Moje archiwum
Wywiad z Dieterem Bohlenem po występie w Operze Leśnej,na sopockiej plaży przeprowadził dziennikarz TV Katowice Wojciech Zamorski.
Niestety jakość jest jaka jest i wywiad nie jest od początku,ale zawsze to 10 minut.
Dieter opowiada o swojej współpracy min.z Chrisem Normanem i C.C.Catch oraz jak powstają jego przeboje.
Atlantydo, serdecznie ci dziękuję za to video. To prawdziwa perełka. Od dziś jestem fanem twej strony. Mam nadzieję, że jeszcze niejednokrotnie zaskoczysz.
Co do wywiadu - świetny. Na "Twilight", pojawiły się 3 piosenki zrobione przy współpracy z orkiestrą symfoniczną, w tym "Magic Symphony". Były to, jak już kiedyś wspominałem, piosenki zrobione z "NY Orkiestrą Symfoniczną". Wspominam o tym teraz, bo kiedyś przy podobnym temacie, zawzięcie kłócono się na Mt.pl o moją wypowiedź o sekcji smyczkowej w "Magic Symphony" . Tak - to było zagrane przez muzyków z krwi i kości !. Powiem więcej... Na przełomie '89 - '90 roku, Bohlen chciał stworzyć musical, którego roboczo ochrzczono tytułem "Midnight Marilyn". Jak wiadomo, nic z tego nie wyszło, ale Bohlen niejednokrotnie później wspominał o musicalu... Jeszcze nic straconego. A do Was - Panowie i Panie... Z faktami się nie dyskutuje, a o gustach wbrew obiegowej opinii, należy, a nawet trzeba mówić. Pozdrawiam i wołam do ciebie Atlantydo: "Save Our Souls for love"
nado cała przyjemność po mojej stronie.Cieszę się,że sprawiłam Ci tym filmikiem radość.
Jeżeli ktoś z forumowiczów jest w posiadaniu tego wywiadu w całości,bardzo proszę o kontakt.Pamiętam,że były pokazywane teledyski,bądź ich fragmenty,ponieważ oglądałam ten program w TV.Materiał zdobyłam przypadkiem w latach 90'tych.
Genialna rzecz, dziękuję Atlantydo. Bohlen fajnie wyjaśnił różnice między BS i MT i jak zwykle trafnie ocenił działalność swoich byłych podopiecznych, nikomu z jego byłych się nie udało zrobić kariery po nim tak dużej jak z nim.
Dzięki za ten wywiadzik , jestem fanem do 30 lat teraz mam 40 stke ,i wydawało mi sie ,że wiem i widziałem o Didim praktycznie wszystko ale to niespodzianka.Wywiad odbył się podczas pobytu DB na Sopot Festiwal.Ciekawie opowiadał o premierze MS w niemieckiej tv. Faktycznie 1 wrzesnia odbyła się premiera singla MS na IFA 89 podczas targów muzycznych w Berlinie.
Atlantyda, dzieki za taka perelke. Bardzo zadko mozna znalezc wywiady z DB po angielsku lub polsku. W dodatku naleze do tej grupy ludzi ktora transmisje wystepu BS w Sopocie w 89 ogladala na zywo - chyba zreszta jako dzieciak nagrywalem wtedy audio z tego wystepu na magnetofon
Wywiad swietny, pogoda i sceneria zreszta tez, wszystko pieknie ujmuje urok koncowki lat 80ych i owczesnej kariery DB. Brak koloru mysle tylko dodaje magii tutaj!