Organizacja Koncertu Thomasa

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
Awatar użytkownika
MichałT

Organizacja Koncertu Thomasa

Post autor: MichałT »

Witajcie,
wychodzę z propozycją do ogółu entuzjastów połowy Modern Talking, w tym Fan Clubu Thomasa.
Pamiętam, że podobne tematy pojawiały się już tu na forum, jakkolwiek chyba nie doczekały rozstrzygnięcia.
Proponuję wspólne zaproponowanie (np przez autoryzowany FanClub) Thomasowi koncertu tematycznego w Polsce. Mógłby to być np koncert świąteczny, gdzie repertuar w dużej mierze kreowany byłby przez nas, a nie menagement Thomasa i moglibyśmy np odpuścić tym razem żelazne klasyki, by usłyszeć piosenki bardzo rzadko słyszane przez nas na żywo, takie jak wybrane covery w wykonaniu Thomasa, czy właśnie piosenki świąteczne. Oczywiście koncert nie byłby finansowany z naszych kieszeni bezpośrednio, lecz tylko pośrednio, przez bilety.
By przekonać Thomasa, warto by było dokonać podstawowego rozpoznania rynku, ocenić prawdopodobny popyt i określić miejsce oraz czas takiej akcji. Istotnym jest też powołanie się na FanClub, jako na instytucję, która promuje twórczość Thomasa i której przyjemnie było by otrzymać informację zwrotną od Thomasa, chociażby w postaci koncertu. To ma sens, jeżeli pojawi się jakiś pomysł na taki recital - chociażby jak koncert świąteczny w '15 roku.
Czekam na Wasze ustosunkowanie się :D

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Organizacja Koncertu Thomasa

Post autor: Pkmodern »

Michał, dobrze znając "kulisy" organizacji koncertów Thomasa w Polsce, niestety ten pomysł jest bez szans...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Michał. Masz około 200000zł ?+ hala + technika+ przeloty+ hotele?
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
MichałT

33ccd pisze:Michał. Masz około 200000zł ?+ hala + technika+ przeloty+ hotele?
MichałT pisze:Oczywiście koncert nie byłby finansowany z naszych kieszeni bezpośrednio, lecz tylko pośrednio, przez bilety.
By przekonać Thomasa, warto by było dokonać podstawowego rozpoznania rynku, ocenić prawdopodobny popyt i określić miejsce oraz czas takiej akcji. Istotnym jest też powołanie się na FanClub, jako na instytucję, która promuje twórczość Thomasa i której przyjemnie było by otrzymać informację zwrotną od Thomasa, chociażby w postaci koncertu.
W Małopolsce co piąty głos nieważny, możliwe, że z nieumiejętności czytania ze zrozumieniem ;)
Koncert byłby finansowany z biletów, a także z reklam. Byłby on o tyle wyjątkowy, że byłby tematyczny, nieco inny. Jeżeli oficjalny FanClub nie ma wystarczającego autorytetu na zaproszenie idola :p i nie potrafi zapraszać ludzi, to możemy dodać Cheri Cheri Lady dla gawiedzi i sprosić znajomych. Natomiast ważne, by chociaż.. 3/5 koncertu stanowiły piosenki np świąteczne - słyszalne rzadziej.
Chyba znalezienie 1000 fanów w 38 000 000 kraju nie jest wyzwaniem ? Policzmy bilety po dajmy na to 120 zł, co daje nam 120 000 zł. Do tego wyszukanie sponsorów, którzy zapewnią dodatkowe fundusze. Stąd pragnąłem się też powołać na "autorytet" FanClubu, ale jak widzę sam prezes w niego nie wierzy :p Stąd założenie, że Thomas przyjechał by po uciętych kosztach, tylko na tyle, żeby nie był stratny, lub z nie dużym zyskiem. Sądzę, że taka wyprawa do niego raz do roku (dla fanów !) nie jest zbyt dużym wyzwaniem :p I proszę nie pisz mi o podróży do Koblencji za 1000 E, to już było :p
Brak wiary, czy chęci ?
A może fasadowość Fan Clubu ?

MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Pkmodern

MichałT pisze: Brak wiary, czy chęci ?
A może fasadowość Fan Clubu ?
Żyjemy w realnym świecie a nie w marzeniach...

A o 1000 fanów to możesz zapomnieć!

Zresztą jak chcesz to do dzieła! - my Ci przyklaśniemy...

Skoro ruskim się coś takiego nie udało, może Tobie...?

p.s. - w Fanklubie nie ma funkcji prezesa!
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

MichałT pisze:Sądzę, że taka wyprawa do niego raz do roku (dla fanów !) nie jest zbyt dużym wyzwaniem
Raz do roku to fani jadą do Thomasa.Pomysł Twój kolego podoba mi się.Może popróbujesz sam swoich sił?Myślę,że zarząd Fan-clubu da Ci błogosławieństwo :lol:

Obawiam się tylko czy dasz radę tak wielkiemu wyzwaniu.
MichałT pisze:Chyba znalezienie 1000 fanów w 38 000 000 kraju nie jest wyzwaniem?

Wydaje mi się,że jednak jest to wielkie wyzwanie.Na członków Fan clubu nie licz.Jest ich za mało.Sympatyków TA jest z pewnością wielu,ale należy pamiętać o tym,że ludzie żyją swoimi sprawami.Maja pracę,lub nie,rodziny które są na pierwszym miejscu.Czasami cena biletu plus koszty dojazdu,zakwaterowania są nie do zaakceptowania dla wielu osób.Tym bardziej,że Thomas często koncertuje w Polsce w różnych miastach i ludzie wybierają te koncerty,gdzie bliżej mają.Takich co pojadą wszędzie za Thomasem jest bardzo niewielu.Właśnie dlatego,że często koncertuje.
MichałT pisze:. Byłby on o tyle wyjątkowy, że byłby tematyczny, nieco inny
Czyli bardzo wąskie grono sympatyków.Mimo to życzę powodzenia. :D
Awatar użytkownika
MichałT

Pkmodern pisze: A o 1000 fanów to możesz zapomnieć!
W Waszym Fan Clubie ? Już zapomniałem :) wstyd mi, że nawet rozważałem 3 cyfrową liczbę członków :-P
MichałT pisze:I proszę nie pisz mi o podróży do Koblencji za 1000 E, to już było :p
michal.czeslaw pisze:Raz do roku to fani jadą do Thomasa.
no comments

Dajcie spokój, z takim podejściem to ja Wam dziękuję. Nie było tematu.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Pkmodern

MichałT pisze:Dajcie spokój, z takim podejściem to ja Wam dziękuję. Nie było tematu.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Najlepiej to rzucić temat a inni niech robią robotę... :lol:
Awatar użytkownika
cris1974

Post autor: cris1974 »

Pomysł bardzo fajny, sam chętnie kupiłbym bilet, tylko właśnie zostaje cała reszta. W organizacji i kosztach pewnie Patryk mógłby się coś więcej wypowiedzieć. Koncerty świąteczne Thomasa chyba nie gromadzą nastu tysięcy ludzi, więc za jakie honorarium tam Thomas występuje i w jakiej cenie są wtedy wejściówki? No i czy jednak znalazłoby się tyle ludzi, którzy chcieliby na taki koncert iść i czy TA chciałby w okresie świątecznym fatygować się do Polski? W FC około 80 osób a i tak pewnie wszyscy nie byliby się w stanie odmeldować z różnych powodów. Plus taki, że może przy takim koncercie nie musiałby z sobą ciągnąć ze sobą reszty Bandu, to pewnie w jakiś sposób obniżałoby koszty ale na ile? Z drugiej strony skoro jakąś tam firmę stać było na prywatny koncert, to kto wie... . Pomarzyć zawsze można :)
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

Witam,,dobrze Cris piszę.A Ja tak od siebie: może by coś ruszyło jeśli każdy z nas fan-klubowiczów miałby czas-z odpowiednim wyprzedzeniem np. jak z biletami wcześniej kupowanymi na środki komunikacji.Druga sprawa to dotarcie do każdego z nas z zaproszeniem(w formie listu)- to w pewnym sensie wymowne i mobilizujące dla każdego .I sztab ludzi znających kontakty z potencjalnymi sponsorami.Myślę że pogadać na luzie można.Wiele znakomitych projektów w historii tego świata zaczynało się na zwykłej chusteczce na kolanie. :D :D
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

cris1974 pisze: Koncerty świąteczne Thomasa chyba nie gromadzą nastu tysięcy ludzi, więc za jakie honorarium tam Thomas występuje i w jakiej cenie są wtedy wejściówki
Masz rację,tysięcy ludzi tam nie ma,a dochód z koncertu Thomas najczęściej przekazuje na jakiś zbożny cel.Czyli śpiewa za darmo,ale w swoim rodzimym landzie.Nie sadzę,aby w Polsce zechciał się poświęcić.Chyba,że jakiś wielki kataklizm by nas spotkał :D
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

michal.czeslaw pisze:
cris1974 pisze: Koncerty świąteczne Thomasa chyba nie gromadzą nastu tysięcy ludzi, więc za jakie honorarium tam Thomas występuje i w jakiej cenie są wtedy wejściówki
Masz rację,tysięcy ludzi tam nie ma,a dochód z koncertu Thomas najczęściej przekazuje na jakiś zbożny cel.Czyli śpiewa za darmo,ale w swoim rodzimym landzie.Nie sadzę,aby w Polsce zechciał się poświęcić.Chyba,że jakiś wielki kataklizm by nas spotkał :D[/quote

Najlepiej to u źródła zapytać ....może być zbożny cel, to w pewnym stopniu zachęci media do reklamy.
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

aragorn pisze:Najlepiej to u źródła zapytać ....może być zbożny cel, to w pewnym stopniu zachęci media do reklamy.
Tylko co mogą obchodzić Thomasa zbożne cele w Polsce?Ale kto wie?Pytaj,kto pyta nie błądzi....powodzenia :D
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Pomysł bardzo fajny :) Jak na pewno bym się wybrała na taki koncert :) Szkoda tylko,że to nierealne :(
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

michal.czeslaw pisze:Masz rację,tysięcy ludzi tam nie ma,a dochód z koncertu Thomas najczęściej przekazuje na jakiś zbożny cel.Czyli śpiewa za darmo,ale w swoim rodzimym landzie.Nie sadzę,aby w Polsce zechciał się poświęcić.Chyba,że jakiś wielki kataklizm by nas spotkał :D
Pomysł wydaje się być dość szalony ale... Tyle koncertów Thomas dał w Polsce za kasę... Dlaczego jednego nie miałby dać za darmo? Inaczej - po kosztach??... Może po prostu trzeba go zapytać???:-)
Spokojem można kamień ugotować...
FAN90

Post autor: FAN90 »

Od czego by tu zacząć... Jesteśmy mistrzami demotywacji, co potwierdziły niektóre poprzednie posty. Nazwałbym je tzw. "pociskami". Ale trzeba jednakże przyznać, że szanse na powodzenie tej idei są marne, niestety. Ale nie zerowe. Sam zamysł super, każdy kto jest prawdziwym fanem na pewno marzyłby o czymś takim, nawet Ci którzy walą prosto z mostu kwotami (rozumiem - realizm, doświadczenie). Temat jest ciekawy na dyskusję.

Według mnie jeszcze nikogo nic nie kosztowało po prostu ZAPYTAĆ. Bezpośrednio Thomasa, najzwyczajniej w świecie. W dzisiejszym wywiadzie wypowiedział się bardzo ciepło na nasz (myślę że mogę tak powiedzieć) temat :) Myślę, że tak spontaniczne pytanie nieźle by zaskoczyło zainteresowanego (albo i nie). Tylko rzecz jasne, w zapasie musiały by być konkrety, miejsce itd. Żeby miał świadomość realności tego wydarzenia. A jak wiadomo z życia, że spontan czasem skutkuje i taki szalony trzeba przyznać pomysł, mógłby się spodobać. Wyprzedzając krytykę, chciałbym powiedzieć, że są to tylko przypuszczenia i wyobrażenia sytuacji (może marzenia).

Przyznam szczerze, że myślałem kiedyś założyć pewien wątek na tym forum.... Ale Michał ułatwiłeś mi :)
Tak więc wśród tego całego naszego pesymizmu, zacznijmy od małych rzeczy ;) Pisałeś o koncercie tematycznym..... Potraktujmy też to jako swego rodzaju zabawę, a kto wie może się przyda ;) Moja propozycja jest taka. Niech każdy (kto chce oczywiście) napisze własną, wymarzoną listę utworów, które chciałby usłyszeć na takim koncercie. Zasady ustalmy może wspólnie, ale ja proponuje niech to będzie 15-16 utworów. Utwory solowe, z repertuaru MT, covery innych przebojów. Co Wy na to? :) Można pójść dalej, ustalić jakąś datę do której byśmy ciągnęli tą zabawę, a po niej zsumować lub ustalić największą popularność utworów, jeśli oczywiście dałoby się to zrobić. I tym sposobem mielibyśmy jakąś konkretną playlistę. I kto wie, przedstawić ją Thomasowi :) Wyobrażacie sobie jaki byłby numer jakby to przeszło? :D Wiadomo, wyobraźnia ponosi, ale na początek zabawa, może ktoś podchwyci pomysł. A poza tym rozrusza to forum, choć nie twierdzę, że jest nudno ;)
Napiszcie co myślicie o tym. Ale przede wszystkim potraktujcie to jak zabawę, dopiero później jako materiał do czegoś..... Być może potrzebny będzie inny wątek do tego, ale to już administratorzy wiedzą lepiej :)

Pozdrawiam wszystkich! Życzę więcej radości i optymizmu ;)
ODPOWIEDZ