Systems In Blue
- MODERN JEANNE
Re: Systems In Blue
Michael ma taki typowo mediowy głos przydatny do wszystkiego.Głos Rolfa-przyznam Ci się- nie podobał mi się na płytach BS dlatego że wtedy sądziłam że to sam DB śpiewa i nie mogłam się nadziwić skąd taka zmiana.I strasznie mi nie pasował do Dietera-takie zawodzenie jakieś.
Ale w jego solowych projektach brzmi świetnie , taka jakaś dziwna głębia i klimat zawarty w nic.I nie uzasadniony smutek.Było coś w jego głosie...
Ale w jego solowych projektach brzmi świetnie , taka jakaś dziwna głębia i klimat zawarty w nic.I nie uzasadniony smutek.Było coś w jego głosie...
I LOVE DB AND TA!
- Peter
A Detlef, Birger? Detlef ma najsłabszy taki cukierkowy a Birger mi jakoś nie pasował. Najbardziej mi się podobało: Michael na zwrotce, Rolf na refrenie.
- MODERN JEANNE
Breger ma super bas ala Depeche Mode, jego głos jest mroczny jak z piekła rodem choć potrafi czasem "normalnie"na potrzeby studia.Musiałabym się bardziej przysłuchać ...
Delf na cóż, mało charakterystyczny wg mnie.Przypomnę sobie bo na razie trochę nijaki
Tu można odczuć najlepszego- św pamięci Rolfa.Człowiek zmarł a jego egzystencja i emocje zostały w tej pisence.Dziwny jest ten świat człowieka nie ma a nadal możemy się nim ciszyć
Delf na cóż, mało charakterystyczny wg mnie.Przypomnę sobie bo na razie trochę nijaki
Tu można odczuć najlepszego- św pamięci Rolfa.Człowiek zmarł a jego egzystencja i emocje zostały w tej pisence.Dziwny jest ten świat człowieka nie ma a nadal możemy się nim ciszyć
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Głos Birgera zdecydowanie najpotężniejszy, a Detlef? Było bowiem tak: Detlef robił piosenkę i śpiewał do niej a potem dawał Rolfowi i tak powstała "System In Blue", jego głos jest taki słodki, taki inny. Całkiem inny niż głosy podobne: Rolfa i Birgera.
Iwonka zaprzecza, ale ja jestem przekonany, że to właśnie głos Detlefa (zwrotka) bowiem jest identyczny jak w mowie.
Rolf w refrenie, Detlef by wielkiej kariery piosenkarskiej nie zrobił.
Iwonka zaprzecza, ale ja jestem przekonany, że to właśnie głos Detlefa (zwrotka) bowiem jest identyczny jak w mowie.
Rolf w refrenie, Detlef by wielkiej kariery piosenkarskiej nie zrobił.
- Pioetrek
- Kontakt:
Trochę żartem...
W tym crowdfundingowym video Michael opowiada o nowym albumie i pewnym momencie mówi "neue bits", Detlef się na niego wtedy spogląda jakby mu przebiegła przez głowę myśl "kurcze, chyba o czymś zapomniałem"
Pozdrawiam
Piotrek
W tym crowdfundingowym video Michael opowiada o nowym albumie i pewnym momencie mówi "neue bits", Detlef się na niego wtedy spogląda jakby mu przebiegła przez głowę myśl "kurcze, chyba o czymś zapomniałem"
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- MODERN JEANNE
A co masz Pioetrek dokładnie na myśli, chodzi o vid z zapowiedzi 3 albumu
A potem podczas Sib wszystkich 3 panów z Sib( Rolf, Michael , Delf ) można było razem w studiu oglądać ( na YT) i wyglądało to tak jakby wspólnie wszystko robili
To w końcu jak to było Delf tworzył czy Rolf.A może wszyscy razem.Jest to dla mnie do tej pory o tyle nie jasne że często można spotkać starsze prze MT piosenki -producet by Rolf Kokler.Peter pisze:...Detlef robił piosenkę i śpiewał do niej potem dawał Rolfowi..
A potem podczas Sib wszystkich 3 panów z Sib( Rolf, Michael , Delf ) można było razem w studiu oglądać ( na YT) i wyglądało to tak jakby wspólnie wszystko robili
I LOVE DB AND TA!
- Peter
No do końca tego nie wiemy. Z jednej strony mózgiem był Rolf, a z drugiej zobacz, że po jego śmierci to wszystko brzmi identycznie.
- MODERN JEANNE
Podejrzewam że było tak jak pisałam wcześniej.Podpatrzyli Bohlena w studiu i we trójkę w jednym studiu pracowali z tym brzmieniem, tak że gdy Rolf odszedł nie było z tym żadnego problemu.Przecież podczas MT lata mieli z tym do czynienia.
Najlepsze sa ich nagrania z YT gdy siedzą w studiu.Takie zarośnięte ,spracowane dziady ale przynajmniej widać że coś robią i pracują.Zawsze ich było widać we trójkę-pewnie razem wszystko robili
Najlepsze sa ich nagrania z YT gdy siedzą w studiu.Takie zarośnięte ,spracowane dziady ale przynajmniej widać że coś robią i pracują.Zawsze ich było widać we trójkę-pewnie razem wszystko robili
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Michael woli adidasy i jeździ Volkswagenem Polo więc nie najgorzej, a Detlef nie wiem.gipsy2 pisze:
SIB pozostanie zawsze jako lubiany bardziej lub lubiany mniej lub lubiany "częstobardziej". Mi brakuje kontaktu z nimi, trzeciej płyty się nie doczekamy bo potrzebują paru tysięcy euro żeby siebie opłacić bo robią wszystko sami (no przecież....). Z resztą spójrzcie na słowa Petera ... to emeryty pełną parą. Napewno Detlef i Micha jeżdzą Matizem w sandałach na wczasy do Słoweni. Im się już nie chce i chyba nawet niewiedzą czego chcą. Internetową płytę mogą wydać z palcem w uszach.
Piosenka po stokroć lepsza od SKYNIGT AVENUE.
- MODERN JEANNE
Wież że chyba odkryłam kto w największym stopniu był odpowiedzialny za powstawanie piosenek, przynajmniej aranże, obróbkę komputerową?
Przeglądając dziś trochę filmików z Sibami w studio uderzył mnie taki widok.
Zazwyczaj Delf siedział przy komputerze i coś tam majstrował, pozostałych często za to widziałam jedynie przy mikrofonach.
Na pewno na podstawie tego nie da się stwierdzić na 100 procent ale wygląda na to że Delf odwalał najwięcej studyjnej roboty.Jest więcej filmów podobnych
Przeglądając dziś trochę filmików z Sibami w studio uderzył mnie taki widok.
Zazwyczaj Delf siedział przy komputerze i coś tam majstrował, pozostałych często za to widziałam jedynie przy mikrofonach.
Na pewno na podstawie tego nie da się stwierdzić na 100 procent ale wygląda na to że Delf odwalał najwięcej studyjnej roboty.Jest więcej filmów podobnych
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Być może Detlef i Rolf robili najwięcej roboty mechanicznej, a na pewno Detlef, jest film gdzie Detlef gra wczesne demo "Magic Mystery" a Rolf to tylko śpiewa. Na pytanie o ich główne obecnie źródło dochodu to te występy, było ich kilka oraz te majowe, co dałem swego czasu linka, w Rosji.
Do tego występ w Brandenburgu tez im troszkę kasy przyniósł, szkoda tylko, że Michael robi na koncertach dokładnie to samo co Bohlen, z czym walczył Rolf.
W 2012 roku na pewno mieli za co opłacić prąd w Vintage Music.
Do tego występ w Brandenburgu tez im troszkę kasy przyniósł, szkoda tylko, że Michael robi na koncertach dokładnie to samo co Bohlen, z czym walczył Rolf.
W 2012 roku na pewno mieli za co opłacić prąd w Vintage Music.
- MODERN JEANNE
O to przynajmniej wiadomo teraz że nie głodują i aktywni scenicznie.
Ale z wydaniem 3 albumu naprawdę mogą mieć nadal kłopoty.
Wczoraj przeczytałam ciekawostkę że zespół Tonschatz wraz z Thomasem Widratem (współzałożycielem Systems In Blue) rozpadł się już raz w 2011roku z powodu braku finansów.
Mieli nawet przygotowany Bohlenopodobny album "Heartbreak Symphony". który nie został nigdy wydany
http://top80.pl/koniec-firmy-tonschatz-t57749.0.html
Więc z tego wynika że Sib może wcale nie być łatwo wydać ten trzeci, choć już tyle demówek krąży.
Może na zachętę?
Ale z wydaniem 3 albumu naprawdę mogą mieć nadal kłopoty.
Wczoraj przeczytałam ciekawostkę że zespół Tonschatz wraz z Thomasem Widratem (współzałożycielem Systems In Blue) rozpadł się już raz w 2011roku z powodu braku finansów.
Mieli nawet przygotowany Bohlenopodobny album "Heartbreak Symphony". który nie został nigdy wydany
http://top80.pl/koniec-firmy-tonschatz-t57749.0.html
Więc z tego wynika że Sib może wcale nie być łatwo wydać ten trzeci, choć już tyle demówek krąży.
Może na zachętę?
I LOVE DB AND TA!
- Pioetrek
- Kontakt:
Tak, ok 0:59.MODERN JEANNE pisze:A co masz Pioetrek dokładnie na myśli, chodzi o vid z zapowiedzi 3 albumu![]()
https://www.youtube.com/watch?v=BowDRL6H8VA
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Parę spraw o prywatnym życiu chciałbym się dowiedzieć? Czy Rolf miał jakieś dzieci i żonę? Detlef ma dwie córki, a o Michaelu można mówić bardzo wiele, ale Mrs_Robota zabroniła mi pisać cokolwiek na ten temat.
Na koniec chciałbym dodać fotkę, która potwierdza w połowie wypowiedź Gypsy'ego:
http://www.systems-in-blue.de/images/013.htm
Zwróćcie uwagę na jeden ciekawy szczegół, a potem na zabytkowe komputery, w końcu nazwa studia zobowiązuje.
Na koniec chciałbym dodać fotkę, która potwierdza w połowie wypowiedź Gypsy'ego:
http://www.systems-in-blue.de/images/013.htm
Zwróćcie uwagę na jeden ciekawy szczegół, a potem na zabytkowe komputery, w końcu nazwa studia zobowiązuje.
- MODERN JEANNE
Co Wy macie za tajemnice o Michaelu?Pisałeś kiedyś że nie możesz ujawniać o Jacksonie też np.Peter pisze: Czy Rolf miał jakieś dzieci i żonę? Detlef ma dwie córki, a o Michaelu można mówić bardzo wiele, ale Mrs_Robota zabroniła mi pisać cokolwiek na ten temat.
Brzmi strasznie tajemniczo.Zdradzisz chociaż czy chodzi o jakieś wiadomości z życia prywatnego i dlatego?
To zdjęcie jest bardzo fajne.Wczoraj po wklejeniu przez Ciebie na forum 80 sama chciałam tu dać widzę że mnie ubiegłeś
To kolejne zdjęcie gdzie widać jak mocno Delf był zaangażowany w studiu przy kompach.Podejrzewam że on najwięcej robił
A czy Rolf miał rodzinę? Bardzo ciekawe pytanie bo nigdy go nie widziałam z rodziną, zresztą o życiu prywatnym panów z Sib też nic praktycznie nie wiadomo
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Nie wolno mi pisać niczego, takie mam zobowiązania wobec mojej przyjaciółki z Peru i tego dotrzymam, a uwierz mi Michael ma bardzo ciekawe życie. Jedna rzecz mnie ciekawi czy Daniel Scholz to syn Michaela? Też producent muzyczny związany swego czasu z Thomasem Andersem.
Rolf miał różne przyjaciółki ale czy dzieci nie wiem. Ivonne znała Rolfa osobiście i resztę, ponoć Detlef jest bardzo sympatyczny.
A co do SYSTEMS IN Blue to ciekaw jestem jak to możliwe, że mimo zmian w składzie chórki w SKKYNIGHT AVENUE brzmią identycznie jak za czasów Modern Talking? Jak oni to robią?
PS. zwróciłaś uwagę na to jakie obuwie nosi Detlef?
Rolf miał różne przyjaciółki ale czy dzieci nie wiem. Ivonne znała Rolfa osobiście i resztę, ponoć Detlef jest bardzo sympatyczny.
A co do SYSTEMS IN Blue to ciekaw jestem jak to możliwe, że mimo zmian w składzie chórki w SKKYNIGHT AVENUE brzmią identycznie jak za czasów Modern Talking? Jak oni to robią?
PS. zwróciłaś uwagę na to jakie obuwie nosi Detlef?