Wiem że jedna wersja Laili została ocenzurowana, Dieter przedobrzył
Ale ciekawostką że wtedy Laila miała premierę.Fajny ten klip, cieżko mi było uwierzyć że puszczają go w polskiej TV.
Uwielbiam też do Sorry Little Sarah.A macie jakieś ulubione?
To że to plagiat, opisywałem już pół roku temu w innym wątku, pytałem o co innego.Peter pisze:Wsłuchajmy się w tekst może to ułatwi poszukiwania?"Baby c'mon set me free" - nie mówi się tak do byłej żony. Raczej do laski, z którą chcemy się rozstać. Btw. ta piosenka - w obu wersjach - to jeden z większych plagiatów Bohlena.
Bohlen był na tyle bezczelny, że nawet nie zmienił aranżu opartego praktycznie na samym pianinie
Zobaczcie co się dzieje od 0:25 i zanućcie "If I Can't Have Your Love" to się dowiecie.Cudowna piosenka Jima Steinmana.
Właśnie takie Blue System jest już mało bluesystemowe jak dla mnie, a szkoda potencjału bo wspomniana piosenka jest niezła pod względem tekstowym co jest rzadkością u Bohlena.
Laila to był duży przebój w Polsce, pamiętam teledysk w Polsacie i innych TV, na listach dyskotekowych, w rozgłośniach radiowych, nawet nr 1 w radiu z Lublina.MODERN JEANNE pisze:Ciekawe co z Lailą.W Polsce odniosła spory sukces.
Pobierznie popatrzyłam to nawet w 2011 r była w RM80.pl na miejscu 1