnie tak nazywana, czego dowód tutaj.nado pisze:Przyszłe "wycieczki" typu: "na początku proponuję zacząć nazywać MT kiczowatym disco" (...).
Dlaczego nazywasz to pytanie bezpodstawnym? Wedle ogólnej wiedzy zespół powstał w 1984 r., Ty w artykule napisałeś, że 30-lecie zespół obchodzi w 2015 r., więc rachunek jest prosty. Może masz jakieś informacje mówiące o tym, że jednak grupa rozpoczęła działalność w 1985?nado pisze:(...) bezpodstawne pytania typu: "Nie obchodziliśmy 30-lecia w 2014 roku?" (...)
Poważnie? Zwrócenie uwagi na błędy ortograficzne (i merytoryczne, bo również do nich odnosi się ten cytat) traktujesz jako zaczepki niewarte dyskusji? Ponownie - bierzesz się za redagowanie oficjalnej strony, miej to proszę na względzie. Jeżeli prywatnie popełniasz błędy, robisz je na forum - w porządku, podejście i szacunek do języka ojczystego to sprawa indywidualna. Niemniej w momencie, kiedy takie błędy pojawiają się na całej rozciągłości artykułu, raz za razem, będę na to zwracał uwagę, bo oficjalny materiał nie może wyglądać jak kopia robocza.nado pisze:(...) uwagi z cyklu: "przed znakiem zapytania, przed dwukropkiem nie dajemy spacji", będę traktował jako zaczepki niewarte dyskusji.
Za każdym razem, kiedy zwracałem uwagę na błąd, podawałem do niego źródło. W innych tematach również tak było.nado pisze:Nalegam również o podanie fragmentów tekstów, które są niemerytoryczne, tym razem na forum.
Nie wiem, skąd się wziął pomysł, jakobym w gniewie i uporze bronił swoich racji. Jasno i klarownie starałem się przedstawić popełnione błędy, nie atakując przy tym nikogo. Ty natomiast niestety zachowujesz się dokładnie w sposób, jaki mi zarzuciłeś - zupełnie nie potrafisz przyjąć słów krytyki, naskakując na moją osobę.nado pisze:Przy swoim zacietrzewieniu zapomniałeś o RZECZY NAJWAŻNIEJSZEJ (...).
Nie wydaje mi się, abym był surowy, zwróciłem uwagę tylko na błędy, które rzuciły mi się w oczy. Nie zgodzę się zupełnie, abym był złośliwy - przynajmniej w omawianej sprawie. Jeżeli jednak wypunktowanie błędów ortograficznych i merytorycznych uważasz - jak to napisałeś wcześniej - za zaczepki niewarte dyskusji, to wiem, skąd się bierze taki pogląd.nado pisze:(...) a ja, podobnie jak ty, równie surowo i w gruncie rzeczy złośliwie, każdy ten skok ocenię.
nado pisze:Będziemy tęsknićkaiser pisze:Jeśli w tym kierunku ma iść ten portal, to z przykrością stwierdzam, że czas na jego opuszczenie.
Arek, ja chciałbym Ci w tym miejscu bardzo podziękować za poświęcony czas, zapał, energię i treść którą zawsze niosły ze sobą Twoje wpisy. Szczególne podziękowania za cykl "Historia Dietera Bohlena" który stanowi chyba ukoronowanie Twojej pracy tutaj. Mam wielką nadzieję że przynajmniej od czasu do czasu zaznaczysz tu swoją obecność, bo to co pisałeś i jak pisałeś bardzo przypadło mi do gustu. Nigdy nie kierowałeś się emocjami a jeśli takie, negatywne budziły się gdzieś na forum, potrafiłeś je skutecznie i elegancko ugasić. Bardzo Cię za to cenię. W Twoim podpisie zamieściłeś wpis: "jak piszesz tak cię widzą". Zgadzam się z tą myślą w pełni i widzę Cię bardzo pozytywnieArCrack pisze:Do starego ModernTalking.pl powrotu nie ma. Miło, że formuła "niebieskiego" serwisu miała swoich zwolenników, ale ta formuła opierała się na tym, czy chciało mi się coś napisać czy nie. A uwierzcie, że po 14 latach pisania (jubileusz w niedzielę) już mi się nie chce. Stronę uruchomiłem jako czternastolatek, więc wychodzi na to, że pół życia spędziłem się na dzieleniu z Wami tym co nowego u Thomasa i Dietera. Było fajnie, ale priorytety w międzyczasie trochę się zmieniły i nie mam już tego zapału nastolatka, któremu chciało się codziennie dłubać przy stronie.
Sprawy wyglądają tak, że gdy strona powstawała w 2001 roku to byłą jedną czterech czy pięciu w Polsce, a obecnie jest jedyną poświęconą Modern Talking. OK, jest jeszcze strona fanklubu Thomasa, no ale ona traktuje tylko o Thomasie. Zbyt wiele osób czerpie informacje z ModernTalking.pl i rozmawia na forum, żeby załatwić sprawę jak na http://www.bohlenworld.de. Poza tym zwyczajnie szkoda byłoby mi pracy mojej i paru innych osób, które przyczyniły się do rozwoju ModernTalking.pl. Całkowite zamknięcie serwisu nie wchodziło więc w grę, znacznie lepszym wyjściem wydawało się przekazanie go innym i dlatego powstał Modern Portal.
Czy odniesie sukces - nie wiem, choć chciałbym żeby tak było. "Nowy ArCrack" się dotąd nie objawił i nie sądzę żeby tak się miało stać, bo i dlaczego ktoś miałby prowadzić stronę tak samo jak ja, skoro może pisać w swoim stylu. Ja w każdym razie powoli odchodzę od prowadzenia strony i na razie znalazł się jeden, któremu na poważnie chce się ciągnąć dalej ten wózek - nado. Baza do dalszego funkcjonowania polskiej strony o Modern Talking jest i mam nadzieję, że projekt wypali, ale nie ode mnie to już teraz zależy (choć oczywiście wspieram ten projekt na tyle, na ile mogę).