Blue System - Walking On A Rainbow

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Myślę, że się nie doczekamy. Blue System nigdy nie miało megahitów, poza tym BS to nie C.C.Catch (przepraszam za porównanie ;) ) i Bohlen naprawdę traktuje to jako rozdział zamknięty w swojej karierze i nie odcina kuponów, świadczy o tym chociażby liczba składanek (oficjalnych praktycznie nie ma).
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

to co najlepsze wtym albumie to to, że mamy prawie same wersje maxi. szkoda że dieter w pełni komercjalizował swoją muzykę i nie wypuszczał więcej takich płyt. wolałbym żeby wszystkie albumy miały tylko 8 kawałków ale żeby wszystkie były w wydłużonych wersjach.

gangster love - rewelacyjny kawałek - ta linia basowa!! te wstawki gitarowe!
sorry little sarah - to piano z tego utworu podoba się chyba wszystkim moim znajomym...
she's a lady - szkoda że tak niewiele jest takich kawałków w dyskografii BS. ta różnorodność, bogactwo melodii.. szkoda że to nie był wielki przebój...
voodoo night - nietypowa piosenka wyróżniająca się bardzo dobrą aranżacją; kiedyś mi nie podchodziła - teraz bardzo ją cenię
love me more - dieter wie jak zrobić klimat :)
emanuelle - całkiem fajna piosenka ale najlepszy w niej jest z całą pewnością ten fragment przed ostatnim refrenem
big boys don't cry - mam sentyment do tego utworu wiec nie ma co pisać :)
GTO - mój zdecydowanie najbardziej ulubiony kawałek z całego albumu. gdybym miał kiedyś okazję spotkać dietera, zbeształbym go za brak wersji maxi akurat tego utworu...
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Najsłabszym utworem jest oczywiście Emanuelle. Reszta to same perły! Voodoo night nawiązuje aranżacą do amerykańskiego popu, Love me more to prawdziwe arcydzieło! GTO-kocham całym sercem! Big boys dont cry ma przesliczny moment tuz przed refrenem, a przt Gangster love jak zawsze mam ciarki...
Awatar użytkownika
Gosia91

Post autor: Gosia91 »

disco-man pisze:Big boys dont cry ma przesliczny moment tuz przed refrenem
Mi ten moment się straszne podoba :D
Sorry Little Sarah ;)..
Awatar użytkownika
Bohlenowicz

Post autor: Bohlenowicz »

To jeden z moich ulubionych albumów Blue System, każda piosenka wydaje się dopracowana, po prostu nie ma na tej płycie słabego utworu. Do płyty chce się wracać i słuchać jej na nowo, jedynie szkoda, że na singlu ukazała się tylko jedna piosenka (Gangster Love powinien być tym drugim). Gdyby kiedyś Dieter zdecydował się powrócić z Blue System, to życzyłbym sobie, by muzycznie był zbliżony do płyty Walking On A Rainbow.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Ja zacząłem swoją przygodę z muzyką Dietera właśnie od Sorry Little Sarah. Osobiście uważam ten utwor za najlepszy w karierze Dietera. Po kilkunastu latach od jego powstania wciąż mogę go słuchać godzinami.
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To najlepsza płyta Blue System. Klimatycznie najbliżsa Modern talking, najdalsza za to klimatom kolejnych płyt. Nie ma w sobie tego brzmienia co płyty od Twilighta wzwyż. To jest plus jak i minus. Najlepszym kawałkiem jest tu Sorry little Sarrah. Jedna z najlepszych ballad Dietera. Podoba mi się tu Emmanuelle. Fantastyczną kompozycjami są tu She's a lady i Gangster love gdyż bardzo lubię takie brzmienie. Są one też zaśpiewane po mistrzowsku. Udział Kohlera jeśli w nich był to jest minimalny dlatego nie ma w nich takiego mocnego i ciężkiego wokalu. Najsłabsze są Big boys don't cry i Voodoo nights.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Peter pisze:Fantastyczną kompozycjami są tu She's a lady i Gangster love gdyż bardzo lubię takie brzmienie.
hahaha
To ze Ty cos lubisz, jeszcze nie jest wyznacznikiem fantastycznosci.
Nie sadzisz ?
Peter pisze: Najsłabsze są Big boys don't cry i Voodoo nights.
Powinienes napisac ze sa wg Ciebie najslabsze.
Bo dla mnie wcale nie sa najslabsze, sa bardzo dobre.

Musisz zrozumiec, ze to co sie Tobie nie podoba, dla innych moze byc swietne (i na odwrot).
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Myślę, że to oczywiste że każdy wypowiada się w swoim imieniu i nie trzeba tego zaznaczać przy każdym poście ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Mnie z tego albumu podobają mi sie najbardziej: "Gangster Love", "My bed is to big" oraz "I want to be your brother" a a z ballad - "Too young". :wink:. Taka też dosyć klimatyczna jest "Do you wanna be my girlfriend"
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:hahaha
To ze Ty cos lubisz, jeszcze nie jest wyznacznikiem fantastycznosci.
Nie sadzisz ?
To nie jest tylko moje zdanie, podobnie myślał pewnie Dieter i dlatego te kawałki znalazły się na singlach :)
Daniel pisze:Powinienes napisac ze sa wg Ciebie najslabsze.
Bo dla mnie wcale nie sa najslabsze, sa bardzo dobre.
Zgadzam się są one według mnie najsłabsze ale takie jest forum, że każdy wypowiada się we własnym imieniu
Mnie z tego albumu podobają mi sie najbardziej: "Gangster Love", "My bed is to big" oraz "I want to be your brother" a a z ballad - "Too young". Wink. Taka też dosyć klimatyczna jest "Do you wanna be my girlfriend"
Adi My bed is too big, I want to be your brother i Too young to nie ta płyta :D
Awatar użytkownika
MichałT

Re: Blue System - Walking On A Rainbow

Post autor: MichałT »

Walking on a Rainbow :?:

:arrow: Gangster Love - ciekawa piosenka, z dobrą aranżacją
:arrow: Sorry, Little Sarah - bez komentarza :wink:
:arrow: She's a Lady - tu sprawa ma się (bynajmniej u mnie :wink: ) jak z "Gangster Love"
:arrow: Voodoo Nights - Powalający klimat 8)
:arrow: Love Me More - przecudowny wolny utwór, z mistrzowską aranżacją :D
:arrow: Emmanuelle - moja ulubiona (obok "SLS" i "Love Me More") piosenka na płycie
:arrow: Big Boys Don't Cry - super kawałek :wink:
:arrow: G.T.O - tu sprawa ma się jak z "Gangster Love" i "She's a Lady" (chociaż wg mnie trochę lepsza od "Gangster Love" :wink: )

Świetna płyta :!:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:G.T.O - tu sprawa ma się jak z "Gangster Love" i "She's a Lady" (chociaż wg mnie trochę lepsza od "Gangster Love" :wink: )
JA wolę zdecydowanie Gangster love - cóż za cudny klimat, co za magia utwory i do tego ta słodka melodia.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Zgadzam się Gangster Love to coś swietnego...
Point Of No Return
Ninio

Post autor: Ninio »

a mi piosenka G.T.O przypomina jakis inny utwor tylko niewiem jaki
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Backseat of Your Cadillac od CCCatch
Point Of No Return
ODPOWIEDZ