TONSCHATZ Mini-Album
- Peter
Re: TONSCHATZ Mini-Album
Tam masz wszystkie piosenki w krótkich wersjach. Mi się udało dotrzeć do odsłuchu całości. Powiem tak: to brzmi trochę jak SIB drugi album takie disco współczesne. Pozbierali co mieli i wydali. Plus, że wreszcie usłyszeliśmy "Oddysey".
- MODERN JEANNE
Na YT
Własnie szukam ,tam są tylko urywki, w dodatku nie wiem czy wszystkie utwory
.
Popatrzę na innych serwisach
Popatrzę na innych serwisach
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Na YT są tylko urywki. W albumie zabrakło mi dobrych chórków. Melodie są do przejścia. 
- MODERN JEANNE
Świetną stronkę znalazłam gdzie jest odsłuch wszystkiego w świetnej jakości online i to w całości, a można też więcej.
Gdyby ktoś tego jeszcze nie słuchał mogę podać na PW, bo naprawdę warto.
Właśnie zamierzam sobie coś poczytać przy tym
Gdyby ktoś tego jeszcze nie słuchał mogę podać na PW, bo naprawdę warto.
Właśnie zamierzam sobie coś poczytać przy tym
I LOVE DB AND TA!
-
gipsy2
Moim zdaniem pomysł dość dobry, w miarę ciekawe melodie , szkoda że brak chórków - zgadzam się z Peterem . Dla mnie to zupa z MT 2001/2002 + szczypta BS + kucharz SIB .
Wbrew pozorom rynek oczekuje brzmienia 80's ..... wciąż brak dobrych artystów , a ktoś tu ma możliwości
Wbrew pozorom rynek oczekuje brzmienia 80's ..... wciąż brak dobrych artystów , a ktoś tu ma możliwości
- Peter
Jednak piosenki w stylu lat 80 tych powstają
Sandra, OMD, Erasure i w dużo lepszym smaku niż SIB. Spory potencjał jest w wokaliście, gdyby jeszcze dopracować nieco brzmienie było by super.
-
gipsy2
OMD i Erasure niestety trochę nie trawię (to kwestia gustu) , natomiast Sandra nagrywała chyba ostatni album w domu opieki - poza tym jej ostatni album jest kolejnym dowodem że oni/ona sama nie potrafi siebie samej skopiować brzmieniowo/emocjonalnie/melodyjnie. Niemcy od Huberta Kaha po Sibów powinni kierować się w stronę Rosji, tam czasem idee i pomysły się miotają.
- Peter
Co złego było w albumie Sandry? Że bez Rumuna? Według mnie sklonowała "Into The Secret land", to samo zrobiło Alphaville, a co do tego kierunku Roisja to jest to strzał w 10 tkę, gdyby Systemsi z Olafem w składzie nagrali te piosenki i wydali w Rosji sukces byłby murowany. Ten projekt też jest OK, ale powiedzmy szczerze, poza największymi fanami Systemsów jest kompletnie anonimowy, a i tak nie wszyscy fani SIB a jest ich garstka wiedzą kto za tym tak naprawdę stoi.gipsy2 pisze:OMD i Erasure niestety trochę nie trawię (to kwestia gustu) , natomiast Sandra nagrywała chyba ostatni album w domu opieki - poza tym jej ostatni album jest kolejnym dowodem że oni/ona sama nie potrafi siebie samej skopiować brzmieniowo/emocjonalnie/melodyjnie. Niemcy od Huberta Kaha po Sibów powinni kierować się w stronę Rosji, tam czasem idee i pomysły się miotają.
-
gipsy2
Nie mówię że Tonszatzzz jest zły , podzielam Twoją opinię na temat tego projektu.
U Sandry w ostatnim albumie właśnie brakowało siwego rumuna i samej Sandry. To tak jakbym oglądał "Domek na prerii 2015" z aktorami z tamtego okresu zdjęciowego (mimo że Landon nie żyje).
U Sandry w ostatnim albumie właśnie brakowało siwego rumuna i samej Sandry. To tak jakbym oglądał "Domek na prerii 2015" z aktorami z tamtego okresu zdjęciowego (mimo że Landon nie żyje).
- Peter
Nie kwestionuję, że nie podzielasz mojego zdania, piszę, że miałeś fajny pomysł z tą Rosją tylko z czym? Bankrutem Tonschatz, który nie ma kasa na wydanie albumu a co dopiero wielką promocję? Może gdyby Systemsi w Rosji to wydali więcej by zarobili, ale też ciężko chyba z kasą u nich. Logo, silly parafrazując frazę Clintona.
-
gipsy2
Kasa by się znalazła , a wręcz specjalnie jej nie trzeba ... Znam poniekąd gości z ZYX'a czy SPrecords - bogatsi rosjanie - którzy otwarcie przyjeliby Sibów i ich zamysły. Tylko trzeba chcieć 
Chętnie zapytałbym się Mrs. Roboty ale ona jest ...... dziwna .
Chętnie zapytałbym się Mrs. Roboty ale ona jest ...... dziwna .
- MODERN JEANNE
Co Wy mówicie że w tym projekcie są złe chórki wg mnie niczego sobie.Wprawdzie dopiero zdążyłam przesłuchać pół albumu i wypowiem się więcej po całości.
Odkryłam kilka innych podobnych projektów opierających o takie brzmienie, zastanawiam się czy mają coś wspólnego.I nazwa też coś z Avenue
https://www.youtube.com/watch?v=WIXGp3-rbUs
Odkryłam kilka innych podobnych projektów opierających o takie brzmienie, zastanawiam się czy mają coś wspólnego.I nazwa też coś z Avenue
https://www.youtube.com/watch?v=WIXGp3-rbUs
I LOVE DB AND TA!
- MODERN JEANNE
Czyli ta firma Tonschatz jest nadal odpowiedzialna za Sibowe albumy?Peter pisze:Nie kwestionuję, że nie podzielasz mojego zdania, piszę, że miałeś fajny pomysł z tą Rosją tylko z czym? Bankrutem Tonschatz, który nie ma kasa na wydanie albumu a co dopiero wielką promocję? Może gdyby Systemsi w Rosji to wydali więcej by zarobili, ale też ciężko chyba z kasą u nich. Logo, silly parafrazując frazę Clintona.
Sądziłam że rozeszli się z Thomasem Widratem i bez niego chcą wydać
Tamta firma zbankrutowała w 2011 r dokładnie przed wydaniem Bohlenowsko brzmiącego albumu
"Heartbreak Symphony"
http://top80.pl/koniec-firmy-tonschatz-t57749.0.html
Teraz zaskakujące jest dla mnie że demówki już krążą po sieci,a pieniędzy niby nadal nie mają, może to songi właśnie stamtąd
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Albumy Systems In Blue wydawała Akasa ale głównie Spectre Media czyli firma powiązana z Universalem. Tonschatz wydał tylko dwa albumy pod nazwą Rolf Koehler, dużo tam było instrumentalnych wersji jego piosenek. Tu mamy do czynienia z całkiem dobrą produkcja muzyczną, dobrym głosem ale kiepskimi chórkami.MODERN JEANNE pisze:Czyli ta firma Tonschatz jest nadal odpowiedzialna za Sibowe albumy?Peter pisze:Nie kwestionuję, że nie podzielasz mojego zdania, piszę, że miałeś fajny pomysł z tą Rosją tylko z czym? Bankrutem Tonschatz, który nie ma kasa na wydanie albumu a co dopiero wielką promocję? Może gdyby Systemsi w Rosji to wydali więcej by zarobili, ale też ciężko chyba z kasą u nich. Logo, silly parafrazując frazę Clintona.
- Robert73
Dopiero teraz słyszę o tym wydawnictwie. Wie może ktoś gdzie mogę kupić. Proszę o pomoc.
- MODERN JEANNE
Ciekawe czy w Polsce się da, wątpię.
Na niemieckim sklepie są
http://www.discogs.com/label/601887-www ... licationde.
Inna odnoga obecnego Dieterowskiego brzmienia Skynight Avenue i 1st Heavenue, po ciężkich staraniach na uzbieranie płyty skierowanych przez FB do całego świata, chyba nie specjalnie mają gdzie na tym zarobić niż tylko w Niemczech.
Na niemieckim sklepie są
http://www.discogs.com/label/601887-www ... licationde.
Inna odnoga obecnego Dieterowskiego brzmienia Skynight Avenue i 1st Heavenue, po ciężkich staraniach na uzbieranie płyty skierowanych przez FB do całego świata, chyba nie specjalnie mają gdzie na tym zarobić niż tylko w Niemczech.
I LOVE DB AND TA!