Blue System - Walking On A Rainbow
- YaQb85
- Kontakt:
- punky linsky
to co najlepsze wtym albumie to to, że mamy prawie same wersje maxi. szkoda że dieter w pełni komercjalizował swoją muzykę i nie wypuszczał więcej takich płyt. wolałbym żeby wszystkie albumy miały tylko 8 kawałków ale żeby wszystkie były w wydłużonych wersjach.
gangster love - rewelacyjny kawałek - ta linia basowa!! te wstawki gitarowe!
sorry little sarah - to piano z tego utworu podoba się chyba wszystkim moim znajomym...
she's a lady - szkoda że tak niewiele jest takich kawałków w dyskografii BS. ta różnorodność, bogactwo melodii.. szkoda że to nie był wielki przebój...
voodoo night - nietypowa piosenka wyróżniająca się bardzo dobrą aranżacją; kiedyś mi nie podchodziła - teraz bardzo ją cenię
love me more - dieter wie jak zrobić klimat
emanuelle - całkiem fajna piosenka ale najlepszy w niej jest z całą pewnością ten fragment przed ostatnim refrenem
big boys don't cry - mam sentyment do tego utworu wiec nie ma co pisać
GTO - mój zdecydowanie najbardziej ulubiony kawałek z całego albumu. gdybym miał kiedyś okazję spotkać dietera, zbeształbym go za brak wersji maxi akurat tego utworu...
gangster love - rewelacyjny kawałek - ta linia basowa!! te wstawki gitarowe!
sorry little sarah - to piano z tego utworu podoba się chyba wszystkim moim znajomym...
she's a lady - szkoda że tak niewiele jest takich kawałków w dyskografii BS. ta różnorodność, bogactwo melodii.. szkoda że to nie był wielki przebój...
voodoo night - nietypowa piosenka wyróżniająca się bardzo dobrą aranżacją; kiedyś mi nie podchodziła - teraz bardzo ją cenię
love me more - dieter wie jak zrobić klimat
emanuelle - całkiem fajna piosenka ale najlepszy w niej jest z całą pewnością ten fragment przed ostatnim refrenem
big boys don't cry - mam sentyment do tego utworu wiec nie ma co pisać
GTO - mój zdecydowanie najbardziej ulubiony kawałek z całego albumu. gdybym miał kiedyś okazję spotkać dietera, zbeształbym go za brak wersji maxi akurat tego utworu...
think for yourself - question authority
- disco-man
- Bohlenowicz
To jeden z moich ulubionych albumów Blue System, każda piosenka wydaje się dopracowana, po prostu nie ma na tej płycie słabego utworu. Do płyty chce się wracać i słuchać jej na nowo, jedynie szkoda, że na singlu ukazała się tylko jedna piosenka (Gangster Love powinien być tym drugim). Gdyby kiedyś Dieter zdecydował się powrócić z Blue System, to życzyłbym sobie, by muzycznie był zbliżony do płyty Walking On A Rainbow.
- Malediwy
- Peter
To najlepsza płyta Blue System. Klimatycznie najbliżsa Modern talking, najdalsza za to klimatom kolejnych płyt. Nie ma w sobie tego brzmienia co płyty od Twilighta wzwyż. To jest plus jak i minus. Najlepszym kawałkiem jest tu Sorry little Sarrah. Jedna z najlepszych ballad Dietera. Podoba mi się tu Emmanuelle. Fantastyczną kompozycjami są tu She's a lady i Gangster love gdyż bardzo lubię takie brzmienie. Są one też zaśpiewane po mistrzowsku. Udział Kohlera jeśli w nich był to jest minimalny dlatego nie ma w nich takiego mocnego i ciężkiego wokalu. Najsłabsze są Big boys don't cry i Voodoo nights.
- Daniel
hahahaPeter pisze:Fantastyczną kompozycjami są tu She's a lady i Gangster love gdyż bardzo lubię takie brzmienie.
To ze Ty cos lubisz, jeszcze nie jest wyznacznikiem fantastycznosci.
Nie sadzisz ?
Powinienes napisac ze sa wg Ciebie najslabsze.Peter pisze: Najsłabsze są Big boys don't cry i Voodoo nights.
Bo dla mnie wcale nie sa najslabsze, sa bardzo dobre.
Musisz zrozumiec, ze to co sie Tobie nie podoba, dla innych moze byc swietne (i na odwrot).
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Adi
- Peter
To nie jest tylko moje zdanie, podobnie myślał pewnie Dieter i dlatego te kawałki znalazły się na singlachDaniel pisze:hahaha
To ze Ty cos lubisz, jeszcze nie jest wyznacznikiem fantastycznosci.
Nie sadzisz ?
Zgadzam się są one według mnie najsłabsze ale takie jest forum, że każdy wypowiada się we własnym imieniuDaniel pisze:Powinienes napisac ze sa wg Ciebie najslabsze.
Bo dla mnie wcale nie sa najslabsze, sa bardzo dobre.
Adi My bed is too big, I want to be your brother i Too young to nie ta płytaMnie z tego albumu podobają mi sie najbardziej: "Gangster Love", "My bed is to big" oraz "I want to be your brother" a a z ballad - "Too young". Wink. Taka też dosyć klimatyczna jest "Do you wanna be my girlfriend"
- MichałT
Re: Blue System - Walking On A Rainbow
Walking on a Rainbow
Gangster Love - ciekawa piosenka, z dobrą aranżacją
Sorry, Little Sarah - bez komentarza
She's a Lady - tu sprawa ma się (bynajmniej u mnie
) jak z "Gangster Love"
Voodoo Nights - Powalający klimat
Love Me More - przecudowny wolny utwór, z mistrzowską aranżacją
Emmanuelle - moja ulubiona (obok "SLS" i "Love Me More") piosenka na płycie
Big Boys Don't Cry - super kawałek
G.T.O - tu sprawa ma się jak z "Gangster Love" i "She's a Lady" (chociaż wg mnie trochę lepsza od "Gangster Love"
)
Świetna płyta
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Świetna płyta
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
JA wolę zdecydowanie Gangster love - cóż za cudny klimat, co za magia utwory i do tego ta słodka melodia.MichałT pisze:G.T.O - tu sprawa ma się jak z "Gangster Love" i "She's a Lady" (chociaż wg mnie trochę lepsza od "Gangster Love")
- Gasolina91
Zgadzam się Gangster Love to coś swietnego...
Point Of No Return
-
Ninio
a mi piosenka G.T.O przypomina jakis inny utwor tylko niewiem jaki
- Gasolina91