Modern Talking reloaded

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Re: Modern Talking reloaded

Post autor: 33ccd »

pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

33ccd pisze:Tu o wszystkim mówią

Niestety u mnie nie odtwarza,jak pojadę do domu to sobie obejrzę. :D
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Wynika z tego tyle, że zatrudniła ich jakaś agencja poszukująca sobowtórów i to oni odpowiadają pewnie za prawne aspekty… 12 lat występują… I nic im nie zrobiono… :/
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

Dokładnie chyba sami sobie tę autoryzację napisali w tym ... Dolnym ha ha palanty jedne!!! :!: :!: :evil: :evil:
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awatar użytkownika
Geronimo

Post autor: Geronimo »

Didi&Thomas pisze:Teraz gruchnęła powszechna wieść że Thomas pogodził się z Dieterem więc pojawiła się okazja dla hien typu MT reloaded którzy po prosty chcą na tym trochę dorobić.
Raczej nie jest to dobra analiza sytuacji, w linku do wywiadu podesłanego przez 33ccd mówią, że występują już od 12 lat - jak zdążył wypunktować Husku - a film był wysłany w 2013 roku i zapewne też z tego roku pochodzi wywiad.

33ccd pisze:a podobno w Niemczech nie da sie ich na YT zobaczyć bo wszystko jest zakwestionowane przez właścicieli praw!
Nie można ich zobaczyć w Niemczech na YT, bo w tle słychać utwory Modern Talking. Jakbyś nagrał sobie filmik, w którym jedziesz samochodem, kręcisz drogę czy też widoki za oknem, a w radiu leci Cheri, Cheri Lady to też w Niemczech takiego filmu nie będą mogli zobaczyć.

Ogólnie przyznam szczerze, że dziwi mnie u Was tyle jadu i nienawiści, bo o samej nieprzychylnej opinii tu nie można mówić. Ja podchodzę do tego z dystansem. Patrząc na ten sam wywiad, o którym wspomniałem wyżej, stwierdzam, że wyglądają na sympatycznych ludzi. Z chęcią bym poszedł, gdybym miał możliwość i występowali by gdzieś w pobliżu, właśnie po to, aby uszczknąć magii Modern Talking poprzez wysłuchanie kilku moich ulubionych piosenek. A to, że zamiast DJ-a na scenie byliby Panowie, którzy z daleka wyglądają jak moi idole - w ogóle by mi to nie przeszkadzało, nawet jestem za, dlaczego nie. Przy okazji tłumaczyłbym ludziom w około, że to nie jest prawdziwe Modern Talking, gdyby ktoś miał wątpliwości.
Oczywiście organizator nie ma prawa w żaden sposób sugerować, że jest to prawdziwy, oryginalny zespół.

Husku pisze:12 lat występują… I nic im nie zrobiono… :/
A co by im miano zrobić?
Co do aspektów prawnych - nie będę udawał, że jestem jakimś ekspertem, ale wg mnie wygląda to w ten sposób - używają nazwy Modern Talking Reloaded z tego samego powodu, z którego Thomas reklamuje na koncertach swój team jako Modern Talking Band. Modern Talking na rynku to marka, która przyciąga, a umieszczenie jej w nazwie to nic innego, jak zachęcenie ludzi, aby przybyli, zobaczyli, zapłacili. Oczywiście nie ma żadnych wątpliwości, że Thomas ze swoim Bandem to 90% jedynego, oryginalnego, magicznego zespołu (brakuje praktycznie tylko Dietera z koncertowego składu, może któregoś gitarzysty, keyboardzista chyba też nie jest ten sam - ale nie bijcie, mogę się mylić), a Andre i Michaelem z legendarną formacją mają tyle wspólnego, że z daleka są podobni do Thomasa i Dietera.

Przy okazji na niektórych stronach, np. - http://www.jaroslawska.pl/artykul/6144, ... rn-Talking czy http://www.syndykatartystyczny.pl/artys ... oaded.html można natknąć się na informację, że jako jedyny duet mają prawo do używania tej nazwy, co zdaje się być wierutną bzdurą, bo to jest po prostu inna nazwa zespołu. Powtarza ją nawet, o zgrozo, Pani prezes jarosławskiej Fundacji "Pomocna Dłoń", niejaka Alicja Zając. Tą Panią to dopiero ktoś musiał oszukać.

Strasznie się rozpisałem, po tym jak przeczytałem cały temat, a wpadłem tylko po to, żeby zwrócić uwagę na literówkę na stronie :P http://www.moderntalking.pl/php_news/in ... alking.htm - zamiast trubite-band chodzi oczywiście o tribute band. Tutaj macie podobne takie sytuacje na przykładzie innych zespołów https://www.google.pl/search?q=tribute+ ... d=0CEEQsAQ
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Geronimo pisze:

Ogólnie przyznam szczerze, że dziwi mnie u Was tyle jadu i nienawiści, bo o samej nieprzychylnej opinii tu nie można mówić. Ja podchodzę do tego z dystansem. Patrząc na ten sam wywiad, o którym wspomniałem wyżej, stwierdzam, że wyglądają na sympatycznych ludzi. Z chęcią bym poszedł, gdybym miał możliwość i występowali by gdzieś w pobliżu, właśnie po to, aby uszczknąć magii Modern Talking poprzez wysłuchanie kilku moich ulubionych piosenek. A to, że zamiast DJ-a na scenie byliby Panowie, którzy z daleka wyglądają jak moi idole - w ogóle by mi to nie przeszkadzało, nawet jestem za, dlaczego nie.
Ja mam do tej grupy mieszane uczucia.W sumie to niby dobrze że podtrzymują brzmienie naszej legendy,
reklamując je tymi koncertami i tak jak piszesz, gdyby w moim mieście się pokazali podejrzewam że bym poszła, jeśli się chodzi nieraz na koncerty gwiazd które nas nie interesują dla wypełnienia czasu, to tym bardziej fajnie by było posłuchać przynajmniej Modernowej muzyki na czymś takim.

Ale nie podoba mi się to że podczas reklamowania tej grupy wprowadzają ludzi w błąd że to niby prawdziwe MT ma się pokazać.Ich płyty do złudzenia przypominają te od naszych chłopców, napis Reloaded jest tam prawie nie widoczny.
To już przesada, bo naciągają mniej obeznanych ludzi że kupują oryginały

Jak by się ktoś chciał pobawić na koncercie MT to wg tej reklamy wjazd tylko 10 zeta i od 21.00 panie za free wchodzą :wink:
Obrazek

Powiększenie
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... DMQMygTMBM
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Po tym jak się zachowują na scenie mało kto chciałby się wybrac na koncert Tomka, a potencjalni organizatorzy wybierają ich bo kosztują 3000 euro. To oczywiście nie jest korzystane dla TA.

Doszły mnie słuchy o szykowanym pozwie przeciw nim, gdyż nie mają zgody od TA i DB a tak mówią w wywiadach. W niemczech ich kanał YT jest zblokowany.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

To ciekawe, bo ich działania zawsze wydawały mi się jakieś dziwaczne i podejrzane .Nie spotkałam chyba by inne znane zespoły ktoś w tak dobitny sposób naśladował.
Najbardziej rażące są te banery, okładki płyt.Ile ludzi mogło to kupić sądząc że to prawdziwy Modern.
Kanał YT w Niemczech zablokowany?Myślałam dotychczas że tylko ty w Polsce sobie urzędują ale okazuje się że wypuszczają się z koncertowaniem poza.
Prawdę mówiąc to wstyd nie tylko dla TA i DB ale również dla nas.Być na takiej imprezie za 10 zł w zadymionej melinie w jakimś klubiku...bezcenne wrażenia ze spotkania z legendą :D

Obrazek

Patrzcie że nazwa Reloaded jest niewidoczna, celowo przeżroczysta
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Marne podróby :evil: Nawet za darmo nie wybrałabym się na ich koncert :/
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Geronimo

Post autor: Geronimo »

MODERN JEANNE pisze:Najbardziej rażące są te banery, okładki płyt.Ile ludzi mogło to kupić sądząc że to prawdziwy Modern.
Mogłabyś zalinkować jakimś obrazkiem ukazującym te płyty?
MODERN JEANNE pisze:Myślałam dotychczas że tylko ty w Polsce sobie urzędują ale okazuje się że wypuszczają się z koncertowaniem poza.
Raczej nie "wypuszczają się poza Polskę", tylko "wypuścili się też do Polski".
W tym wywiadzie:
33ccd pisze:Tu o wszystkim mówią

https://www.youtube.com/watch?v=HKpdKDp5wKM
przekazują, że koncertują po wielu krajach Europy. Polecam obejrzeć całość tego materiału.

Co do zablokowanego kanału na YouTubie - jest na forum kilka osób, które przebywają w Niemczech. Czy byłby ktoś w stanie odwiedzić ten kanał i zrobić zrzut ekranu, jaki komunikat się wyświetla?
MODERN JEANNE pisze:Prawdę mówiąc to wstyd nie tylko dla TA i DB ale również dla nas.
O jakim Ty wstydzie członków oryginalnego zespołu mówisz?
Jeżeli chodzi o mnie - żadnego wstydu nie czuję. W poprzednim poście napisałaś, że byś poszła na ich występ, a potem piszesz coś w stylu
MODERN JEANNE pisze:Być na takiej imprezie za 10 zł w zadymionej melinie w jakimś klubiku...bezcenne wrażenia ze spotkania z legendą :D
Bardzo szybko zmieniasz zdanie.
MODERN JEANNE pisze:Patrzcie że nazwa Reloaded jest niewidoczna, celowo przeżroczysta
Niewidoczna i przezroczysta? Pora zmienić monitor albo okulary. Wkomponowana w plakat tak, żeby sprawiała wrażenie oddzielnej części, nienależącej do logo - z tym się zgodzę. Jednak jest na pewno bardziej widoczna niż & i BAND w tym plakacie:
Obrazek
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

W skrócie odpiszę bo dawno się odniosłeś do mojego posta i przeoczyłam.
Więc po kolei- okładki i banery zawierają półprzezroczyste napisy Reloaded które łatwo przeoczyć.
Dalej pytasz o jakim wstydzie oryginalnego zespołu i moim pytasz. No dziwne żebym była dumna jeśli jacyś mniej obznajomieni ludzie idą na party do stodoły za 10 i są przekonani że biorą udział w koncercie zespołu legendy.

I nie zmieniam zdania czy bym chciała takiego koncertu w np moim mieście, bo nie miałabym nic przeciw tylko żeby było białe na czarnym na plakatach że to podróba MT , żebym nie musiała się wstydzić że idę do jakiejś przydrożnej karczmy na zespól z którego jestem dumna za zdobycie sławy i popularności.

A patrzcie na to. Jak ktoś dobrze rozumie niemiecki to może rozjaśnić bo u mnie to przeciętnie.Ogólny sens raczej rozumiem.I czy tu nie ma właśnie o czymś związanym z zabranianiem tej grupie działalności przez TA?
https://mopo24.de/nachrichten/thomas-an ... bles-44459
I LOVE DB AND TA!
Ninio

Post autor: Ninio »

To organizatorzy takich imprez powinni sie wstydzic ,bo to oni wprowadzają ludzi w błąd. No chyba,ze ich także oszukano... Podrobiona jest czcionka Modern Talking a nazwa Reload? Moze się kojarzyć z tym ,ze zespół powrócił po latach. Nie mam nic przeciwko sobowtórom i ich występom ale tu akurat widze próbe oszustwa i podróby a nazwa Reload jest dodana ze względów prawnych.
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Post autor: Anita Anders »

Niestety ja też to uważam za oszustwo, bo żadne zespoły typu "tribute" nie występują z playbackiem głosów i muzyki zespołu, który reprezentują i którego piosenki wykonują, tylko śpiewają je sami, często z własnymi aranżacjami (tak jest w przypadków zespołów "A Tribute to Depeche Mode), ale nigdy z playbackiem głosów oryginalnego wykonawcy! Sam zespół MTR na swojej stronie uważa się za "A Tribite to Modern Talking", więc dlaczego sami nie śpiewają ich piosenek? W dodatku słyszałam od innych, że zespół przedstawia się jako Dieter Bohlen i Thomas Anders, co jest już wierutnym kłamstwem i oszukiwaniem ludzi ;/
Ja o tym pseudozespole (wybaczcie, ale inaczej nie mogę ich nazwać, bo nawet nie wiadomo, czy potrafią grać i śpiewać, skoro wszystko puszczane jest podobno z playbacku w wykonaniu oryginalnego MT) dowiedziałam jakieś 3 lata temu, kiedy koleżanka próbowała mi wmówić, że była na koncercie Modern Talking. Najlepsze jednak było to, że ponoć "Dieter" wtedy ściskał ręce fanom, co już w ogóle graniczyło z jakimś cudem. Tłumaczyłam jej, że przecież zespół został rozwiązany w 2003 roku i nie było już potem żadnej reaktywacji i że ci panowie to nie Dieter i Thomas. Z początku nie chciała wierzyć, bo przecież "to te same głosy", no i "tacy podobni". Dopiero jak jej powiedziałam, czym obecnie zajmują się prawdziwi członkowie MT, to sama stwierdziła, że została oszukana. Jednak tak to jest z ludźmi, którzy nie są fanami, słyszeli o MT, ale nawet dobrze nie wiedzą, jak teraz wyglądają, a sam zespół MTR i organizatorzy to wykorzystują :(
Prawdą też jest to, że słowo "Reloaded" często nie jest kojarzone z nazwą tego zespołu, a ludzie czytają tylko samo "Modern Talking", a to, co jest napisane inną czcionka za tym, już ich nie interesuje, bo myślą, że to inny zespół.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

]Niektórzy z takich imprez powinni sie wstydzic ,bo to oni wprowadzają ludzi w błąd. No chyba,ze ich nizatorzy takich imprez powinni sie wstydzic ,bo to oni wprowadzają ludzi w błąd. No chyba,ze ich także oszukano... Podrobiona jest czcionka Modern Talking a nazwa Reload? Moze się kojarzyć z tym ,ze zespół powrócił po latach. Nie mam nic przeciwko sobowtórom i ich występom ale tu akurat widze próbe oszustwa i podróby a nazwa Reload jest dodana ze względów prawnych
Taki człowek nieraz zalatany że nie tylko nie ma czasu odpisać, ale też kładzie lachę na istotne sprawy.
Wiesz ten napis MT o którym wspomniałeś nie powinien mieć wg mnie miejsca wogóle.
Wyobraźmy sobie że za pięć taktów muzycznych, skopiowanych lecisz do sądu z plagiatem, czemu kopiowanie obrazka LEGO czyjejś grupy temu nie grozi , bo mówimy o napisie logo Modern Talking które jest identyczne.
Anitka post niżej wspomniała że wokal też niezasłużony bo brany od właściwej grupy
także oszukano... Podrobiona jest czcionka Modern Talking a nazwa Reload? Moze się kojarzyć z tym ,ze zespół powrócił po latach. Nie mam nic przeciwko sobowtórom i ich występom ale tu akurat widze próbe oszustwa i podróby a nazwa Reload jest dodana ze względów prawnych.[/quote]

Taki człowek nieraz zalatany że nie tylko nie ma czasu odpisać, ale też kładzie lachę na istotne sprawy.
Wiesz ten napis MT o którym wspomniałeś nie powinien mieć wg mnie miejsca wogóle.
Wyobraźmy sobie że za pięć taktów muzycznych, skopiowanych lecisz do sądu z plagiatem, czemu kopiowanie obrazka LEGO czyjejś grupy temu nie grozi , bo mówimy o napisie logo Modern Talking które jest identyczne.
Anitka post niżej wspomniała że wokal też niezasłużony bo brany od właściwej grupy .
Wiecie co ludzie? To jest akcja pochłaniania człowieka przez człowieka chyba że się rozwiąrze akcjia bytu tej grupy której w zasadzie nie powinno być.
Ps Może mieli jakieś kontrachty z DB i Ta?
Ostatnio zmieniony pn lut 01, 2016 22:24 przez MODERN JEANNE, łącznie zmieniany 2 razy.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Post autor: Anita Anders »

Najgorsze jest to, że ci panowie mają dużo więcej polubień na Facebooku, bo około 176 tyś., niż Thomas (120 tyś. polubień) i to jest przerażające ;/ Do tego robią karierę w obu Amerykach!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Właśnie to jest fenomenem tej grupy, nie robią nic prócz odtwarzania klasyczych przebojów a sława o nich jest wręcz ...hmmm na całą Polskę już chyba jak nie dalej.
A ich twarze tak wzorujące to co było legendą robią się przy tym wręcz odpychajcie.
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ