Winyle Modern Talking

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Winyle Modern Talking

Post autor: atlantyda ;o) »

W tym temacie także będę liczyła na Waszą pomoc.Ponieważ tak samo jak i Thomasa i Blue System interesuje mnie uzbieranie do swojej kolekcji albumów w formie płyt analogowych również Modern Talking.Wiem,że na pewno wyszło 6 pierwszych albumów na winylach,ale czy po powrocie w roku 1998 również wydawano kolejne albumy MT w formie winyla?
Ostatnio zmieniony ndz sty 16, 2011 19:11 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Re: Winyle Modern Talking

Post autor: Fanka MT »

Bardzo dobre pytanie, atlantydo ;o)! Mnie takze ono nurtuje. W swojej kolekcji posiadam kilka winyli ("The first Album", "Let's talk about love", "Cheri, Cheri Lady", "Brother Louie", "You're my heart, you're my soul", "You can win if you want" i "In the middle of nowhere"), jednakze zaden z nich nie pochodzi z okresu po come backu. Po 1998 roku wydawano single, ale tylko jako CD?
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Ja również się dołączam do Atlantydy (również do pytania)
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Po powrocie wydano kilka 12" maxi-singli. Objęły one promo-single albumów "Back For Good" oraz "Alone", a także 12" Space Mix czy "Brother Louie'99". A albumy to raczej nie...a szkoda :(
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Krzychu
Członek TAFC Polska

Post autor: Krzychu »

Na rynku już były powszechnie dostępne odtwarzacze płyt kompaktowych, więc już nie było potrzeby wydawania takowych płyt ; ) Z singli po powrocie to na winylu miałem okazję widzieć tylko Sexy Sexy Lover ; )
Obrazek
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam.

Na aukcjach internetowych widziałem następujące single 12'':
You're My Heart, You're My Soul '98
Brother Louie '98
You Are Not Alone

Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Dziękujemy Panowie za pomoc! ;-)
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Po roku 1998 tak jak już powiedziano ukazały się tylko maxi single 12''.

You're My Heart, You're My Soul 12" wydany został w kilku krajach, tylko jedno wydanie ma okładkę jak na MCD
Brother Louie '98 - sprawa ma się podobnie
You Are Not Alone 12"
Sexy Sexy Lover 12"
Space Mix 12" gdzie zamieszczono 22 minutową wersję Space Mixa oraz Extended You're My Heart 7 minut
Jest jeszcze jedna płyta PROMO Space Mix gdzie jest No1 Hit Medley i Extended You're My Heart. (biała okładka)

Zapraszam na moją stronę do działu PŁYTY WINYLOWE, tam znajdziecie skany tych płyt
PS Cena jednej sztuki na aukcjach dochodzi czasami do 60 euro a nawet więcej.
Awatar użytkownika
restimek

Post autor: restimek »

Krzychu pisze:Na rynku już były powszechnie dostępne odtwarzacze płyt kompaktowych, więc już nie było potrzeby wydawania takowych płyt ; ) Z singli po powrocie to na winylu miałem okazję widzieć tylko Sexy Sexy Lover ; )
No niestety CD zdominowały wtedy rynek muzyczny i winyle poszły w odstawkę a wielka szkoda bo dla kogoś kto chociaż raz posłucha winyli na dobrym sprzęcie już nigdy "nie spojrzy na CD"... Na szczęście "moda" na Vinyle powraca :)

Również nie widziałem nigdzie pełnych albumów MT wydanych po 98 roku... Ogólnie jeśli chodzi o pełne albumy to ostatnim na Vinylu jest (o ile się nie mylę) Blue System Deja VU
Trust your emotions, Believe in your dreams
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Z Blue System ostatnim był Backstreet Dreams.
W kwestii mody to raczej download przejmuje pałeczkę, winylowe albumy od dawna już pozostają wyłącznie w kręgu zainteresowań koneserów. Żeby odczuć różnicę trzeba dobrego ucha, sprzętu i artysty, a to niestety kombinacja dla wybranych.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
restimek

ArCrack pisze: Żeby odczuć różnicę trzeba dobrego ucha, sprzętu i artysty, a to niestety kombinacja dla wybranych.
Nie zgodzę się z tym zdaniem... Włączyłem ostatnio mojemu znajomemu (zatwardziałemu zwolennikowi Mp3 itunes itp. ) singiel Lady Gagi "Born this way" na Vinylu. Oczy niemalże mu wyszły uszami gdy usłyszał jak wiele dzwięków tracił na Mp3... podsumował to na koniec "nie miałem pojęcie że to. to tak potrafi zagrać" Jeszcze większe jego zdziwienie było gdy okazało się że przy porównaniu wersji na CD nadal Vinyl miał lepszy dźwięk....
Awatar użytkownika
ŁukaszekMT

Post autor: ŁukaszekMT »

kiedys na allegro ktos wystawił własnie album 12" vinyla Alone (The 8th Album) jednak był ten album nagrany na vinylu i poszedł za 300 zł na allegro:P
Awatar użytkownika
restimek

300 zł no to już jest coś. Co prawda niektóre wydawnictwa na Vinylu na aukcjach są po parę tys $ ale te 300 to i tak spora sumka. Chciałbym wiedzieć więcej na temat tego wydania. Czy było to oficjalne wydanie Hansy czy może jakieś lokalne mniejszego wydawcy. Lubie bardzo album Alone wiec taki vinyl byłby nie lada gratką dla mnie... Zastanawia mnie tylko jedna kwestia... Alone wraz ze space mix jest długim albumem.... zbyt długim jak na jednego vinyla... Ciekawe czy to było wydanie 2 płytowe, czy też może okrojone (np bez space mix) jest jeszcze 3 opcja (najgorsza) całość była upchnięta na jednym krążku kosztem jakości dźwięku.... Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek info na temat tego wydania... Na discogs.com nic o tym nie ma....
Awatar użytkownika
ŁukaszekMT

Post autor: ŁukaszekMT »

ja też byłem zdziwiony napewno to było wydanie niemieckie hansa bmg .trzabyło by poszperac w archiwum alleggron i napisac do goscia;)
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

Entuzjasta vinyli, Lego oraz MT z Korei zbudowal taka oto niesamowita rzecz!

http://www.dailydot.com/technology/lego ... rd-player/

W owym artykule (gdzie padaja tez cieple slowa nt YMHYMS) jest tez link do nastepujacego wideo:
ODPOWIEDZ